Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015

<< < (12/14) > >>

Monicuta:
multumesc pentru indicatii. o sa ne descurcam.
noapte buna

admin:
Desi inca nici macar nu a inceput, am trecut aceasta excursie la actiuni incheiate... ??? Stiu ca la sosire o sa am foarte putin timp liber, practic o zi si jumatate pana la plecarea spre Bucuresti si in continuare spre Transrarau. Si am multe lucruri de facut atunci: de la transmisul pozelor si al adreselor de Email pana la a pune la punct ultimele detalii pt excursia urmatoare. Am preferat sa devansez un pic lucrurile si sa aduc topicul aici la..."incheiate". Nu stiu daca de data asta am sa reusesc sa impartasesc si celor care nu au fost ce am vazut, ce m-a impresionat si sa postez ceva fotografii...Daca nu acum atunci spre toamna, cand se mai raresc plecarile mele.  :)

Drum bun tuturor, sa ne vedem cu bine in Sighisoara unora, in Surdesti celorlalti! Sa ne bucuram de vreme buna, de locuri, de noi prieteni!  :)

admin:
Vreme grozava, locuri minunate, mesteri, mocanita, flori - imens de multe flori, "inca 10 minute", horinca... :) Dar ce e frumos trece repede...si uita-ma din nou acasa...Simt insa in nari inca mirosul pajistilor maramuresene...

Din nou familia Costin a fost mai mult decat o gazda, a fost ceva ce doar oamenii din locurile alea si din Apuseni stiu sa fie...Ne-am bucurat de ciolanul acela gustos de ti se topea in gura, de sarmalute in paine, de ciorbe, ah ce minunaii de ciorbe face doamna, de slana, de branza de ceapa...
Si seara maramureseana, doamne cat am putut rade! Si cata palinca a curs... ::) Cum sa nu revi acolo in fiecare an, cum sa nu te bucuri de bucuria celor care vin cu tine?! Cu siguranta vom fi in fiecare an acolo...

Sunt pe mare fuga, mai am doar doua zile si ma indrept spre Gura Humorului, asa ca din pacate nu mai pot sa retraiesc clipele de acolo scriind despre ele, sa-mi prelungesc inca un pic placerea...Am ales doar cateva fotografii din cele peste 1000 pe care le-am facut si care chiar acum pleaca spre voi cei care ati fost acolo...

Imi iau ramas bun de la tine Maramures, dar promit sa revin la anu'...Iar voua celor cu care am ras si m-am bucurat cateva zile, va spun "pe curand!".

La gazda noastra

admin:

Cu mocanita pe Valea Vaserului

La Cascada Cailor

Ceramica de Sacel. Din pacate curand se va stinge si ultimul izvor...

Drumetie la Creasta Cocosului, sau "Inca 10 minute"... :)

La nea Gheorghe acasa. Unul dintre oamenii pe care-i admir cel mai mult. Si cu care am placere de fiecare data sa dau doua-trei pahare de horinca pe gat...

La clopar acasa...

Sapanta. "Drumul crucii" de la casa creatorului pana in Cimitirul vesel. Atat cat un astfel de loc poate sa fie vesel.

Nimic nu personalizeaza mai bine Maramuresul decat gospodariile si constructiile din lemn..

Flori, am vazut mii si mii de flori...

cristinaB:
Greu mi-a fost sa intru din nou in rutina mea zilnica dupa asa o excursie faina!

Gandul mi-a ramas inca la gazda noastra si la serile frumoase petrecute impreuna cu un grup frumos!
Cele doua surori care ne-au cantat si incantat in seara maramureseana mi-au ramas la suflet! Doua fete superbe si extrem de talentate!

Mi-au placut locurile vazute! Mai vazusem cate ceva in urma cu multi ani (sa fie vreo 15). Sunt multe schimbari, unele in bine , unele in rau , dar zona ramane cu un farmec aparte si oamenii sunt la fel de frumosi si de primitori!
Nu poti sa nu observi contrastul intre vechi si nou acolo in zona! Case vechi si traditionale aseazate langa vile cu gard de inox! Femei imbracate cu fusta de dantela si tocuri de 12 intr-o biserica veche de sute de ani!

Partea grea dupa asa o excursie este ca ajungi acasa si te intrebi de ce se agita atat lumea in jurul tau. Oamenii din Maramures sunt molcomi si calmi! (da, chiar mai calmi dect noi ardelenii)
Dar si mai greu e ca dupa 4 zile de horinca....esti aproape dependent!  :blush:

Dar, nu m-am lasat "prada" tentatiei. Horinca cumparata de acolo e inca intacta iar eu desigur am trecut pe ceai de galbenele si sunatoare si paine prajita! ;D :angel:

Abia astept sa ne revedem la urmatoarele actiuni!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă