tiganeala a la romanica in toata regula! model pentru nimeni.
ia uitati aici ce mai model, totusi!
http://www.gandul.info/news/rezultate-bacalaureat-2012-bac-ul-unui-rebel-de-nota-10-planurile-olimpicului-de-la-vianu-al-carui-protest-a-ajuns-viral-pe-internet-9841264
foarte bine a facut ca a avut curajul sa-si exprime opinia. exista profesori care in loc sa sporeasca curiozitatea si placerea de a li se invata materia fac exact pe dos, au comportamente subiective si influentate de prosta lor dispozitie sau croiala interioara, se plaseaza pe un soclu demiurgic de la inaltimea caruia isi privesc elevii cu severitate, blazare si superioritate. si stau asa....cu anii, in invatamant, otravind generatii intregi. daca mai multi elevi ar avea curajul sa ia atitudine, intr-un mod civilizat si argumentat, lucrurile s-ar mai schimba. elevii nu sunt "sclavii" profesorilor ci "omuleti" sau tineri care trebuie sa descifreze lumea si cunoasterea cu bucurie, creativitate si libertate interioara.
si fiica mea este la Vianu si are si ea o astfel de profesoara (nu de fizica).. ma revolt de cate ori imi povesteste ce atitudini aberante adopta "cand e prost dispusa". Pana acum m-am abtinut sa am o discutie "lamuritoare" cu dansa pentru ca macar preda bine, chiar foarte bine, si pentru ca in cazul dumneaei este evident vorba de o uzura nervoasa accentuata cu varsta inaintata...
imi mai pare rau sa constat ca majoritatea elevilor buni pleaca...e chiar dureros...
Si unii sunt adevarate fenomene... Cativa colegi ai fiicei mele sunt olimpici la matematica, la informatica, la romana, si in acelasi timp campioni la pian, la sah, la sporturi etc... toti se pregatesc sa plece...