Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 681357 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1545 : Miercuri, 18 Iulie 2012, 18:19 »
Matei, eu am o vorba: sursa informatiei este foarte importanta.
nu stiu cine e duduia aceea cu limbaj invectiv care indirect m-a jignit si pe mine, desi nu ma cunoaste, dar generalizeaza intr-o abordare periferica (nici eu n-am putut-o citi nici pana la jumatate, nickyblu).
Dar intreb: hai sa punem in balanta: Liiceanu, Plesu, Barosso, Angela Merkel, aAmbasadorul Americii si multi, multi altii... cu aceasta duduie cu gandire abjecta. nici nu mai formulez intrebarea retorica...
Azi a fost facut public celebrul raport de evaluare a Romaniei. In timp ce Ponta se spala pe maini de mizeria pe care ne-a provocat-o, insinuand ca raportul se refera la toti cei 5 ani si ca el nu plateste oale sparte, ca el vrea sa "repare" ce-au stricat altii timp de 5 ani.... Barosso si un alt oficial european expuneau raportul si dadeau lamuriri jurnalistilor. La intrebarea unui ziarist, englez parca, daca raportul are acesta forma ca urmare a celor 5 ani sau a evenimentelor recente, reprezentantul UE a spus ca "in ultimii 5 ani au avut loc evolutii pozitive in ceea ce priveste DNA, ANI si mai ales Curtea Constitutionala si ca daca nu aveau loc ultimele evenimente raportul ar fi aratat altfel." In mod diplomat, dar destul de explicit, s-a transmis faptul ca ce-au facut Ponta, Antonescu si haita lor ne-a adus la limita prapastiei (chiar acesta a fost termenul!), ca in urma angajamentelor scrise de reparare a abuzurilor (anularea ordonantelor lui Ponta, "eliberarea" Curtii Constitutionale, a avocatului poporului etc.) s-a facut un pas inapoi de la marginea prapastiei (s-a repetat ideea!) dar ca auspiciile evolutiei nu sunt inca clare. A mai spus ca in ultima vreme au fost multe "vorbe" (si ne-am cam saturat); vrem fapte si angajamente scrise; asta cu trimitere la versatilitatea lui Ponta care, in calitate de prim-ministru "al nostru", una spune la Bruxelles, alta face in tara. De aceea a fost si somatia aceea, cu raspunsul in scris la cele 11 puncte, urgent.
Repet, s-a spus foarte clar ca ce s-a facut in ultimii 5 ani a fost intr-un sens pozitiv si ca ceea ce ingrijoareaza este incalcarea regulilor democratiei din ultima luna.
Ce a urmat acestei luari de pozitie? un suvoi incredibil de defaimari (eu una am privit stupefiata) din partea USL si a lui Chiuhariu la adresa lui Barosso si a Uniunii Europene, asta dupa ce acum cateva zile o tarau in noroi pe Angela Merkel (!!?) Despre ce vorbim aici?!? Despre o clica de derbedei care au reusit sa faca praf credibilitatea Romaniei cladita cu atata greutate, pas cu pas, cu frana pusa de caracatita mafiota si de bunul renume fluturat de nomazii nostri conlocuitori. Raul pe care ni l-au facut este imens si va avea bataie lunga, inclusiv in buzunarul de care ne spunea marian 11.
Usurinta inconstienta, bolnava chiar, cu care i-au batjocorit pe Merkel si Barosso este aceeasi cu aceea care l-a tavalit si pe Basescu in noroi, permanent. Oamenii acestia sunt absolut abjecti si iresponsabili. Pentru mizerabilele lor jocuri politice ne calca pe toti in picioare. Crezi ca avem vreo sansa in afara Uniunii Europene? daca da, ce fel de sansa crezi ca avem?
Ponta poate fi mandru. a contribuit si el putin la ideea care s-a nascut in randul tarilor civilizate... aceea ca UE sa fie lasata sa se stinga incet...ca apoi sa se faca o alta uniune in care sa nu mai fie primite tari (primitive, incapabile de a se civiliza) ca Romania. Adevarul e ca suntem un babuin necivilizat, si unul dintre simptomuri este un articol ca acela pe care ni l-ai postat, cu un limbaj ca al celebrei anonime care l-a aruncat pe net ca pe o dejectie...

eu iti postez un link la un articol lucid, clar, obiectiv, din New York Times. Indraznesc sa cred ca are mai multa credibilitate decat cea mai_sus amintita.

http://forum.singlescamp.ro/index.php?action=post;topic=148.1530;last_msg=79721

si, daca ai timp, citeste si vizioneaza si prezentarea raportului UE, facut public azi.

America si Uniunea Europeana nu sunt "gasca" lui Basescu, cum insinueaza USL. sunt un observator inteligent si lucid care ne arata ca suntem pe buza prapastiei. si noi ce facem? ne preocupam sa-l mai injuram putin pe Basescu, acela care s-a straduit sa faca reformele necesare civilizarii noastre europene, atat cat a reusit, si care s-a straduit sa ne tina pe linia de plutire in contextul unei crize care a adus in situatii extreme Grecia, Spania si aud ca si Sicilia, care aveau un avans economic fata de noi... Astia suntem noi, romanii. poate ca ne meritam soarta... prostia se plateste intotdeauna. si lipsa de caracter...

tot mai sper, in naivitatea si dorinta mea de frumos, bine, adevar, ca Romania se va trezi si va vota astfel incat sa ne redresam, sa ne recapatam credibilitatea si bunul simt, astfel incat toata abjectia si minciuna in care suntem tavaliti acum sa devina un episod de cosmar, un vis urat...
eu pur si simplu nu inteleg cum un om inteligent, avand la indemana atatea date, nu poate vedea clar in ce parte este nenorocirea?!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1546 : Miercuri, 18 Iulie 2012, 18:35 »
dap! m-am hotarat. nu voi participa la referendum. voi mai participa la o consultare populara doar atunci cand politicienii vor tine cont de rezultatul ultimului referendum: o singura camera si maxim 300 de parlamentari.

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1547 : Miercuri, 18 Iulie 2012, 18:41 »
cat este de usor sa invrajbesti oamenii! sa-i faci sa devina incrancenati!  sa-i faci sa se imparta in tabere!
nu am postat acel link avand ca scop sa creez atata zarva si zavera aici, am mai mentionat si altadata ca nu mi se pare locul cel mai potrivit pentru a discuta politica.  pentru asta exista acel "hai la o bere"! :)

si tot cum am mai spus, eu nu sunt nici cu unii si nici cu altii, imi este o sila profunda si de unii si de altii pentru ca toti nu fac decat sa ne manipuleze in folosul lor.  cine este cel mai bun manipulator, acela va castiga!
"Stay hungry, stay foolish"

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1548 : Miercuri, 18 Iulie 2012, 18:45 »
mda. asta este una dintre mizeriile cu care suntem inoculati, cum am mai spus..."toti cu doctorat sunt plagiatori", "toti profesorii iau spaga", "toti politicienii sunt mizerabili", toti si toate sunt o mizerie/mocirla... mesajul fiind: e inutil a mai gandi si a mai avea reactii... vezi-ti de treaba ta si lasa-ne pe noi sa facem ce ne taie capul...
foarte periculos.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1549 : Miercuri, 18 Iulie 2012, 18:46 »
cat este de usor sa invrajbesti oamenii! sa-i faci sa se incrancene.  sa-i faci sa se imparta in tabere!

pe mine ma revolta minciuna evidenta, lipsa bunului simt si lipsa de responsabilitate. atat.

Offline nickyblu

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 388
« Răspuns #1550 : Miercuri, 18 Iulie 2012, 21:57 »
dap! m-am hotarat. nu voi participa la referendum. voi mai participa la o consultare populara doar atunci cand politicienii vor tine cont de rezultatul ultimului referendum: o singura camera si maxim 300 de parlamentari.
La noi referendumul e organizat doar daca se stie dinainte cum va fi rezultatul sau mai nou, se repeta sau se lungeste pana iese cum trebuie :)
Cel cu 300 de parlamentari a fost o exceptie, in curand o sa ne gandim la el ca la un vis pe care l-am avut aievea.

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #1551 : Miercuri, 18 Iulie 2012, 22:26 »

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #1552 : Miercuri, 18 Iulie 2012, 22:43 »
Matei, eu am o vorba: sursa informatiei este foarte importanta.
nu stiu cine e duduia aceea cu limbaj invectiv care indirect m-a jignit si pe mine, desi nu ma cunoaste, dar generalizeaza intr-o abordare periferica (nici eu n-am putut-o citi nici pana la jumatate, nickyblu).
Dar intreb: hai sa punem in balanta: Liiceanu, Plesu, Barosso, Angela Merkel, aAmbasadorul Americii si multi, multi altii... cu aceasta duduie cu gandire abjecta. nici nu mai formulez intrebarea retorica...
Azi a fost facut public celebrul raport de evaluare a Romaniei. In timp ce Ponta se spala pe maini de mizeria pe care ne-a provocat-o, insinuand ca raportul se refera la toti cei 5 ani si ca el nu plateste oale sparte, ca el vrea sa "repare" ce-au stricat altii timp de 5 ani.... Barosso si un alt oficial european expuneau raportul si dadeau lamuriri jurnalistilor. La intrebarea unui ziarist, englez parca, daca raportul are acesta forma ca urmare a celor 5 ani sau a evenimentelor recente, reprezentantul UE a spus ca "in ultimii 5 ani au avut loc evolutii pozitive in ceea ce priveste DNA, ANI si mai ales Curtea Constitutionala si ca daca nu aveau loc ultimele evenimente raportul ar fi aratat altfel." In mod diplomat, dar destul de explicit, s-a transmis faptul ca ce-au facut Ponta, Antonescu si haita lor ne-a adus la limita prapastiei (chiar acesta a fost termenul!), ca in urma angajamentelor scrise de reparare a abuzurilor (anularea ordonantelor lui Ponta, "eliberarea" Curtii Constitutionale, a avocatului poporului etc.) s-a facut un pas inapoi de la marginea prapastiei (s-a repetat ideea!) dar ca auspiciile evolutiei nu sunt inca clare. A mai spus ca in ultima vreme au fost multe "vorbe" (si ne-am cam saturat); vrem fapte si angajamente scrise; asta cu trimitere la versatilitatea lui Ponta care, in calitate de prim-ministru "al nostru", una spune la Bruxelles, alta face in tara. De aceea a fost si somatia aceea, cu raspunsul in scris la cele 11 puncte, urgent.
Repet, s-a spus foarte clar ca ce s-a facut in ultimii 5 ani a fost intr-un sens pozitiv si ca ceea ce ingrijoareaza este incalcarea regulilor democratiei din ultima luna.
Ce a urmat acestei luari de pozitie? un suvoi incredibil de defaimari (eu una am privit stupefiata) din partea USL si a lui Chiuhariu la adresa lui Barosso si a Uniunii Europene, asta dupa ce acum cateva zile o tarau in noroi pe Angela Merkel (!!?) Despre ce vorbim aici?!? Despre o clica de derbedei care au reusit sa faca praf credibilitatea Romaniei cladita cu atata greutate, pas cu pas, cu frana pusa de caracatita mafiota si de bunul renume fluturat de nomazii nostri conlocuitori. Raul pe care ni l-au facut este imens si va avea bataie lunga, inclusiv in buzunarul de care ne spunea marian 11.
Usurinta inconstienta, bolnava chiar, cu care i-au batjocorit pe Merkel si Barosso este aceeasi cu aceea care l-a tavalit si pe Basescu in noroi, permanent. Oamenii acestia sunt absolut abjecti si iresponsabili. Pentru mizerabilele lor jocuri politice ne calca pe toti in picioare. Crezi ca avem vreo sansa in afara Uniunii Europene? daca da, ce fel de sansa crezi ca avem?
Ponta poate fi mandru. a contribuit si el putin la ideea care s-a nascut in randul tarilor civilizate... aceea ca UE sa fie lasata sa se stinga incet...ca apoi sa se faca o alta uniune in care sa nu mai fie primite tari (primitive, incapabile de a se civiliza) ca Romania. Adevarul e ca suntem un babuin necivilizat, si unul dintre simptomuri este un articol ca acela pe care ni l-ai postat, cu un limbaj ca al celebrei anonime care l-a aruncat pe net ca pe o dejectie...

eu iti postez un link la un articol lucid, clar, obiectiv, din New York Times. Indraznesc sa cred ca are mai multa credibilitate decat cea mai_sus amintita.

http://forum.singlescamp.ro/index.php?action=post;topic=148.1530;last_msg=79721

si, daca ai timp, citeste si vizioneaza si prezentarea raportului UE, facut public azi.

America si Uniunea Europeana nu sunt "gasca" lui Basescu, cum insinueaza USL. sunt un observator inteligent si lucid care ne arata ca suntem pe buza prapastiei. si noi ce facem? ne preocupam sa-l mai injuram putin pe Basescu, acela care s-a straduit sa faca reformele necesare civilizarii noastre europene, atat cat a reusit, si care s-a straduit sa ne tina pe linia de plutire in contextul unei crize care a adus in situatii extreme Grecia, Spania si aud ca si Sicilia, care aveau un avans economic fata de noi... Astia suntem noi, romanii. poate ca ne meritam soarta... prostia se plateste intotdeauna. si lipsa de caracter...

tot mai sper, in naivitatea si dorinta mea de frumos, bine, adevar, ca Romania se va trezi si va vota astfel incat sa ne redresam, sa ne recapatam credibilitatea si bunul simt, astfel incat toata abjectia si minciuna in care suntem tavaliti acum sa devina un episod de cosmar, un vis urat...
eu pur si simplu nu inteleg cum un om inteligent, avand la indemana atatea date, nu poate vedea clar in ce parte este nenorocirea?!

....nu pot sa trec peste aceasta postare fara sa mi exprim admiratia fata de colega mea micaela....

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1553 : Miercuri, 18 Iulie 2012, 23:17 »
Cele mai importante declaraţii ale lui Victor Ponta, din emisiunea al cărei invitat permanent este jurnalistul Ion Cristoiu

Eu l-am căutat pe Barroso, pe Rompuy. Singurul care m-a refuzat grosolan a fost liderul grupului PPE, Joseph Daul.

- Duminică am avut întâlnire cu ambasadorul Marii Britanii şi mi-a spus că ministrul de Externe poate avea o discuţie privată cât alimentează avionul. Vroiam să fie informat. A fost iniţiativa ambasadorului. Pe 27 voi avea o altă întâlnire la Londra.  :faint:

Dumnezeule!...asta vrea sa spuna ca la initiativa ambasadorului marii britanii a mers la aeroport pentru a avea o discutie privata cu ministrul britanic de externe, in timp ce alimenta avionul?
hahahahahaha!!! pai asta e mai grava decat refuzul grosolan al lui Daul. adica ambasadorul i-a zis premierului roman: hai, ba, ca te primeste seful la o discutie pe aeroport in timp ce-i baga aia gazolina in rezervoare.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1554 : Miercuri, 18 Iulie 2012, 23:29 »
fix asa. si paraleul care persifla superior UE pe Antene a alergat, docil si servil, la aeroport, sa i se comunice din partea guvernului britanic un mesaj identic cu al lui Barosso si Merkel. pai ce demnitate sa-si mai afirme un prim ministru cunoscut ca fiind "copy-paste" si apasat ca(l)cator pe regulile democratiei?

Offline victor_

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
  • victor@digital-filestore.de
« Răspuns #1555 : Joi, 19 Iulie 2012, 00:45 »
cat este de usor sa invrajbesti oamenii! sa-i faci sa devina incrancenati!  sa-i faci sa se imparta in tabere!
nu am postat acel link avand ca scop sa creez atata zarva si zavera aici....
De acord cu tine, incrincenarea e o boala grea si in curs de agravare in tara asta.
Eu nu am fost atit de "gingas" si am citit articolul pina la capat.  Altfel nici nu-l poti infiera cu adevarata minie proletara, nu?.  ;D Glumesc. Cam trist, da glumesc.
Articolul nu e deloc vulgar, abject, doar pe alocuri forma lui e discutabila, se vrea acid, chiar putin pamfletar. Vad ca asta supara pe cei mai multi. Cred ca avem un teribil apetit, implantat genetic probabil de nu mai scapam odata de el, al formelor fara fond. Apetit sesizat si chiar analizat de intelectualitatea romana inca de acu' aproape 200 de ani. Titu Maiorescu si Eminescu sint cei mai cunoscuti dar "problema" a fost cercetata de catre I.H. Radulescu, Alecu Russo (baiatul acela care a scris Cintarea Romaniei si ne-a lasat balada Miorita in forma stiuta), B.P. Hasdeu, Kogalniceanu si probabil multi altii. In esenta baietii de mai sus erau teribil de ingrijorati de puterea distructiva a crearii de aparente, de constructii de mucava. Decit o scoala proasta mai bine deloc, mai bine fara academie decit cu una fara greutate stiintifica, ziceau ei.  Daca ar fi trait azi ar fi facut direct infarct vazind puzderia de semidocti posesori de diplome, certificate, masterate, doctorate, emise pe banda rulanta de Universitati cu nume pompoase si exotice, de fauna ce le populeaza. Ce valoare mai au cele obtinute pe merit si cu truda daca sint poluate de celelalte?
Dar revenind la articolul respectiv, ce ne facem cu fondul?
Eu l-am citit si am incercat sa nu dau prea mare importanta numelor trecatoarelor personaje. Ce ramine e o realitate care nu te poate bucura. 

Offline nickyblu

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 388
« Răspuns #1556 : Joi, 19 Iulie 2012, 06:57 »
De acord cu tine, incrincenarea e o boala grea si in curs de agravare in tara asta.
Eu nu am fost atit de "gingas" si am citit articolul pina la capat.  Altfel nici nu-l poti infiera cu adevarata minie proletara, nu?.  ;D Glumesc. Cam trist, da glumesc.
Hai ca m-ai facut curios si i-am acordat o a doua sansa.
Surpriza totala, Soc cum ar spune tabloidele........ce sa vezi, autoarea sustine ineptii pe banda rulanta:

- "(Doamne!, să porţi nume de dinastie bizantină şi să fii susţinătorul unui derbedeu analfabet, e peste putinţa mea de a pricepe)"

Cred ca are o aplecare cel putin mistica asupra numelor si semnificatiilor lor, se pare ca putiinta ei de a pricepe ceva e foarte limitata. Deci sa nu care cumva sa va numiti de exemplu Bratianu si sa aveti nerusinarea de a sustine un derbedeu analfabet. de unde derbedeu si analfabet e o alta discutie. Basescu a absolvit Institutul de marina din Constanta, din cate stiu eu e un institut de invatamant superior( stiu asta pentru ca l-am absolvit si eu deci nu vorbesc din auzite) . Ce mai stiu e ca a urcat in grad pana la comandant de cursa lunga, ceea ce e cam maximul unde putea ajunge. De aici si pana la a fi evaluat de un critic de arta e cale lunga. Putea sa spuna de exemplu ca din p.d.v. estetic nu e un model de frumusete, cu asta eram de acord.
Nici despre faptul ca ar fi un derbedeu nu cred ca ar avea de unde sa stie, ca doar nu s-a aflat in aceeasi gasca cu el la baute sau la jecmanit fraieri.
Next:

- "va trebui, este, zic, imperios necesar să aibă loc un proces nu serios, ci grav, de reconsiderare a ceea ce numim „intelighenţia românească”

Care dintre noi numim sau am auzit vreodata cuvantul acesta? "intelighentia"
Ne ia partasi la o chestie care s-ar vrea desprinsa din Caragiale poate dar nu reuseste nici macar sa fie de nivelul "fripturision" sau "furculision" al Coanei Chirita.
Next:

-  "Teodor Baconschi (cel ce cu greu se abţinea să nu cadă sub farmecele „blondei” cu frunza)"

Cel mai mare pacat al lui Baconschi e ca s-a abtinut sa cada sub farmecele "blondei" stim noi care :)
Din punctul meu de vedere asta a dat dovada de o mare tarie de caracter, eu de exemplu cadeam sub farmece instantaneu, ce naiba zic aici?..............cred ca saream pe ea de-a dreptul  ;D
Next:

- "Pe domnii Gabriel Liiceanu şi Horia Roman-Patapievici am avut prilejul să-i cunosc personal, exact în ordinea de mai sus, în două împrejurări ce merită a fi evocate. Cu primul am fost prezentă la o lansare de carte-album editată de Humanitas, la Librăria Cărtureşti. Filozoful trebuia să cuvânteze despre carte („Povestea poveştilor” de Ion Creangă), subsemnata despre desenele realizate de pictorul Ioan Iacob. Cu o „eleganţ㔠într-adevăr demnă de un om de calibrul său intelectual, dl. Liiceanu şi-a început alocuţiunea întrebând ce caută un critic de artă la respectiva lansare. Nu-i vedea rostul şi nu-i înţelegea competenţele. Niciodată n-am fost primită cu o urare de bun venit aşa „gingaşă”. I-am răspuns că priceperea unui critic de artă în cazul unei lansări de carte e echivalentă cu cea a unui filozof în cazul comentării unor lucrări de artă plastică."

Deci, pe domnul Gabriel Liiceanu a avut prilejul sa-i cunoasca personal intr-o singura imprejurare si datorita faptului ca tangential a jignit-o, este o scursura a societatii, ce mai conteaza ca a scris mai multe cuvinte decat poate sa inteleaga ea vreodata.
Si despre Einstein se spune ca era cam mojic mai ales cu nevasta-sa dar asta nu inseamna ca nu e un om de valoare.
Next:

- " Personal nu cred că România mai poate fi salvată."

Ce sa mai zic, eu personal le urez acestor persoane care cred ca Romania nu mai poate fi salvata sa nu-si mai raceasca gura de pomana, sa emigreze sau sa se spanzure daca vor intr-adevar sa faca ceva. Vorba "Parazitilor":
 - "Vreti sa faceti ceva pentru noi? Faceti infarct!"  :strambatura:

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1557 : Joi, 19 Iulie 2012, 07:45 »
eu chiar nu vreau sa mai citesc articolul acela. nu merita.  :)
nickyblu, si varul meu a absolvit Institutul de marina. :) anavigat o vreme si apoi s-a retras pe uscat.
cat despre ce ai face tu in prezenta blondei de la Cotroceni....te inteleg; arata bine si nici nu-i deloc proasta. ;D

citandu-l pe Victor; "Ce valoare mai au cele obtinute pe merit si cu truda daca sint poluate de celelalte?"

Diplomele obtinute pe merit au valoare, ca si cei care le-au obtinut. Tocmai de aceea cele castigate in mod necinstit trebuie dovedite si anulate; ca sa nu mai amestecam graul cu neghina si sa spunem, blazat si injust, "toti o apa si-un pamant".

regret ca pornesc la drum, pentru trei zile, si nu pot sa mai polemizez (vanghelie care este ar fi spus, probabil, "polenizez" ;D) cu dvs. :)

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #1558 : Joi, 19 Iulie 2012, 10:19 »
fix asa. si paraleul care persifla superior UE pe Antene a alergat, docil si servil, la aeroport, sa i se comunice din partea guvernului britanic un mesaj identic cu al lui Barosso si Merkel. pai ce demnitate sa-si mai afirme un prim ministru cunoscut ca fiind "copy-paste" si apasat ca(l)cator pe regulile democratiei?

....cotitura romaniei inspre valorile europei de vest s a facut cand a venit Tony Blair in parlament in 99 parca,atunci cu minerii si conventia democratica,daca a  venit ministrul britanic sa l intalneasca la aeroport pe ponta inseamna ca i a spus ceva ff important orice ar fis spus....sper ca de bine pt noi :)

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1559 : Joi, 19 Iulie 2012, 10:33 »
Blair a venit atunci sa-si intalneasca fratii zidari de pe plaiurile mioritice,  nicidecum pentru...democratie si alte bla-bla-uri.