Autor Subiect: Plante  (Citit de 160108 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline PGabriela

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 285
Re: Plante
« Răspuns #345 : Miercuri, 29 August 2012, 20:53 »
Hmmm imi plac plantele.
Ma uit in jurul meu si vad ca am adunat cateva ghivece  :) sunt in jur de 60
De=as avea spatiu suficient as avea o mini sera pe aici  :)
pun cateva pe forum, le-am ales aleatoriu, voi incerca sa fac un album cu fiecare in parte (de obicei cumpar plantele mici si se dezvolta la mine, imi place sa compar pozele de la inceput si cele de acum, ma minunez si eu ce frumos s-au dezvoltat plantele in timp)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #346 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 13:05 »
Capsuni de septembrie... ultima transa pe anul acesta.  :D

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #347 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 14:33 »
mai ai capsuni, acum?! miam. :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #348 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 15:57 »
In balconul propriu si personal.  :P

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #349 : Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012, 18:11 »
Din excursia de la Hajduszoboszlo de anul trecut am adus un... ardei rosu!  L-am luat din Debrecen - unde nimerisem in plin Festival al carnatilor mmiam miaamm miammmy  :D ... A stat aruncat prin sertare si de multe ori am vrut sa-l azvârl . Pana la urma l-am... rupt bucati si l-am ingropat. Acum am o bogata recolta de ... paprika!  :D

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #350 : Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012, 20:05 »
Din excursia de la Hajduszoboszlo de anul trecut am adus un... ardei rosu!  L-am luat din Debrecen - unde nimerisem in plin Festival al carnatilor mmiam miaamm miammmy  :D ... A stat aruncat prin sertare si de multe ori am vrut sa-l azvârl . Pana la urma l-am... rupt bucati si l-am ingropat. Acum am o bogata recolta de ... paprika!  :D

am o pasiune pentru ardeii iuti, rosii si verzi, mici, mari, de toate formele! si-imi plac si-n mancare, nu numai sa ma uit la ei.
fotografia e foarte frumoasa, Mari_a! :)
"Stay hungry, stay foolish"

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #351 : Duminică, 04 Noiembrie 2012, 22:18 »
Bravo pentru idee, Mari_a. Si eu vreau! Mai bine renunt la sare in mancare, decat la condimente, si ardeii iuti sunt condimentul preferat.  :D Unde mai pui ca sunt buni si pentru cei cu "fiere lenesa"...  ;)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #352 : Luni, 05 Noiembrie 2012, 07:24 »
Gabriela, tu ai fost la mine, dar ai vazut doar zona de jos a casei. Acolo n-am decat vreo 20 de plante. Sus insa, in biroul meu, mi-am facut de cap! Nu am acum loc decat sa stau la birou, sa ajung la biblioteca si la o comoda. In rest flori. Foarte multi cactusi, ficusi, bambus, crini, filodendron, camelie, palmieri. Aproape toti sunt crescuti de mine, sau din samanta, sau din pui de radacina, sau din butasi. Din vreo 80 de plante pe care le am in jurul meu, nu cred sa fi cumparat mai multe de 5-6. Si acelea, erau din rafturi cu -70%.

Sunt constient si cred ca starea de bine pe care o am in mare parte si care ma ajuta sa pot munci ore intregi fara sa obosesc, sa nu ma plictisesc sau si mai rau sa ma enervez, se datoreaza plantelor din jurul meu.
Cand mi-am proiectat biroul, primul lucru a fost sa ma asigur ca o sa am spatiu pt plante. O parte a lui este practic o mini sera, unde acum sunt inghesuite, dar si rasfatate si ingrijite, plantele pe care le am.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #353 : Luni, 05 Noiembrie 2012, 07:29 »
Maria, iti amintesti cand am fost pe Cheile Nerei ca am primit de la batranica la care am stat eu, un ardei iute din acela mic? L-am adus acasa si fiindca ma stiiam tot plecat, sa nu-i mai las Samizei inca o planta in plus in grija, l-am plantat in gradina. Acolo era udat odata cu gazonul si florile din curte, asa ca a tot crescut. Acum l-am adus in casa, mai mentine inca vreo 20 de ardei, din care vreau sa plantez la anul in ghivece mai multe seminte. Si mie imi plac tare mult ardeii, dar cand merg in piata uit sa-mi cumpar si ma trezesc doar acasa ca nu am cu ce manca ciorba. Asa, cu ei in ghiveci, imi este mai comod.

Ungurii au paprica buna, asa ca sunt convins ca ce ai tu acolo este gustos si piscacios, adica asa cum ii sta bine unui ardei adevarat, sa fie... :) >:(

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #354 : Luni, 05 Noiembrie 2012, 07:31 »
Caro, n-am stiut ca poti cultiva capsuni in ghiveci. Ma refer sa faca flori si sa rodeasca. Probabil ca i-ai ajutat cu un pic de ingrasamant.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #355 : Luni, 05 Noiembrie 2012, 10:41 »
Am la curte si ardei in ghivece, de decor, pe post de... flori! Mai bine zis ardeiasi: plantele nu-s mai 'nalte de 20-25 cm si sunt pliiiine de ardei miiici, rosii sau galbeni. O sa le fac poza. Sunt mancabili, pentru cine are... curaj!  >:(
Ne-am mirat cat sunt de prolifici astia unguresti. Cei romanesti din gradina n-au facut mai mult de 3-4 ardei, dar din paprika asta de Debrecen au rasarit patru plante inalte cam de 80 cm, fiecare cu 3-4 ramuri pliiiine de ardei! In poza e numai o ramura pe care am adus-o "la lumina" dintre frunze... Ca in locul unde i-am plantat au fost napaditi de... zorele!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #356 : Luni, 05 Noiembrie 2012, 12:54 »
Va povesteam eu pe drum, pe cei care ati trecut cu mine granita catre Ungaria, ca Szged-ul a fost orasul in care s-a "inventat" boiaua. Adus din America, ardeiul, sau paprika, asa cum ii spun maghiarii, avea initial rol decorativ. Pana cineva a incercat....Probabil ca n-a fost unul prea gingas, ca daca asa ar fi fost, planta ar fi ramas pana acum decorativa...
Uscat si pisat bine, se obtine boiaua. Condimentul de baza pentru a obtine gulash-ul.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #357 : Luni, 05 Noiembrie 2012, 16:09 »
Caro, n-am stiut ca poti cultiva capsuni in ghiveci. Ma refer sa faca flori si sa rodeasca. Probabil ca i-ai ajutat cu un pic de ingrasamant.

Nu sunt capsuni obisnuiti, sunt cumparati ca si soi de capsuni pentru ghiveci, care dau mai multe roade pe an, nu doar in mai.  ;)
Eu atata mai vorbesc despre plante in fiecare zi la scoala, ca in particular aleg invers... solutiile cele mai simple.  :strambatura:
Imi plac mult mai mult plantele in natura decat in ghivece... pentru ca imi tot imaginez cum ar fi sa nu ma lase pe mine cineva pe mine sa traiesc liber, ci sa ma tot cultive, inmulteasca, altoiasca, ingrase... intr-un ghiveci.

Offline PGabriela

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 285
« Răspuns #358 : Luni, 05 Noiembrie 2012, 19:25 »
Gabriela, tu ai fost la mine, dar ai vazut doar zona de jos a casei. Acolo n-am decat vreo 20 de plante. Sus insa, in biroul meu, mi-am facut de cap! Nu am acum loc decat sa stau la birou, sa ajung la biblioteca si la o comoda. In rest flori. Foarte multi cactusi, ficusi, bambus, crini, filodendron, camelie, palmieri. Aproape toti sunt crescuti de mine, sau din samanta, sau din pui de radacina, sau din butasi. Din vreo 80 de plante pe care le am in jurul meu, nu cred sa fi cumparat mai multe de 5-6. Si acelea, erau din rafturi cu -70%.

Sunt constient si cred ca starea de bine pe care o am in mare parte si care ma ajuta sa pot munci ore intregi fara sa obosesc, sa nu ma plictisesc sau si mai rau sa ma enervez, se datoreaza plantelor din jurul meu.

Da, asa si la mine!
In ultima perioada am evitat sa ajung la magazinele cu plante, sa nu mi se "lipeasca" vreo planta de mine   
Tocmai asta e partea cea mai pretioasa, cand vezi plantutele ca se dezvolta si rezista la unele tratamente neadecvate din pacate - pozitia blocului   
A trebuit sa fac o selectie destul de drastica, ca nu am soare decat foarte putin si unele plante oricat am incercat nu au rezistat.
Am zis ca as pune blocul pe roti, si l-as invarti nitelus dupa soare :) :)

Cand mi-am proiectat biroul, primul lucru a fost sa ma asigur ca o sa am spatiu pt plante. O parte a lui este practic o mini sera, unde acum sunt inghesuite, dar si rasfatate si ingrijite, plantele pe care le am.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #359 : Luni, 05 Noiembrie 2012, 20:06 »
Eu tot dau tarcoale pe la Baumax si Obi, doar doar mai ieftinesc cate ceva din plantele outdoor. Pe parcurs am tot cumparat cate ceva la niste preturi...de nimic. Am un buscus globulos, de 1 m, apreciez sa aiba vreo 10 ani. L-am cumparat acum 2 ani de la Baumax....pe 20 RON! Era inceput deja inghetul si le-a fost teama sa-l mai tina afar, asa ca reducere-reducere-reducere si..l-a cumparat Gigi. Ii merge atat de bine, chiar a inflorit anul acesta!
Tot asa am mai cumparat un corn, un Rhododendron, un artar rosu, trandafiri, ...
Acum am ochit o tufa, nu stiu exact cum se numeste, are frunza verde crud cu galben. Superb. A fost 150 RON, apoi 75, 50, si astept de pe o zi pe alta 20-30. Nu ca as fi zagarcit (sau poate ca sunt :whistle:) dar imi plac mie oportunitatile astea, sunt ca un joc pt mine...

Apropo de asta, imi povestea un prieten cum facea nevasta-sa cu prietenele ei la magazinele de haine. Lua cate o bluza sau ma rog ce-i placea si o muta de la marimea ei la una extrem diferita. De acolo nu o cumpara nimeni, ca cine-si cauta masura mare si dadea de astea nu avea ce face cu ele, iar cele care aveau masura potrivita, nu cautau la marimi mari. Asa ca ramanea acolo, pana se facea o ieftinire. Fetele stiau aproximativ cand si veneau pregatite sa-si ia...roadele.