Lia foarte frumoasa povestea ta! Am citit-o cu placere ( pe nerasuflate - placut scrii!
) si mi-am adus aminte de anialele din copilaria mea.
Acum, de ceva vreme o amica ma imbie cu un catelus - un catel de cateva saptamani, abia nascut, de rasa mica. Singura mea retinere este ca nu are cine sa stea cu el cat timp lipsesc de acasa si nu stiu cat de bine i-ar fi sa stea atatea ore singur in casa. 
Multumesc, almi_gabi!
Daca stai la bloc, ceea ce deduc din felul cum ai scris, e bine totusi sa stii ce s-ar putea sa te astepte. Daca totusi te hotarasti sa iei acel puiut, sa ii cumperi un tarc, ca pt copii, desi nu stiu daca exista asa ceva. Poate o cutie mai mare, din aceea in care sunt transportati cateii. Cainele este un animal curat, care nu face pipi in locul unde doarme. Asta daca e un animal normal. Eu am avut unul care nu era, se temea pana si de propriul lui tremurat. Statea mereu ghemuit in coltul lui. Am fost nevoita sa-l hranesc timp de 2 luni, sa-mi bag mana in gura lui. Ii era teama sa se ridice si sa manance.
In primele luni, pana pe la varsta de 1 an, iti va roade tot ce gaseste in casa. Este un lucru imposibil de oprit. Eu, din disperare, am ajuns sa ung picioarele scaunelor cu ardei iute. Dar am salvat doar scaunele

) De papuci sa nu mai vorbim. Sunt prima lor tinta, pt ca poarta mirosul persoanei pe care aceste simpatice necuvantatoare o adora. Ia-ti cateva perechi, iar pe cei la care intr-adevar tzii, pune-i undeva cat mai sus.
Apoi mai e si plansul. Am avut o catelusa care plangea incontinuu dupa mami ei. O alta care ma teroriza cu fluieratul la fiecare miscare ce o faceam prin casa. Spera mereu ca o scot la plimbare si, spre ghinionul meu, cred ca suferea de alzheimer, pt ca mereu uita ca in urma cu jumatate de ora fusese afara. Cand nervii mei au ajuns la pamant, am fost nevoita sa o fac cadou unei familii ce locuia la casa.
Pe Poldi l-am obisnuit de mic cu mine. L-am luat peste tot pe unde aveam treaba. Atunci cand am considerat ca s-a facut baiat mare, m-am gandit ca il pot lasa singur in casa. De unde? Am avut mari probleme cu vecinii, pt ca latra incontinuu si urla.
Eu prefer cainii de peste 1 an. Puiutii sunt frumosi, durdulii, ne induioseaza, ca de altfel orice puiut in lumea asta. Dar pt nimic in lume nu as mai creste unul langa mine!
Si ca in orice, exista parti bune si... mai putin bune si in treaba asta.
Asta vara m-am plimbat de cateva ori prin padurea din apropierea Timisoarei. N-am avut curaj sa merg prea departe si de fiecare data m-am gandit de protectia ce mi-au acordat-o cainii mei. Eram libera sa merg oriunde, sa ma asez pe iarba in parc, fara ca oamenii sa se uite lung la mine. (In Timisoara nu se sta pe iarba, asa cum am vazut in Bucuresti)
Dar pe de alta parte... ce-as face cu el, daca as vrea sa plec intr-o excursie?
O singura data am plecat cu familia la mare si l-am lasat pe Picky la o pensiune a unui bun prieten, dresor. Picky il cunostea bine si se bucura de fiecare data cand se intalneau.
Vai! Cat ne-a certat atunci cand am revenit! Pana acasa a plans neincetat. Mi-a rupt inima! Si atunci mi-am promis ca nu voi mai produce o astfel de suferinta niciunui alt animalut.
Este o responsabilitate sa cresti un caine. Iti iei un angajament in fatza acestei fiinte, care la randu-i iti pune in palme intreaga-i inima, neconditionat. Nu te va certa daca o lasi singura, dar va suferi cat noi nu ne putem imagina!
Dar ma rog... daca stai la casa si daca ai posibilitatea sa mai lasi catelul cu cineva din familie, in alta locuinta... situatia nu ar fi atat de sumbra. Pana la urma, privind dintr-o perspectiva mai ampla, este minunat!