Scrise de noi > Articole turistice
Totul despre Alhambra. Harta. Informatii. Indicatii. Detalii. Fotografii
admin:
Gradinile inalte
La ele se poate ajunge pe scarile leilor numite asa datorita a doua figuri din ceramica asezate pe porticul de deasupra portii de acces. Scarile au fost construite in secolul XIX.
Gradinile se intind pe niste terase in trepte, rolul lor fiind de forma o perdea de verdeata care sa protejeze palatul Generalife. Fantana centrala este inconjurata de diferite specii de magnolii, care infloresc splendid si dau senzatia unui spatiu multicolor.
.
admin:
Promenada Lendrilor
Este o alee lunga, acoperita cu lendrii si care strabate zona de langa zidurile superioare. Deasupra zidurilor, este un platou pe care se cultivau legumele. Tot acolo este si bazinul de acumulare si distribuire a apei de irigare. Promeanada Lendrilor duce la Aleea Chiparosilor.
Iazul
Sistemul de aductiune al Alhambrei are ca segment principal Canalul regal, care duce apa raului Darro la Generalife si de acolo, printr-un apeduct, la Alhambra.
Sultanii nasrizi au fost cei care si-au dorit ca o parte din terenul complexului sa fie destinat cultivarii legumelor si a plantelor ornamentale. Ori asta insemna ca era nevoie de apa. Canalul de irigatie merge paralel cu zidurile gradinii de legume. De la un punct apa este condusa printr-o galerie perpendicualara, intr-o fantana adanca si impinsa cu ajutorul unei roti hidraulice, catre un bazin mai mare, amplasat pe zona cea mai inalta de cultivare. Asa cum spuneam, galeria subterana se termina intr-un put aflat sub Turnul Doamnelor, construit pentru a proteja fantana si roata hidraulica. Niste scari urca spre o fosta zona de observatie, cel mai probabil ca de-acolo se veghea asupra iazului.
Lucrarile ample de reconstructie, din 1926, s-au extins si au avut ca obiectiv si infrastructura, inclusiv alimentarea cu apa. Astfel ca un alt bazin s-a construit langa structura veche de pe vremea nasrida, asta pentru a mari capacitatea si volumul de apa, marindu-se astfel presiunea de-a lungul intregului circuit. In 1960 odata cu explozia turismului, a fost construit si un al treilea bazin.
Promenada sau Aleea Chiparosilor
Este un drum marginit de chiparosi si care face legatura intre Promenada Lendrilor pana la punctul de iesire din complex.
Aleea chiparosilor vazuta dinspre amfiteatru
Amfiteatrul Generalife
Spre iesire o sa vezi din nou, pe partea dreapta de aceasta data, amfiteatrul. Este o constructie moderna, a fost ridicata in 1952 cu ocazia Festivalului de muzica si dans al Granadei. Construirea sa a decis intr-un fel si extinderea gradinilor Palatului Generalife.
Harta ultimei zone descrise:
.
Aici se termina povestea mea, cea care te-a condus prin minunatiile Alhambrei. Sper sa-ti placa si sa te ajute, daca ai vreun gand de a ajunge acolo!
IuliaT:
Am deschis Pandora :oops: . Multu'
Superb tur virtual ....documentat. :kissing:
wonderland:
Subscriu :thumbup:
on topic, îmi permit să adaug si eu o fotografie dragă mie....
daniela piciu:
Buna ziua,
In vara aceasta am planificata o vacanta in Andaluzia, Cordoba, Granada si Sevilia. Vreau sa-mi iau Granada pass. Cand ar fi mai bine sa-mi aleg vizita la Alhambra? In Granada voi sta intre 4 si 7 august.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă