Autor Subiect: Plante  (Citit de 160104 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
Re: Plante
« Răspuns #375 : Luni, 26 Noiembrie 2012, 13:38 »
De acesta sigur te vei indragosti, l-am pus in aprilie si iata ca este atat de micut dar are 7 trandafiri pe el!!! Este o minunatie. Abia astept sa creasca, va fi deosebit, poate ca va deveni el regele gradinii, detronandu-l pe maretul urcator Morning Jewel.

Adevarul e ca imi plac trandafiri albi; de fapt florile albe general!

Prima mea poezie, scrisa in ziua cand implineam 17 ani (trista, evident, ca doar eram o adolescenta neinteleasa, ca toti adolescentii), avea un vers ceva cu "si ninge peste trandafiri, iar el este departe..." Imi amintesc imaginea cu trandafirii rosii din fata casei parintilor mei din Brasov cu zapada pe florile deschise... eu ii priveam de la geam... mi se parea sfasietor de trist sa ninga pe trandafirii infloriti...  :((

S-ar putea, ca pentru vremea a fost cat de cat placuta pentru luna noiembrie, prima zapada sa mai prinda si anul acesta florile inflorite !   :)

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #376 : Miercuri, 05 Decembrie 2012, 09:26 »
graul pe care l-am pus anul acesta de sf. andrei, a crescut deja cat ... aproape inaltimea unui deget  :) dupa multi ani, acum l-am pus in pamant  ;)

jardinierele cu busuiocul de care am fost imbatata toata vara, si-au gasit locul intr-un colt al sufrageriei; sa va spun emanatia bucuriei lui?...  ;) cocheteaza cu un bambus la varsta adolescentei  :D

batranul ficus vegheaza, sustinut de o frumoasa piatra - de parau - sclipicioasa adusa din prima tabara de la sibiel ... :)
nihil sine deo

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #377 : Miercuri, 05 Decembrie 2012, 10:40 »
graul pe care l-am pus anul acesta de sf. andrei, a crescut deja cat ... aproape inaltimea unui deget  :) dupa multi ani, acum l-am pus in pamant  ;)

....

al meu inca vegeteaza !!  ???

batranul ficus vegheaza, sustinut de o frumoasa piatra - de parau - sclipicioasa adusa din prima tabara de la sibiel ...

ficusul meu cu frunza mica ( din acela care se impleteste) este in refacere sau mai bine zis in reconstructie; m-am gandit eu sa il fac mai altfel  :blush:

Offline deli_a

• Full Member
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #378 : Miercuri, 05 Decembrie 2012, 13:12 »
care el? ???

...el... un el pe care, atunci, nici macar nu il cunosteam... ideea de el...
"Viseaza ca si cand ai trai vesnic si traieste ca si cand ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai."

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #379 : Miercuri, 05 Decembrie 2012, 13:23 »
O poza facuta de o prietena in Zanzibar, cu niste fructe ciudate - jackfruit

mi-a amintit de marula fruit

care creste intr-un copac salbatic de prin Africa de Sud si Mozambic - nu s-a reusit "domesticirea" lui. Africanii ii zic "copacul casatoriei", ori - mai simplu - copacul elefantilor (cred ca nici la ei casatoria nu mai e ce a fost!). Fructele coapte, cazute din pom, la caldura aia intra rapid in fermentatie si uite ce li se intampla animalelor care le papa:
<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>

Africanii s-au apucat sa le distileze in cazane de cupru (cum facem noi tuica!), p-orma lichidul e tinut la butoaie de stejar vreo doi ani ani, dupa care se amesteca cu extract pur de marula (cred ca asta e secret de fabricatie, n-am gasit cum il fac) si cu frisca proaspata si Amarula-i gata!
Hai ca am amestecat topicul de plante cu cel de animale... Hâc! Io de fapt am intrat aici ca sa va zic ca am gasit Amarula la Kaufland, la vreo 63 de lei sticla de 0,7. Sa vedeti ce efect are asupra oamenilor!  :D

Offline deli_a

• Full Member
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #380 : Miercuri, 05 Decembrie 2012, 13:27 »
 :blush: ...deci...amarula e ...o planta... care se vinde in sticla...si se gaseste la Kaufland...  :-\
 :D
"Viseaza ca si cand ai trai vesnic si traieste ca si cand ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai."

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #381 : Miercuri, 05 Decembrie 2012, 13:34 »
Izact! Si, elefant sa fii, tot te imbeti!  :D
(recunosc ca am scris-o cam ca la Formula AS, asa, un ziar pe care-l citea Babette  ;D )

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #382 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 12:38 »
al meu inca vegeteaza !!  ???

acum, daca nu-i pun hamuri ... musai proptele  ;D creeeste ca nebunul; de anul nou nu mai vedeti din lan

ficusul meu cu frunza mica ( din acela care se impleteste) este in refacere sau mai bine zis in reconstructie; m-am gandit eu sa il fac mai altfel  :blush:

ahaaa ... il voiai cu breton ...  ::)

nihil sine deo

silviu

• Vizitator
« Răspuns #383 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 12:43 »
Io de fapt am intrat aici ca sa va zic ca am gasit Amarula la Kaufland, la vreo 63 de lei sticla de 0,7. Sa vedeti ce efect are asupra oamenilor!  :D
amarula asta o fi mai puternica decat apilarnilul ala care pune trantoru' la treaba? :strong: ???

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #384 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 12:45 »
Cica marula are efecte afrodisiace... ca d-aia ii ziceau copacul casatoriei  ;)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #385 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 12:54 »
pei bun...marula ca marula...dar cum e amarula? :-\ ca mi-a mai laudat un tip niste fructe zise goji, si cand l-am intrebat ce efect au avut asupra lui mi-a zis ca a iesit moale |o lasa, ba, cum ai iesit. problema e cum ai intrat ^-^

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #386 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 12:56 »
Amarula e bun. Mi-am facut provizii pentru sarbatori!  ::)

LE: gata, s-a citit, am corectat!  ;D

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #387 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 14:44 »
Graul meu  :thumbup: :thumbup:
nihil sine deo

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #388 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 15:20 »
Si graul meu la fel!  :D

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #389 : Sâmbătă, 08 Decembrie 2012, 10:52 »
ahaaa ... il voiai cu breton ...  ::)

cam asa ceva !!  :D

Si graul meu la fel!  :D
Graul meu  :thumbup: :thumbup:

mah, al meu cred ca a zis ca e pe camp si asteapta primavara sa incolteasca!!!     ;D