Arhiva > Arhiva

Cum sa traiasca nefumatorii intr-o lume de fumatori?

<< < (6/20) > >>

carmentoma:
     Am vrut sa ma lamuresc, deschizand acest topic, daca putem gasi intelegere la fumatori sa ne protejeze cumva, cand suntem impreuna cu ei in public! Nu vreau sa fie eliminati din societate, sau alte asemenea, ci doar sa inteleaga ca, asa cum ei au ales viciul si doresc sa le fie acceptat, tot asa si noi am dori sa putem iesi din casa fara sa fim "afumati si intoxicati" in orice loc comun in care ne aflam alaturi de ei! Nu cred ca cerem prea mult!
     Cat priveste asazisul "profil al fumatorului", sau incercarea de a-l descrie fizic..... poate supar pe cei de mai sus..... dar, sincer, mi se pare o mare aiureala!!
     Eu am avut o perioada de 6 (sase) ani in care am fumat peste un pachet de tigari pe zi! M-am luat brusc, intr-o  perioada mai neagra a vietii, si m-am lasat din motive strict materiale: cand tigarile mele favorite s-au scumpit literalmente peste noapte cu peste 30%.  Altii fumeaza de nervi, de plictiseala, sa nu se ingrase, sa slabeasca, sa savureze cafeaua, sau bautura! Fiecare cu motivatia si placerea lui! Nu mi-am propus sa critic viciul ca atare, ci doar sa invatam sa ne respectam reciproc in colectivitatea in care de nevoie sau de voie ne aflam la un loc!

ioanaxxl:
Profil fumator (no offense):
-ten pamantiu
-dinti ingalbeniti (se poate rezolva la stomatolog, daca mai ai ce...)
-buzele incretite (de la o anumita varsta, adica asa, cam dupa 35 de ani!!!)
Si ultima, dar nu cea din urma: DUHOAREA! Cum spuneam de la inceputul postarii mele, fara suparare, fumatorul pute; ii put hainele, parul, etc...n-ai cum sa-l "ratezi", n-ai cum sa nu te prinzi ca fumeaza!
La finalul postarii fac mentiunea: am fost fumatoare inraita timp de 28 de ani, m-am lasat de 3 ani din motive de sanatate ( serioase) si fac clar diferenta intre un fumator si un nefumator!
on topic: Ai dreptate Carmen, ar trebui sa avem posibilitatea sa alegem un restaurant sau orice locatie (cofetarie, patiserie etc) unde sa nu fumam pasiv, daca tot ne-am lasat!

krissunu:
...pai  incercam  sa-i  intelegem  pe  fumatori,...dar  sa  ne  inteleaga  si  ei  pe  noi,..sa  fumeze  numai in aer  liber. 

carmentoma:
    Mai nou, conform legii, patronii de localuri sunt obligati sa ne creeze conditii, dar nu le pasa lor de noi, daca isi pierd pretiosii clienti afumatori!  ;D. Chiar si in tren ar trebui sa fie tot asa! Aceeasi poveste!

katie:
Draga mea nu esti singura fumatoare declarata , ma alatur tie ! Am incercat o singura data luna trecuta si m-atinut 5 saptamani cu o tigare , doua pana au inceput restructurari la munca si ghici ce am facut ? am cumparat pachetul de tigari !

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă