am formulat un raspuns pe alt topic:
putem fi impotriva tuturor din politica dar din pacate nicio tara nu se poate sustrage sistemului politic. suntem nevoiti a face optiuni in "oferta' existenta pe piata, pana la urma esantion a ceea ce suntem toti. si stiu ca printre noi cei de AICI, cum spui tu, exista destui oameni de calitate. de aceea imi place sa cred, in naivitatea mea, ca si ACOLO se mai strecoara cate unul, doi care sunt (mai) bine intentionati decat marea masa. Sintagma asta "toti o apa si-un pamant" nu-mi place caci e o generalizare, prin natura ei nedreapta. a spune ca toti profesorii primesc spaga, de exemplu, ar fi o teribila injustitie...poate ca si a spune "toti oamenii politici sunt neoameni" e la fel....
cat despre pedepsirea profesorilor care iau spaga...hm...desi sunt "de-ai mei" am sa-ti spun ca mi se pare corect sa fie asa, pentru ca in momentul in care favorizezi un elev/student, ii defavorizezi pe toti ceilalti, poate anulezi o sansa altuia care a invatat cinstit...
orice forma de incorectitudine trebuie sanctionata. pare dur ce spun dar... daca bagam in normalitate si acceptabil, la nesfarsit, minciuna, incorectitudinea, nu o sa ne mai "curatam" si nu o sa ne mai civilizam in veci.