Am tot cules eu de prin parcurile din Spania tot felul de seminte. Ma gandeam eu ca ajung acasa si le sadesc in ghivece...Doar ca am ajuns acasa, am pus punga cu seminte intr-un loc in care m-am mirat ca am mai gasit-o...Cand am dat de ea, o parte deja erau afectate. Probabil ca atunci cand le-am cules nu erau inca uscate si tinute in punga atata vreme au mucegait. Dar am ales din 3 soiuri totusi si le-am sadit. De vreo luna ma tot uit la ghivece doar-doar isi iteste capul vreun fir andaluz...

Azi inainte de ziua plecarii spre Sighisoara, m-am apucat sa dau ingrasamant la cele vreo 150 de plante de prin casa. Si ajung si la rasadnitele unde am pus seminte. Pregatisem niste solutie lichida ingrasamant pentru palmieri si cum vreo 30 "bobite" erau din specia asta, m-am gandit ca poate ajut cumva rasarirea. Cand ma uit mai atent, o multime de tepi iesiti la lumina. Verde tare cu varful mov inchis. Par viguroase si sper in cativa ani sa am o padure de palmieri in casa...

Ma grabesc sa ma uit si la celelalte ghivece. In unele am pus niste seminte de jeka, visul meu sa am un pom inflorit din aceasta minunata specie! Pfffum, nu-mi vine sa cred au iesit si acolo 4 mogaldete....Ar fi fost prea frumos sa vad si in cealalta rasadnita ceva vrede...dar deocamdata nimic. Dar poate cine stie, pana ma intorc din Sighisoara...