Scrise de noi > Articole turistice

Totul despre Alhambra. Harta. Informatii. Indicatii. Detalii. Fotografii

<< < (9/9)

admin:
Daniela doar acum ti-am citit mesajul...Cu atatea plecari nu apuc sa citesc tot ce se scrie...
Nu vreau sa te sperii dar vara nu prea e de mers in Andaluzia. E adevarat e mai ieftin, dar sunt niste calduri....De aceea eu aleg sa organizez excursiile la sfarsit de august - prima parte de septembrie sau mai - iunie. Exclus iulie si august.
Dar daca tot ajungi acolo vara, alege-ti sa mergi in vizita dimineata devreme si dupa amiaza. Evita miezul zilei cand intr-o ora si esti dezhidratat oricata apa ai putea sa bei...
Nu cred sa fie mare nebunie atunci in Alhambra, lumea nu prea merge vara sa viziteze complexul, asa ca ai sansa sa prinzi o ora buna de intrare. I-ati daca poti Nasrid-ul la 11.00, pana atunci intra si vezi restul, apoi acolo in zona maura este relativ racoare esti protejata deci nu o sa suferi de caldura. Cand iesi din Nasrid Palaces intra in Generalife, este multa vegetatie acolo, zone umbroase asa ca nu o sa fie foarte greu. Cand iesi mergi la hotel, nu ramane in oras, oricum foarte multe obiective si restaurante se inchid atunci. Continua-ti dupaamiaza vizitele, se redeschid obiectivele si e mai racoare....

admin:
Ce am mai aflat intre timp:
- Alhambra vine de la termenul arab Al-Ḥamra care inseamna "Rosu", referire la culoarea materialului din care a fost costruita fortareata si palatele.
- Torre de la Vella are un clopot, care daca este tras, poate sa aduca perechea asteptata... :)
- "Patio-ul sultanei" din Generalife acolo unde a mai ramas si Chiparosul sultanei, a fost scena intalnirilor secrete dintre Zoraxda, sotia lui Abu Hasan regele nasrid si seful de la Abencerrajes

cristinaB:

--- Citat din: admin din Miercuri, 01 Octombrie 2014, 16:59 ---Ce am mai aflat intre timp:
- Torre de la Vella are un clopot, care daca este tras, poate sa aduca perechea asteptata... :)

--- Terminare citat ---

Poate sa....sau chiar o face?!
Ca sa stiu daca ma inscriu in excursie sau nu!

(Am fost acolo dar e clar ca n-am tras de clopotele potrivit)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă