Scrise de noi > Articolele noastre

Pe retină sau prin lentilă?

<< < (3/3)

wonderland:
Am si eu orgolii. Din categoria: v-am zis eu!  :coolsmiley:

Pozele intamplatoare la absolut tot ce vedeti in fata s-ar putea sa influenteze modul in care va amintiti momentele respective, potrivit unui studiu publicat in revista Psychological Science. "Lentila reprezinta un val in fata ochilor care va impiedica sa realizati ca ceva este intr-adevar acolo", a explicat Diedra L.Clay, profesor de psihologie.

extras din articolul https://www.medlife.ro/5-obiceiuri-proaste-care-va-afecteaza-sanatatea-mintala.html

Louie:
Si eu am constatat de foarte mult timp acest lucru. Cu mana pe aparat sa prind instantanee inedite, m-am surprins facand fotografii in mod mecanic fara sa simt absolut nimic si fara nici o remarca in afara unei simple constatari de genul "Ce frumos! Repede o poza!". Apropo! Nu fac poze YOLA  :laugh:

Wonderland are perfecta dreptate cand spune ca fotografiatul non stop te tine detasat de locul si momentul respectiv. Am simtit asta.

Cand am in fata ochilor un peisaj deosebit, sau lumina se rasfrange intr-un anumit fel pe obiectele din jur, primul impuls este sa pun mana pe aparat, insa reusesc sa ma controlez si sa ma las in voia momentului, sa vad, sa admir, sa visez, si la urma poate sa fac o fotografie.
Se zice ca atunci cand esti trist, sau stresat, sa te gandesti la un loc deosebit in care ai fost, si pret de cateva minute sa stai cu ochii inchisi si sa te imaginezi in acel spatiu si timp. Eu ma gandesc la o frumoasa dimineata de primavara petrecuta la Cazanele Dunarii. Aerul rece, linistea perturbata doar de zgomotul valurilor si de ciripitul vesel al catorva pasari, razele soarelui care transformau in milioane de mici stelute stralucitoare luciul apei si zarile indepartate pe unde Dunarea si-a facut drum printre munti. Nu am nici o fotografie cu acest peisaj in acel moment. Asa cum mai spunea cineva aici, trairea a fost prea frumoasa si prea puternica pentru a mai fi nevoie de vreo poza. Si la drept vorbind nici nu era nevoie, amintirea va dainui mai puternic decat orice fotografie. O fotografie o uiti daca nu o ai tot timpul in fata ochilor, insa ce te-a impresionat si a ramas in memorie, este tot timpul cu tine. Nu-i asa?

wonderland:
Așa e, cel puțin în cazul nostru.  :kissing:
Eu am reușit să mă autoeduc așa de bine că, în ultima excursie, n-am facut decât 2-3 fotografii. E drept că mă bazam pe ceilalți pasionați, care poate n-au această percepție a detașării.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă