Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 682979 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ella

• Full Member
  • Mesaje postate: 224
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #2355 : Vineri, 30 Noiembrie 2012, 11:51 »
am inteles. eu ma voi retrage, pentru ca nu e prima oara cand, pentru o gluma absolut nevinovata si prieteneasca primesc un comentariu care arata o cu totul alta intelegere a lucrurilor. si am mai spus ca mie imi place sa ma manifest liber, fara mustruluieli, fie ele si elegante. probabil ca acest forum, in linia lui de acum nu mi se mai potriveste.
succes in continuare.
Micaela,nu te supara!Mie imi place foarte mult cum scrii.Gigi s-a confruntat cu faptul ca unii s-au simtit ''respinsi''cand au postat pe forum,dar ceea ce se intampla aici este atat de frumos si bun incat nu trebuie sa ne suparam niciunul.

Offline rocky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 362
« Răspuns #2356 : Vineri, 30 Noiembrie 2012, 19:21 »
Cine se simte respins pe forumul asta cred ca are o problema la "etaj" ... este cel mai prietenos forum din cite am vazut pina acum (si pot sa zic ca am vazut destule de-alungul timpului din cauza pasiunilor mele)

Ideea e foarte simpla: probabil pt cineva care e single de nevoie (nu ca isi doreste asta), care tot odata are o problema majora cu socializarea (online, offline sau chiar ambele - presupun ca aceasta categorie aduc astfel de comentarii), daca are impresia ca este respins ar fi cazul sa priveasca lumea si cu alti ochi, nu doar din perspectiva zonei lui de confort, mai ales cind opiniile lui/ei sint contestate de altii - asta nu inseamna respingere, ci prezentarea unui alt punct de vedere ... nu toata lumea gindeste si se comporta la fel (sau mai bine zis pe placul lui/ei) si nu este nici o tragedie in faptul ca sintem diferiti!

@Gigi - nu cred ca e cazul sa cocolosesti "respinsii", pt ca ei se resping singuri, din propriile lor convingeri si pina la urma discutam aici de oameni adulti, nu de copii; forumul e numa' bun asa cum e acum. Usa ai lasat-o deschisa, mai departe tine de fiecare sa treaca pragul sau nu!  :angel:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2357 : Vineri, 30 Noiembrie 2012, 19:43 »
Sfantul Andrei in traditia populara - noaptea strigoilor, farmecelor de dragoste si de aflare a rodniciei ogorului

.....se spune ca in noaptea Sfantului Andrei se poate prevedea cat de rodnice vor fi livezile si ogoarele. Oamenii aduc in casa crengute de visin, le pun in apa si, daca infloresc pana la Craciun, vor avea un an bogat. Un alt mijloc este semanarea de grau in mici vase sau folosirea a 12 cepe (pentru cele 12 luni ale anului) lasate in pod pana la Craciun - cele stricate sunt semn de luna ploioasa, cele incoltite sunt semn de bogatie.

Si eu habar n-aveam! Ca sa vezi coincidenta! O sa urmaresc cu atentie sa vad ce iese din boabele de grau plantate cu cls. a V-a pentru lectia "Inmultirea plantelor."  :P Iar farmece de dragoste tocmai am facut... pana de Pasti ar trebui sa mi se-arate intalnirea cu barbatul cu ochi caprui de mana cu o fetita blonda, pe o plaja... din visul de care scriam pe-aici mai demult. :whistle:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2358 : Vineri, 30 Noiembrie 2012, 20:17 »
Cel mai mare Andrei al românilor

"Avem 700.000 de sărbătoriţi astăzi, dar patru dintre ei au impresionat prin implicarea lor deosebită la dezvoltarea societăţii şi, mai ales, a culturii româneşti. De la unul dintre ei, putem învăţa ce înseamnă lupta pentru un ideal."

http://ro.stiri.yahoo.com/cel-mai-mare-andrei-al-rom%C3%A2nilor---4-propuneri-132604359.html

Offline ioanam

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
« Răspuns #2359 : Vineri, 30 Noiembrie 2012, 22:43 »
am inteles. eu ma voi retrage, pentru ca nu e prima oara cand, pentru o gluma absolut nevinovata si prieteneasca primesc un comentariu care arata o cu totul alta intelegere a lucrurilor. si am mai spus ca mie imi place sa ma manifest liber, fara mustruluieli, fie ele si elegante. probabil ca acest forum, in linia lui de acum nu mi se mai potriveste.
succes in continuare.
Pacat sa te retragi!  :smitten: De multe ori mi-a placut sa te citesc, fiindca ma regaseam in postarile tale...de ex. si mie imi place Dahlia noir si Evoria.
Eu nu sunt un povestitor in virtual, dar in lumea reala, da. Uite, am povestit o ora la telefon cu Guesswho, cu toate ca nu ne mai auzisem niciodata. Desi diferiti, sunteti interesanti si plini de viata, de aceea va urmaresc pe forum si ma intalnesc cu voi. Tocmai aceste calitati fac acest grup atractiv pentru noi toti, 1000 si ceva de oameni. Sper sa nu va risipiti... :offtopic:

Offline ioanam

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
« Răspuns #2360 : Sâmbătă, 01 Decembrie 2012, 07:36 »
Desi diferiti, sunteti interesanti si plini de viata, de aceea va urmaresc pe forum si ma intalnesc cu voi. Tocmai aceste calitati fac acest grup atractiv pentru noi toti, 1000 si ceva de oameni. Sper sa nu va risipiti... :offtopic:
[/quote]
Erata: "2500 oameni"...dar ideea e aceeasi de mai sus

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13807
« Răspuns #2361 : Sâmbătă, 01 Decembrie 2012, 08:51 »
Apropo de Sf Andrei: cautam un canal tv la care (totusi) sa ma pot uita, cand am dat de nea' Vadim care, in stilu-i caracteristic, "impana" un raspuns de altfel simplu, cu date din encefalo-tonomatul lui. Si zicea el, referindu-se la Sf Andrei: "prima biserica crestina a fost in Dobrogea, deci in Romania. Sf Andrei a trait o vreme intr-o pestera, langa actualul sat Corvin, transformand-o mai apoi intr-un locas"." Am cautat repede pe net sa vad daca exista o mentiune de genul acesta, ci doar date despre biserica ce s-a construit pe locul in care se spune ca ar fi stat fratele lui Petru. Pe ce comori turistice stam si nu se si macar speculeaza ceva! Pai daca ar fi si doar 10% adevarat si tot ar fi trebuit speculat turistic...

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #2362 : Sâmbătă, 01 Decembrie 2012, 10:18 »
O sa urmaresc cu atentie sa vad ce iese din boabele de grau plantate cu cls. a V-a pentru lectia "Inmultirea plantelor."  :P ....

Anul asta mi-a venit ideea sa incerc sa fac un fel de aranjament cu aceste boabe de grau si le-am asezat intro farfurioara de lut ( cumparata dintr-o excusie in Maramures !)  si ma gandesc ce elemente specific romanesti sa mai folosesc sa iasa ceva gen "bonzai" doar ca sa fie  in varianta romaneasca .  :) 
(PS. Am si eu o nelamurire , de ce scoti limba la mine !??   ??? )

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #2363 : Sâmbătă, 01 Decembrie 2012, 12:25 »
Apropo de Sf Andrei: cautam un canal tv la care (totusi) sa ma pot uita, cand am dat de nea' Vadim care, in stilu-i caracteristic, "impana" un raspuns de altfel simplu, cu date din encefalo-tonomatul lui. Si zicea el, referindu-se la Sf Andrei: "prima biserica crestina a fost in Dobrogea, deci in Romania. Sf Andrei a trait o vreme intr-o pestera, langa actualul sat Corvin, transformand-o mai apoi intr-un locas"." Am cautat repede pe net sa vad daca exista o mentiune de genul acesta, ci doar date despre biserica ce s-a construit pe locul in care se spune ca ar fi stat fratele lui Petru. Pe ce comori turistice stam si nu se si macar speculeaza ceva! Pai daca ar fi si doar 10% adevarat si tot ar fi trebuit speculat turistic...

,,,da, este interesant locul(http://ro.wikipedia.org/wiki/Pe%C8%99tera_Sf%C3%A2ntului_Andrei),  merita vizitat mai ales vara.Ceva asemanator dar nu la fel de faimos , biserica in stanca ,mai exista si la Alunis com Colti/jud Buzau(http://www.obiective-turistice.ro/buzau/colti/schitul-rupestru-din-alunis-3978.html).Apropos este si un muzeu de chihlimbar in zona,,,

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2364 : Sâmbătă, 01 Decembrie 2012, 14:42 »
Anul asta mi-a venit ideea sa incerc sa fac un fel de aranjament cu aceste boabe de grau si le-am asezat intro farfurioara de lut ( cumparata dintr-o excusie in Maramures !)  si ma gandesc ce elemente specific romanesti sa mai folosesc sa iasa ceva gen "bonzai" doar ca sa fie  in varianta romaneasca .  :) 
(PS. Am si eu o nelamurire , de ce scoti limba la mine !??   ??? )

Nu scot limba la tine, ci in general, la ideea coincidentei... fiindca eu am facut asta pentru scoala, nici nu m-am gandit ca ar fi vreo traditie de Sf. Andrei, in acest sens.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2365 : Sâmbătă, 01 Decembrie 2012, 15:52 »
Traian Vuia despre Marea Unire: „Toată Unirea s-a redus la un gest pur teatral, pe care ciocoii din Vechiul Regat l-au primit cu zâmbet"
Într-o scrisoare din anul 1922, Traian Vuia îşi arată dezamăgirea faţă de cum s-a realizat Unirea Transilvaniei şi Banatului cu România.

În 1999, eseistul şi criticul de artă Horia Medeleanu a publicat în „Aradul Cultural” un fragment dintr-o scrisoare adresată de Traian Vuia avocatului George Dobrin, fruntaş al Partidului Naţional Român din Banat, întâiul prefect al Lugojului după Unire.

Traian Vuia, primul om care a zburat cu un aparat mai greu decât aerul, în 1909, era însă şi un important om politic. Bănăţeanul a făcut parte din delegaţia română de la Conferinţa de Pace de la Paris.

În scrisoarea din anul 1922, Traian Vuia îşi arată dezamăgirea faţă de Unirea Transilvaniei cu România. Acesta critică dur politicienii din Ardeal şi Banat, care nu au negociat unirea cu România, astfel că provincia desprinsă din Imperiul Austro-Ungar a avut doar de suferit în urma acestui acord.
Traian Vuia susţinea că Transilvania trebuia să îşi declare mai întîi independenţa, însă Iuliu Maniu, Alexandru Vaida-Voievod, Vasile Goldiş şi Aurel Popovici vroiau „unirea fără condiţiuni cu patria mamă”.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #2366 : Marți, 04 Decembrie 2012, 07:57 »
Speranta la viata.

Intr-un top al longevitatii, Romania se afla pe locul 109, cu o speranta medie de viata de 74 de ani.

Primele 10 pozitii din clasament in functie de media de varsta:

1. Monaco: 89.68 ani

2. Macau: 84.43 ani

3. Japonia: 83.91 ani

4. Singapore: 83.75 ani

5. San Marino: 83.07 ani

6. Andorra: 82.50 ani

7. Guernsey: 82.24 ani

8. Hong Kong: 82.12 ani

9. Australia: 81.90 ani

10. Italia: 81.86 ani

Deci alegeti una dintre aceste tari daca vreti sa traiti 10 ani mai mult..... ;)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #2367 : Marți, 04 Decembrie 2012, 07:59 »
In nici un caz nu va mutati intr-unul dintre urmatoarele state: :(

...210. Gabon: 52.29 ani

211. Namibia: 52.17 ani

212. Nigeria: 52.05 ani

213. Mozambique: 52.02 ani

214. Lesotho: 51.86 ani

215. Zimbabwe: 51.82 ani

216. Somalia: 50.80 ani

217. Africa Centrala: 50.48 ani

218. Afghanistan: 49.72 ani

219. Swaziland: 49.42 ani

220. Africa de Sud: 49.41 ani

221. Guinea-Bissau: 49.11 ani

222. Ciad: 48.69 ani

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #2368 : Marți, 04 Decembrie 2012, 08:01 »
Femeile au un motiv de bucurie: traiesc mai mult decat barbatii!  In Monaco, media de varsta la care ajung femeile este de 93 de ani, iar in randul barbatilor nu depaseste 85 de ani...
Nu stiu cum este la noi, dar senzatia mea este ca diferenta este mai mare de 8 ani.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #2369 : Marți, 04 Decembrie 2012, 14:18 »
Speranta la viata.

Intr-un top al longevitatii, Romania se afla pe locul 109, cu o speranta medie de viata de 74 de ani.

Primele 10 pozitii din clasament in functie de media de varsta:
....
5. San Marino: 83.07 ani

Deci alegeti una dintre aceste tari daca vreti sa traiti 10 ani mai mult..... ;)

Cand am vazut clasamentul mi-am adus aminte de asta vara! Am inceput sa rasfoiesc fotografiile pe care le-am facut in acea tabara. Daca stiam atunci cand am trecut prin San Marino......  :whistle: