Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 677799 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Caroline

• Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1155 : Luni, 02 Aprilie 2012, 14:32 »
Mersi, Silviu, pentru ajutor: informatie folositoare pentru miercuri, la cursul de educatie ecologica, programat pentru "Scoala altfel".  :coolsmiley:

In completare:

Unul dintre reprezentantii Comisiei Europene a redactat (si calculat) pret de un raport de 700 de pagini "amprenta ecologica" a omenirii pe glob. Aceasta se refera la cat consumam in rapoart cu cat ne poate oferi Pamantul, pe o perioada determinata de timp. Rezultatul este ca momentan consumam un Pamant si jumatate si mergem spre 2 x Pamant. Cum e posibil? 20% din populatia lumii (pe primul loc - SUA, apoi Europa) consuma 80% dintre resurse, in timp ce in tarile in curs de dezvoltare 80% din populatie nu are nici macar apa curenta.
In pps-ul atasat exista link-uri unde va puteti calcula "amprenta ecologica" personala, precum si sfaturi practice pentru diminuarea acesteia, chiar si la nivel individual. (Prezentarea nu o gasiti pe net, are copyright Milvus Group, eu am primit-o la un curs. Dati click pentru derulare.)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #1156 : Miercuri, 04 Aprilie 2012, 08:45 »
ca tot veni vorba despre consumul de energie si modalitati neconventionale de a produce energie electrica am gasit un articol despre cum o companie britanica transformă energia produsă de paşi în electricitate

placă specială care are capacitatea de a colecta energia produsă de paşi

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1157 : Miercuri, 04 Aprilie 2012, 10:25 »

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1158 : Miercuri, 04 Aprilie 2012, 11:22 »
AMOR interzis la Timişoara: Profesoara şi-a dat DEMISIA
vai! ce nenorocire. ar trebui arestati amandoi.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1159 : Miercuri, 04 Aprilie 2012, 11:39 »
AMOR interzis la Timişoara: Profesoara şi-a dat DEMISIA
vai! ce nenorocire. ar trebui arestati amandoi.

mda, vai, vai, ce urat... tanarul este "abuzat" rau...
cat de iopocrita e lumea in care traim daca o tanara poate fi pedepsita pentru asta...
in loc sa ne bucure ca se mai simte frumos...

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1160 : Miercuri, 04 Aprilie 2012, 11:48 »
Asta imi aminteste de un test in cadrul unei materii din modulul de pedagogie.
intrebarea care se punea era daca in cazul in care cineva ar fi foarte bolnav (ar avea cancer, sa zicem) si ar exista un medicament care l-ar putea salva, dar pe care el nu si l-ar permite, tu (cel intrebat) ai incalca legea, spargand o farmacie ca sa iei acel medicament?
Colegii mei, in proportie de 90 la suta, au spus ca "nuuuuu, cum sa facem asa ceva? nu e legal", iar eu am spus ca da, ca n-as ezita, dat fiind ca e total imoral sa lasi un om sa moara, cand exista remediu, numai fiindca nu are posibilitati materiale. atunci legea e cea total stramba si imorala, pentru ca nu ar trebui sa puna "pret" pe viata.
raspunsul bun a fost al meu.  :) Cei care fac pe "moralii", invocand oricand si oricum legea, chiar si in situatii in care ea se dovedeste absurda, imi dau o usoara stare de greata...

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #1161 : Miercuri, 04 Aprilie 2012, 14:02 »
Jane Fonda despre batranete
jane fonda life's third act

mi-a placut, chiar daca in Romania ultimile 3 decenii de viata sunt altele decat in America ( deh, ei au o speranta de viata mai mare  :coolsmiley: recunoaste chiar ea ca este si chestie de noroc si genetica si calitatea vietii ); e un mod pozitiv de a vedea aceasta etapa a vietii - atunci cand schimbi perspectiva parca se vede altfel actul III   ::)  si daca tot ajungi acolo de ce sa nu abordezi problema cu optimism  :) 

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1162 : Joi, 05 Aprilie 2012, 09:57 »

Surâd, citind titlul, unii pot gândi că zâna cea bună va avea grija de noi, zâmbete....însă nu este așa,  e doar  bagheta uitucilor....

Designerul  Hyewon Lee, originar din cireea de sud și-a imaginat conceptul acestei  "minunății " care va ajuta uitucii în viitorul apropiat (asemeni mie) să-și reîncălzească ceașca de ceai sau de cafea... această baghetă magică este de mărimea unui termometru electronic...se introduce în ceașca demult uitată și atât de mult dorită ...râd și apăsând pe buton vom  reîncălzi licoarea binefăcătoare.
sursa informatiei http://www.tomsguide.fr/actualite/chauffage-boisson,2227.html

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1163 : Joi, 05 Aprilie 2012, 10:00 »
mda, asta daca nu uiti unde ai pus "bagheta".  ;D

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1164 : Joi, 05 Aprilie 2012, 10:07 »
Mica, este posibil să nu mai găsesc "bagheta" şi să beau cafeaua tot rece, dar lasă, imi notez într-un carneţel sau renunţ în cele din urmă la băutul cafelei.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1165 : Joi, 05 Aprilie 2012, 10:15 »
 ;D si daca nu gasesti carnetelul?  ;D

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1166 : Joi, 05 Aprilie 2012, 10:16 »

Multi dintre noi am admirat frumusetea costumelor  carnavalului  venetian.

V-ati intrebat vreodata unde sunt confectionate si cine le confectioneaza?

Iata ce am aflat eu  citind un articol:.

Aceste costume sunt confectionate de femei detinute din puscaria Giudecca aflata la periferia orasului Venetia

In fiecare an ele confectioneaza 40 de costume. Fiecare costum este o piesa unica reprezentand personajele carnavalului.

Aceste costume sunt vandute la pretul de 600 euro.

Costumele sunt admirate de turistii veniti din intreaga lume deoarece sunt de o frumusete aparte si tinand cont ca ele sunt cusute de mainile indemanatice ale acestor femei care sunt detinute pentru diverse motive: crima proxenitism sau alte fapte grave  valoarea lor creste in ochii lor.

sursa acestor informatii http://www.francetv.fr/info/la-giudecca-prison-et-atelier-des-costu...

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1167 : Joi, 05 Aprilie 2012, 10:17 »
;D si daca nu gasesti carnetelul?  ;D
Renunt la cafea!  :) ::)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1168 : Joi, 05 Aprilie 2012, 10:18 »
tinand cont ca ele sunt cusute de mainile indemanatice ale acestor femei care sunt detinute pentru diverse motive: crima proxenitism sau alte fapte grave  valoarea lor creste in ochii lor.

straniu motiv pentru o valoare adaugata.  :o

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #1169 : Joi, 05 Aprilie 2012, 10:35 »

Surâd, citind titlul, unii pot gândi că zâna cea bună va avea grija de noi, zâmbete....însă nu este așa,  e doar  bagheta uitucilor....

eu nu-i vad rostul acestei "minunatii"....cam fara ocupatie, nenea asta
plus ca licoarea reincalzita nu mai are acelasi gust... ;)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!