Scrise de noi > Articolele noastre
Respectul fata de traditii si obiceiuri
kike:
Pentru ca n-au reusit sa inventeze o masina care sa le coasa in serie :) Si eu ma lovesc de aceeasi problema , Adina :(
DorinaSimion:
eu cred ca e o gaselnita a noastra pretul unei ii,si mie mi se-ntampla sa spun asta,dar cand e vorba sa ne alintam cu un parfum,care de cele mai multe ori are pretul dublu ,nu prea stam pe ganduri,nu?
wonderland:
Pentru că iile autentice presupun foarte multă muncă, poate ;)
Se poartă ia românească și prin Dorobanți. E de fiță, de când a apărut în colecțiile unor designeri celebri, precum Yves Saint Laurent.
Ajungem iar la educație și efortul orientat spre trezirea dragostei pentru tradiții și obiceiuri.
Din păcate totul se pierde. Ma uitam si la tarabele cu obiecte traditionale - chinezisme, jucarioare, prostioare amestecate printre obiecte traditionale.
Am vazut o dată, într-un grup de prichindei, unul care s-a indreptat fascinat catre un fluier de lemn. Restul s-au agitat spre bratarele, pistoale, arbalete care n-aveau nimic de-a face cu traditia.
Pentru copii, pentru necunoscători e greu sa faca diferenta, să aleagă sau să înțeleagă ce reprezintă acele obiecte.
Ce să mai zic de serbarile de Halloween, de nebunia Crăciunului comercial si a colindatului ca formă aducătoare de venit oO
silviu:
conform dex, patriotism = sentiment de dragoste si devotament fata de patrie si popor.
eu unul nu m-am imbracat niciodata in costum national si nici nu am vreun amic ori vreo ruda din Bucuresti care sa fi imbracat vreodata costum national. am observat ca ardelenii sunt mai aplecati asupra traditiilor, portului si fiintei nationale.
prin 1989, in plina criza economica, m-am imprietenit cu 2 familii de ardeleni venite, ca si mine, in concediu pe litoral. din vorba-n vorba am ajuns la politica si m-am plans de criza alimentelor si de masurile aberante luate de dictatura bicefala. uau! atat mi-a trebuit...m-au luat cu stramosii nostri care au mancat coaja de copac si nu s-au mai plans, cu patriotismul lu' Ceausescu care a achitat toate datoriile... m-am gandit: astia ori sunt securisti, ori sunt turnatori. si am sters-o imediat de langa ei. peste ani aveam sa-mi dau seama ca nu erau in slujba fortelor represive; pur si simplu asa gandeau ei.
adda:
--- Citat din: wonderland din Miercuri, 12 Martie 2014, 21:17 ---
Se poartă ia românească și prin Dorobanți. E de fiță, de când a apărut în colecțiile unor designeri celebri, precum Yves Saint Laurent.
--- Terminare citat ---
pai tocmai... sa porti o ie nu inseamna neaparat ca ai respect fata de obiceiuri si traditii
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă