Autor Subiect: Plante  (Citit de 160032 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danna n.

• Full Member
  • Mesaje postate: 171
Re: Plante
« Răspuns #390 : Sâmbătă, 08 Decembrie 2012, 11:34 »
al meu e maricel... :applause:

silviu

• Vizitator
« Răspuns #391 : Sâmbătă, 29 Decembrie 2012, 10:05 »
Eveniment rar: A înflorit floarea-penis

Cea mai mare floare din lume, Arum Titan (Amorphophallus Titanum), este vedeta Grădinii Botanice din Inhotim, un oraş în sud-estul Braziliei, unde tocmai a înflorit, iar planta atrage numeroşi vizitatori, în ciuda mirosului ei special de carne în putrefacţie.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #392 : Sâmbătă, 29 Decembrie 2012, 12:40 »
al meu e maricel... :applause:
A crescut tare frumos grâul tău, Danna! Si eu am pus in cinci ghivece grâu pentru incolţit, toate au arătat spectaculos, insa catelusele mele au mancat grâul, ori de cate ori le durea burtica! Acum am pus din nou boabe de grâu pentru încolţit!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #393 : Sâmbătă, 29 Decembrie 2012, 20:26 »
da' Amorphophallus Titanum nu a crescut frumos? ??? :-\

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #394 : Duminică, 30 Decembrie 2012, 11:36 »
Cu greu a crescut si graul pus de mine. Cam firav, dar il asortez cu ce mai gasesc prin casa !  

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #395 : Duminică, 30 Decembrie 2012, 18:01 »
da' Amorphophallus Titanum nu a crescut frumos? ??? :-\
Silviu, as putea spune ca a crescut spectaculos! :)

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #396 : Luni, 04 Februarie 2013, 08:03 »
Stie cineva unde gasesc in Bucuresti  ghivece pentru bonsai? Sa nu fie din plastic !  ???
eh, era sa uit - si sa nu coste cat un week-end la munte !!   |o

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #397 : Duminică, 03 Martie 2013, 21:44 »
Ai gasit ghiveci? In piata... sunt din alea de pamant, de toate formele si marimile...

Mi-au inflorit brandusele... galbene si mov.... Se pregatesc muscarii! Pe care i-am tot mutat prin ghivece, prin diverse locuri din curte, au mai degerat, am pus altii... Si pentru prima oara, in al treilea an de cand le-am pus, o sa-mi infloreasca o multime de narcise! Si lalele s-au "impuiat"... Asa ma bucur, ca am bagat o multime de bani in bulbi de tot felul! Cel putin gladiole am plantat toate culorile posibile si imposibile, iar anul trecut mi-au inflorit numai doua mov, firave... In rest, am avut o bogata recolta de... frunze. Abia astept sa se mai incalzeasca si sa-mi fac de lucru prin gradina...

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #398 : Luni, 04 Martie 2013, 09:12 »
Ai gasit ghiveci? In piata... sunt din alea de pamant, de toate formele si marimile...

Mi-au inflorit brandusele... galbene si mov.... Se pregatesc muscarii! ....

n-am gasit ghiveci !!  ???
 ce fain de tine ca ai flori in gradina !!
arata super
trebuia sa le postezi mai mari - ca am inceput sa am probleme cu ochii si vad din ce in ce mai in ceata""""  :D

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #399 : Luni, 04 Martie 2013, 10:24 »
Pai... o sa le mai fac poze, pe masura ce vor inflori... Ca... ma retrag iar in carapace. Acum trei ani cu asta imi ocupam timpul liber. Pe urma mi-am gasit alta... joaca. Dupa ce m-am stresat bine de cap (!), ma intorc la.. dat cu sapa in gradina. Ce-o fi, o fi!

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #400 : Luni, 04 Martie 2013, 19:31 »
.... ma intorc la.. dat cu sapa in gradina. Ce-o fi, o fi!

adica te retragi la mosie !!!   :strambatura:

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #401 : Luni, 04 Martie 2013, 22:22 »
... la tara, ca sunt peizană si orasul ma streseaza...
Azi o cunostinta se certa cu sotul la telefon: el voia sa ia bilete la nush ce mare, prin Grecia, iar ea se opunea: "Ce naiba statiune o fi si aia, vezi sa nu iei cine stie unde, sa fie pustiu p-acolo, ca io nu merg! Pe mine ma duci unde e lume multa, nu sa fim numai noi doi pe plaja!"   ???     Pfoai, mie dimpotriva, imi place sa fie cat mai putina lume, daca se poate deloc! De-aia zic ca la tara e locul ideal de... relaxat neuronul. Am de gand ca anul asta sa ma ocup indeaproape de flori, arbori, arbusti si ce verzituri, legume si verdeturi mai cresc p-acolo...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #402 : Miercuri, 27 Martie 2013, 18:43 »
Am tot cules eu de prin parcurile din Spania tot felul de seminte. Ma gandeam eu ca ajung acasa si le sadesc in ghivece...Doar ca am ajuns acasa, am pus punga cu seminte intr-un loc in care m-am mirat ca am mai gasit-o...Cand am dat de ea, o parte deja erau afectate. Probabil ca atunci cand le-am cules nu erau inca uscate si tinute in punga atata vreme au mucegait. Dar am ales din 3 soiuri totusi si le-am sadit. De vreo luna ma tot uit la ghivece doar-doar isi iteste capul vreun fir andaluz... ::)

Azi inainte de ziua plecarii spre Sighisoara, m-am apucat sa dau ingrasamant la cele vreo 150 de plante de prin casa. Si ajung si la rasadnitele unde am pus seminte. Pregatisem niste solutie lichida ingrasamant pentru palmieri si cum vreo 30 "bobite" erau din specia asta, m-am gandit ca poate ajut cumva rasarirea. Cand ma uit mai atent, o multime de tepi iesiti la lumina. Verde tare cu varful mov inchis. Par viguroase si sper in cativa ani sa am o padure de palmieri in casa... ;D

Ma grabesc sa ma uit si la celelalte ghivece. In unele am pus niste seminte de jeka, visul meu sa am un pom inflorit din aceasta minunata specie! Pfffum, nu-mi vine sa cred au iesit si acolo 4 mogaldete....Ar fi fost prea frumos sa vad si in cealalta rasadnita ceva vrede...dar deocamdata nimic. Dar poate cine stie, pana ma intorc din Sighisoara... :)

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #403 : Miercuri, 24 Aprilie 2013, 10:48 »
Nu stiam ca asta se prinde asa... O sa pun si eu! Poate ma trezesc in casa cu vreun pom ca... vrejul de fasole al lui Jack!  :D

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #404 : Miercuri, 24 Aprilie 2013, 18:45 »
Interesant... de incercat!  :D