Arhiva > Arhiva
Singuri si optimisti.... exista asa ceva?
almi_gabi:
E greu sa fii singur iar optimismul in aceasta situatie este ceva ce se obtine prin 'antrenament'.
De cand am intrat in comunitatea Singles Camp am gasit un aer nou , o sustinere pentru mine, prieteni pe care nici nu ma asteptam sa-i am vreodata. Si uite asa pe negandite optimismul a intrat pe usa mea!
Cum spunea si Cristaly cand te astepti mai putin poate aparea o lumina noua in viata fiecaruia. Nu o cauti, nu o astepti - rasare langa noi.
carmentoma:
Cred ca greseala uneori chiar din asta vine: ne straduim prea mult! Gandul la singuratate si obsesia de a scapa de ea, ne fac sa ne gandim prea mult la aceasta insingurare si sa intram oarecum in panica! Si gandurile negativiste atrag sentimente, trairi si fapte negativiste! Cum se spune in Secretul, sa lasam locul din dreapta al patului liber, sa lasam cateva rafuri goale in sifonier si sa ne parcam masina in garaj intr-o parte, lasand astfel loc si celuilalt (celeilalte) sa intre in viata noastra! E o solutie!
EUGENIA110:
Eu cred mult in soarta, Carmen. Poti sa fii o femeie frumoasa, educata, inteligenta, cu sarm si feminitate, sa fii devotata si tandra, sa fii un adevarat om de echipa alaturi de care se poate pleca la drum in maxima siguranta (si NU pe mine ma descriu aici, ci pe multe alte femei care exista ) si sa vezi cu durere ca nu se leaga nimic, sa te intrebi mereu unde ai gresit sau unde este omul care sa se potriveasca personalitatii tale, sufletului tau.......in timp ce niste prefacute, profitoare, mieunatoare ca niste pisici neajutorate, lenese sau de-a dreptul urite pot gasi multumirea , linistea sau chiar fericirea intr-o relatie pe care de cele mai multe ori nu o merita. De unde sa-ti vina atunci optimismul? Singura si optimista poti fi doar daca in viata ta exista altceva care sa-ti umple viata si care sa suplineasca lipsa unei relatii. Nu stiu daca am exprimat destul de clar ceea ce am vrut sa spun, cred ca am pus cam mult patos in cuvinte si am fost cam nedreapta. Pina la urma, fiecare om are norocul lui...sau nu.
carmentoma:
Ce ai descris tu mai jos, EUGENIA110, cred ca se numeste compromis! Asta fac in viata multi oameni (nu doar femei)! Si puterea unora de a calca pe cadavre si de a face orice pentru un scop sau pentru a parveni! Si nu inseamna implicit ca si-au asigurat si fericirea!
Ayouni:
cautam un alt topic ca sa scriu ceea ce vreau sa scriu acum... pentru ca eu cand vreau sa scriu, scriu (offf cata lipsa de originalitate!)
dar e bine si aici: singuri si optimisti! si din cate am putut sa observ, in general bate vant de optimism. si e frumos, e bine, e placut!
spune un proverb (atentie multa, nu spun eu!) ca e mai bine singur decat intr-o proasta tovarasie (hai ca-l pun in original, sa se vada ca nu este o inventie de-a mea, "mas vale solo que mal acompanado"), asa ca, nu e nici un rau in a fi singur... iar acest fapt nu impiedica optimismul absolut deloc.
e adevarat ca suntem mai multe femei singure; si nici asta nu este adevarul meu, este un fapt concret, pe care l-am constatat cu totii. am mai observat ca din cand s-au mai iscat mici neintelegeri si intre unele dintre noi, aici pe forum, dar abia perceptibile; si care au fost tratate cu foare mare delicatete si diplomatie, nimeni nu s-a suparat pe nimeni, nici nu a acuzat, nici nu s-a simtit lezat, nici nu a dat cu parul. concluzia mea nu este de acum, este mai demult si este o realitate, nu am inventat-o eu: femeile romance sunt deosebite, sunt femei extaordinare, bune mame, bune gospodine, sunt foarte flexibile, intelegatoare, intr-un cuvant, au foarte multe calitati. si atunci, mai ne miram de ce sunt multe femei romance singure? am eu asa o impresie - doamne fereste, nu emit nici un adevar universal nici de data asta, poate chiar ma insel, dar asa mi se pare mie: sunt singure pentru ca nu gasesc parteneri la inaltimea lor. si nu vreau sa intru in detalii aici, cred ca se intelege unde tintesc; in acelasi timp, rog barbatii care citesc aceste randuri sa nu se supere pe mine, doar stiti, persoanele de fata se exclud. ;)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă