Scrise de noi > Articolele noastre
Aerobic oxigen pentru corp, minte și emoții!
wonderland:
AQUA GYM
Mai nou a apărut și aqua step, dar încă nu am încercat.
Am simțit pe pielea mea câteva beneficii:
- nu faci febră musculară
- ai bonus masaj, apa e mai măiastră decât orice maseur/maseuză.
Te distrezi, te modelezi, dacă mai combini si cu alt tip de mișcare, chiar slăbești.
Cică mișcările sunt mai ușor de realizat, pentru că apa preia 70% din greutatea ta. Eu zic ca unele mișcări sunt mai dificil de realizat tocmai pentru că ai de luptat și cu forța apei. Dar, în cele din urmă e chestie de antrenament.
Prima dată am mers la aquagym acum câțiva ani. Doar câteva luni, mi-a plăcut dar am întrerupt si apoi a fost mai greu să reiau. deh, scuzele obisnuite, lipsa de timp, e și cam costisitor bla bla.... Pe moment m-am bucurat doar de efectele imediate.
Dar, cu prima ocazie când am ajuns ala mare am constatat că, deși nu știam să înot, aveam o lejeritate si o siguranță a mișcarilor de nerecunoscut. Pentru că la aqua gym eram concentrată să prind ritmul, să sa execut săriturile, îndoiturile, răsuciturile nu mai aveam timp să mă sperii că apa e până la bărbie sau că nu știu să înot. :thumbup:
Deci, da, îmi place aquagym. Acu știu să fac si pluta, chiar inot vreo 2 -3 metri. :giggle:
Nu, nu am învățat la aquagym, dar clar că antrenamentele în apă m-au pregătit pentru următorul pas.
Ce spun altii:
http://www.profitness.ro/beneficiile-aquagym-ului/160http://www.wellness.info.ro/?p=1027
wonderland:
Am uitat de pozele pregătite :hammer:
wonderland:
M-am uitat si constat ca am cam trecut în revistă toate formele de aerobic pe care eu le practic, ca si impresiile asociate.
Dar, lista de impresii personale, nu doar ale mele, rămâne deschisă...
Ca și includerea altor forme. Că doar exercițiile aerobice nu se limitează la ce am enumerat eu. Mai putem include joggingul(menționat de almi_gabi, deja), schiatul, patinajul, tenisul, mersul cu rolele, înotul, ciclismul.
Dar sunt și alte activități care fac parte din viața noastră și pe care merită să apreciem, să le privim prin prisma efectelor asupra sănătății și stării noastre de bine și să le dăm locul și timpul binemeritat. Respiri mai profund, îți încarci mușchii cu oxigen, creierul de endorfine, psihicul cu stare de energie și corpul de sănătate și prin activități precum:
* plimbarea/mersul pe jos/drumețiile pe munte
urcatul și coborâtul scărilor
treburi casnice (datul cu aspiratorul, spălatul geamurilor, datul cu mopul)
grădinăritul
joaca cu copiii
dansul
sexul
*
Lista rămâne deschisă...
silviu:
sexul? nsite poze, ceva... sa inteleg si io cum vine treaba :-\
wonderland:
Ai mai sus o poză cu traseul de intrare în organism binefăcătorului și vitalului oxigen, inclusiv în caz de sex.
Iar nu te concentrezi pe idee - să introduci cât mai mult oxigen în organism :happy:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă