Scrise de noi > Articolele noastre
"Indragosteala" sau iubire?
mihaela1961:
--- Citat din: bog68 din Joi, 11 Aprilie 2013, 11:45 ---Cu permisiunea dvs. și fără intenția de a jigni sau supăra...Din prisma mea și din cele trăite, cu siguranță...din suferință.
Adică nu am fost bun ca soț dar sunt bun ca prieten?!
--- Terminare citat ---
Tot din experienta mea, sunt in asentimentul lui bog68:putem sa ramen prieteni numai daca intre noi (ma refer la doua persoane de sex opus) nu s-a consumat o relatie cu implicari sentimentale profunde!Sunt si exceptii, dar rarissime!In cel mai bun caz, dupa un divort, ramane copilul ca si 'reuniune de interese'.Nu am copii(nu discutam aici daca e rau sau bine), copilul facandu-i pe cei doi parinti sa ramana in relatii relativ civilizate(nu intotdeauna insa).Dupa ce o relatie se termina, fiecare din 'cei doi eroi' are impresia ca celalalt e vinovatul(cand de fapt vina e a ambelor parti, nu neparat fifty-fifty)!Daca nu ura, raman resentimente, prietenie-extrem de rar!..parerera mea!
micaela:
Cred ca ai dreptate, Mihaela. Nu stiu cum e o relatie fara implicare sentimentala profunda, dar banuiesc ca are mai multe premise de buna-prietenie, "dupa". Atata timp cat unul inca mai iubeste, exista suferinta in interactiunea limitata, prieteneasca cu celalalt. E mai bine sa se "rupa" total.
Uneori avem resentimente fata de reactiile nepotrivite ale celuilalt, dar nu poti fi suparat pe un om ca nu corespunde nevoilor tale, ca nu ti-e potrivit. Iti poti eventual reprosa tie ca nu ai ales cum trebuie (in cazul meu intr-o tinerete de o imaturitate pe cat de splendida pe atat de periculoasa :) ).
uneori nu e vina nimanui ca exista o mare nepotrivire...
achile:
Uneori avem resentimente fata de reactiile nepotrivite ale celuilalt....-nepotrivite-.... putem limita influenta actiunilor celuilalt ,dar NOI am ales sa interactionam cu el
, dar nu poti fi suparat pe un om ca nu corespunde nevoilor tale,.....-nevoilor- of ...si eu incercam sa scot la iveala altruismul vostru..(oare exista?)
ca nu ti-e potrivit....pentru asta exista o etapa...cunoasterea Iti poti eventual reprosa tie ca nu ai ales cum trebuie...-trebuie- sa-ti reprosezi numai tie...ca...
(in cazul meu intr-o tinerete de o imaturitate pe cat de splendida pe atat de periculoasa :) ).
Am facut o varza dar sper sa imi intelegi punctul de vedere.
mihaela1961:
--- Citat din: micaela din Joi, 11 Aprilie 2013, 12:14 ---Cred ca ai dreptate, Mihaela. Nu stiu cum e o relatie fara implicare sentimentala profunda, dar banuiesc ca are mai multe premise de buna-prietenie, "dupa". Atata timp cat unul inca mai iubeste, exista suferinta in interactiunea limitata, prieteneasca cu celalalt. E mai bine sa se "rupa" total.
Uneori avem resentimente fata de reactiile nepotrivite ale celuilalt, dar nu poti fi suparat pe un om ca nu corespunde nevoilor tale, ca nu ti-e potrivit. Iti poti eventual reprosa tie ca nu ai ales cum trebuie (in cazul meu intr-o tinerete de o imaturitate pe cat de splendida pe atat de periculoasa :) ).
uneori nu e vina nimanui ca exista o mare nepotrivire...
--- Terminare citat ---
:love: :love: :love: :love: :love:
CRED CA ESTI 'TIZA MEA' IN REALITATE!!!
PUP!
micaela:
Achile, poate ne marturisesti intr-o zi care ti-e calcaiul vulnerabil. ::) :)
Da, ai facut o varza, dar cred ca am priceput. Cand spun "nevoi", nu ma refer la colectatul legumelor de prin piata, plata facturilor si masaj la talpi. ;D Ma refeream la nevoia de "rezonante", de potrivire intelectuala, temperamentala, fizica, emotionala, etc. Nu cred in iubire "neconditionata", poate numai daca atingem iluminarea sau ne tragem din Budha.:)
Pai unii n-am ajuns la cunoastere inainte de a ne casatori si asta ne-a costat.
daca nu ti-i cu banat, ce zodie esti, ca te vad rebel ca un varsator...sau geaman...sau..?:)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă