Matei, eu am o vorba: sursa informatiei este foarte importanta.
nu stiu cine e duduia aceea cu limbaj invectiv care indirect m-a jignit si pe mine, desi nu ma cunoaste, dar generalizeaza intr-o abordare periferica (nici eu n-am putut-o citi nici pana la jumatate, nickyblu).
Dar intreb: hai sa punem in balanta: Liiceanu, Plesu, Barosso, Angela Merkel, aAmbasadorul Americii si multi, multi altii... cu aceasta duduie cu gandire abjecta. nici nu mai formulez intrebarea retorica...
Azi a fost facut public celebrul raport de evaluare a Romaniei. In timp ce Ponta se spala pe maini de mizeria pe care ne-a provocat-o, insinuand ca raportul se refera la toti cei 5 ani si ca el nu plateste oale sparte, ca el vrea sa "repare" ce-au stricat altii timp de 5 ani.... Barosso si un alt oficial european expuneau raportul si dadeau lamuriri jurnalistilor. La intrebarea unui ziarist, englez parca, daca raportul are acesta forma ca urmare a celor 5 ani sau a evenimentelor recente, reprezentantul UE a spus ca "in ultimii 5 ani au avut loc evolutii pozitive in ceea ce priveste DNA, ANI si mai ales Curtea Constitutionala si ca
daca nu aveau loc ultimele evenimente raportul ar fi aratat altfel." In mod diplomat, dar destul de explicit, s-a transmis faptul ca ce-au facut Ponta, Antonescu si haita lor
ne-a adus la limita prapastiei (chiar acesta a fost termenul!), ca in urma angajamentelor scrise de reparare a abuzurilor (anularea ordonantelor lui Ponta, "eliberarea" Curtii Constitutionale, a avocatului poporului etc.) s-a facut un pas inapoi de la marginea prapastiei (s-a repetat ideea!) dar ca auspiciile evolutiei nu sunt inca clare. A mai spus ca in ultima vreme au fost multe "vorbe" (si ne-am cam saturat); vrem fapte si angajamente scrise; asta cu trimitere la versatilitatea lui Ponta care, in calitate de prim-ministru "al nostru", una spune la Bruxelles, alta face in tara. De aceea a fost si somatia aceea, cu raspunsul in scris la cele 11 puncte, urgent.
Repet, s-a spus foarte clar ca ce s-a facut in ultimii 5 ani a fost intr-un sens pozitiv si ca ceea ce ingrijoareaza este incalcarea regulilor democratiei din ultima luna.
Ce a urmat acestei luari de pozitie? un suvoi incredibil de defaimari (eu una am privit stupefiata) din partea USL si a lui Chiuhariu la adresa lui Barosso si a Uniunii Europene, asta dupa ce acum cateva zile o tarau in noroi pe Angela Merkel (!!?) Despre ce vorbim aici?!? Despre o clica de derbedei care au reusit sa faca praf credibilitatea Romaniei cladita cu atata greutate, pas cu pas, cu frana pusa de caracatita mafiota si de bunul renume fluturat de nomazii nostri conlocuitori. Raul pe care ni l-au facut este imens si va avea bataie lunga, inclusiv in buzunarul de care ne spunea marian 11.
Usurinta inconstienta, bolnava chiar,
cu care i-au batjocorit pe Merkel si Barosso este aceeasi cu aceea care l-a tavalit si pe Basescu in noroi, permanent. Oamenii acestia sunt absolut abjecti si iresponsabili. Pentru mizerabilele lor jocuri politice ne calca pe toti in picioare. Crezi ca avem vreo sansa in afara Uniunii Europene? daca da, ce fel de sansa crezi ca avem?
Ponta poate fi mandru. a contribuit si el putin la ideea care s-a nascut in randul tarilor civilizate... aceea ca UE sa fie lasata sa se stinga incet...ca apoi sa se faca o alta uniune in care sa nu mai fie primite tari (primitive, incapabile de a se civiliza) ca Romania. Adevarul e ca suntem un babuin necivilizat, si unul dintre simptomuri este un articol ca acela pe care ni l-ai postat, cu un limbaj ca al celebrei anonime care l-a aruncat pe net ca pe o dejectie...
eu iti postez un link la un articol lucid, clar, obiectiv, din New York Times. Indraznesc sa cred ca are mai multa credibilitate decat cea mai_sus amintita.
http://forum.singlescamp.ro/index.php?action=post;topic=148.1530;last_msg=79721si, daca ai timp, citeste si vizioneaza si prezentarea raportului UE, facut public azi.
America si Uniunea Europeana nu sunt "gasca" lui Basescu, cum insinueaza USL. sunt un observator inteligent si lucid care ne arata ca suntem pe buza prapastiei. si noi ce facem? ne preocupam sa-l mai injuram putin pe Basescu, acela care s-a straduit sa faca reformele necesare civilizarii noastre europene, atat cat a reusit, si care s-a straduit sa ne tina pe linia de plutire in contextul unei crize care a adus in situatii extreme Grecia, Spania si aud ca si Sicilia, care aveau un avans economic fata de noi... Astia suntem noi, romanii. poate ca ne meritam soarta... prostia se plateste intotdeauna. si lipsa de caracter...
tot mai sper, in naivitatea si dorinta mea de frumos, bine, adevar, ca Romania se va trezi si va vota astfel incat sa ne redresam, sa ne recapatam credibilitatea si bunul simt, astfel incat toata abjectia si minciuna in care suntem tavaliti acum sa devina un episod de cosmar, un vis urat...
eu pur si simplu nu inteleg cum un om inteligent, avand la indemana atatea date, nu poate vedea clar in ce parte este nenorocirea?!