Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 677829 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

silviu

• Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1185 : Luni, 09 Aprilie 2012, 11:33 »
Cum a transformat clasa pregătitoare în handicapaţi copii perfect sănătoşi

Pentru a-şi înscrie copiii la şcolile pe care şi le doresc, unii părinţi şi-au schimbat adresele din buletin, au divorţat sau chiar şi-au declarat copiii handicapaţi, deşi aceştia sunt perfect sănătoşi.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1186 : Luni, 09 Aprilie 2012, 11:39 »
ETIMOLOGIA CUVANTULUI "ŞMECHER"

Interesanta povestea, n-o stiam, desi sunt din zona.  :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1187 : Luni, 09 Aprilie 2012, 11:44 »
Cum a transformat clasa pregătitoare în handicapaţi copii perfect sănătoşi

Pentru a-şi înscrie copiii la şcolile pe care şi le doresc, unii părinţi şi-au schimbat adresele din buletin, au divorţat sau chiar şi-au declarat copiii handicapaţi, deşi aceştia sunt perfect sănătoşi.

Cred ca titlul are trebui sa fie "Cum s-au adaptat romanii la o idee europeana conform nivelului lor de cultura." De data asta, parintii sunt iresponsabili aici, nu ministerul!  >:(

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #1188 : Luni, 09 Aprilie 2012, 13:14 »
Sau "Cum au fost nevoiti romanii sa se adapteze la o ideea europeana pusa in practica de azi pe maine"  >:(
Eu nu fac parte din categoria celor care isi dau cu parerea pe tema asta, ci sunt direct implicata in subiect. V-as putea spune care-i treaba cu aplicabilitatea practica a acestei marete idei, nu povesti din ziare sau lozinci ale celor de la minister. Parerea mea e ca in presa se scriu toata tampeniile doar de dragul senzationalului, pentru ca asta se vinde. cine crede ce scriu ziarele, no coment.
Daca as locui intr-o zona cu o scoala catalogata ca fiind slaba, as face orice sa nu-mi duc copilul acolo. Anumiti parinti vor sa le ofere tot ce-i mai bun copiilor si fac tot ce le sta in puteri pentru asta.  Nu mi se pare nimic de blamat. Aici ma incadrez si eu.
In alta ordine de idei, asta cu divortul mi se pare cea mai trasa de par din toate. Divortul unui cuplu cu minori se pronunta doar de catre Judecatorie si chiar cu acordul partilor dureaza cel putin 4 luni de la introducerea cererii si pana la pronuntare: primul termen de judecata de la introducerea cererii e de aproape 2 luni, la primul termen se dispune sa se faca ancheta sociala, alt termen de o luna macar, daca in intervalul asta se depun toate actele la dosar, cam intr-o luna jumate exista si hotararea....asta e cel mai scurt si fericit caz, in practica rar se intampla asa.
Nebunia privind inscrierea la clasa pregatitoare a inceput pe 16 ian (pana atunci nu s-a stiut nimic sigur), iar inscrierile efective au inceput in luna martie...din ian pana in martie sunt cel putin 4 luni? eu zic ca nu...deci timp sa divorteze n-au avut bietii parinti.  ;D
In rest, ca s-au mutat ca sa fie in circumscriptie, bravo lor. Scoala tre` sa asigure locuri pentru toti copiii inscrisi in circumscriptie, asta spune legea, nu? :coolsmiley:
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1189 : Luni, 09 Aprilie 2012, 14:35 »
aia cu divortul mi se pare trasa de par. cert e ca romanul e foarte inventiv si plin de smecherii. si-ntotdeauna gaseste un motiv pentru incalcarea legilor.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1190 : Luni, 09 Aprilie 2012, 15:14 »
Cred ca titlul are trebui sa fie "Cum s-au adaptat romanii la o idee europeana conform nivelului lor de cultura." De data asta, parintii sunt iresponsabili aici, nu ministerul!  >:(
Sunt de acord cu Guess. daca ai un copil inteligent, si ai ghinionul sa "apartii" de o scoala mediocra, cu un nivel scazut, faci orice sa-l muti la o scoala cu stacheta mult mai sus, care sa-l ajute sa evolueze conform potentialului lui. Eu am avut-o pe fetita la scoala "de langa casa", pana intr-a 5-a, cand am hotarat ca nu e bine sa o mai las aici, din multe puncte de vedere. nivelul la care se preda era destul de scazut, la sedintele cu parintii ma trezeam intr-o comunitate needucata, de mahala, agresiva, incluzand exemplare rome, de plecam bolnava... n-am vrut sa creasca intr-un astfel de mediu. a dat concurs si a intrat la una dintre cele mai bune scoli din Bucuresti, unde nu mai este in fruntea clasei, dar invata bine si are numai colegi de calitate. creste si se formeaza intr-un mediu educat, cu bun simt si preocupari de un anumit fel.
ce s-ar fi intamplat daca o lasam la scoala "de care apartinea"? nici nu vreau sa ma mai gandesc....

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1191 : Luni, 09 Aprilie 2012, 22:44 »
Mai, dragele mele, Guess si Mica, da' eu nu am zis ca toti parintii ar trebui sa-si duca copilul la scoala de cartier (de la noi din oras, de exemplu, parintii copiilor buni ii trimit la Sibiu si le platesc si internat, pentru exact motivele de care ziceti voi). Pe mine ma revolta cel mai tare idea iresponsabila de a face certificat de handicapat unui copil sanatos. Si daca vrea pe urma copilul sa mearga la un liceu care nu permite asta (de exemplu militar). Certificatul ala e precum cazierul, nu mai scapa de "pecetea" asta toata viata.  :-\

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1192 : Luni, 09 Aprilie 2012, 22:47 »
asta da. certificat de handicapat nu, da' sa divorteze , iaca un minunat prilej.  ;D

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1193 : Luni, 09 Aprilie 2012, 23:04 »
 ;D

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1194 : Marți, 10 Aprilie 2012, 08:52 »
Un subiect de actualitate... Idei pentru masa de sarbatoare in gradina.

http://casasigradina.magazinuldecase.ro/gradina-ta/idei-pentru-masa-de-sarbatoare-in-gradina-3847

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #1195 : Marți, 10 Aprilie 2012, 10:52 »
Mai, dragele mele, Guess si Mica, da' eu nu am zis ca toti parintii ar trebui sa-si duca copilul la scoala de cartier (
tu n-ai zis, da` s-a discutat si asta odata...ideea era ca parintii fac orice pentru a-si inscrie copilul la o anumita scoala. exceptand asta cu certificatul de handicapat (pe care eu n-o inghit, sincer...sunt parinte si as gasi alte "portite" de intrare, nu asa ceva) si aia cu divortul pe care am demontat-o, nu gasesc nimic de blamat in asta. legile la noi sunt facute, multe din ele ca sa fie incalcate, inclusiv asta....efectiv parca te roaga sa gasesti o varianta sa-i fentezi pe legiuitori.... :magic:
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1196 : Duminică, 15 Aprilie 2012, 09:53 »
Povestea casei în care au fost scrise „Amintirile”

În urmă cu 94 de ani, pe 15 aprilie, bojdeuca a fost declarată prima casă memorială din România. Pentru jumătate de an, în 1876, Ion Creangă și Mihai Eminescu au locuit împreună în bojdeucă.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1197 : Duminică, 15 Aprilie 2012, 15:00 »
     Singurul instrument muzical care scoate sunete fara sa fie atins

Theremin, singurul instrument muzical care scoate sunete plăcute fără să fie atins. Este alimentat electric, iar sunetul se obţine din diferenţa de frecvenţă de la două oscilatoare, unul cu frecvenţă fixată şi celălalt cu frecvenţă variabilă. Instrumentul are două antene în raza cărora se plimbă mâinile interpretului obţinându-se astfel înălţimea sunetului şi volumul. Sunetul lui este asemănător celui emis de fierăstrău.
     Compozitorul ceh Bohuslav Martinu a scris în 1944 "Fantezia pentru theremin, oboi, pian şi instrumente cu coarde". Graţie sunetului său, teraminul a fost folosit în anii '50 şi '60 ai secolului trecut pentru a crea efecte de sunet în filmele S.F.Cei de la Led Zeppelin şi apoi artiştii de la Portishead l-au utilizat primii. Toti spun ca "este cel mai greu instrument la care se poate cânta, greu în sensul că se învaţă greu. Dar atunci când reuşeşti să interpretezi melodii adevărate, te simţi extraordinar, e fabulos, senzaţia e de plutire şi zbor printre sunete. Spaţiul dispare, corpul devine lumină. Parcă atingi lumina şi ea cântă. Din nefericire nu oricine poate să devină teraminist. Există un minim de condiţii fără de care nu merită să încerci. Sunt necesare: o ureche muzicală aproape perfectă şi un control foarte precis al mişcărilor mâinilor.Mai mult decât atât, e nevoie de foarte mult exercitiu, până când interpretul va fi capabil să mişte, în timp real, mâinile, pentru a cânta melodii lente şi chiar mai rapide."

<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1198 : Duminică, 15 Aprilie 2012, 23:48 »
Singurul instrument muzical care scoate sunete fara sa fie atins

Theremin, singurul instrument muzical care scoate sunete plăcute fără să fie atins. Este alimentat electric, iar sunetul se obţine din diferenţa de frecvenţă de la două oscilatoare, unul cu frecvenţă fixată şi celălalt cu frecvenţă variabilă.
Ba este atins, de vibratiile aerului, produs de maini. Pe acelasi principiu functioneaza asemenator si coardele noastre vocale. Ceea ce este mai interesant insa este altceva. Despre teoria a doua osciloscoape care daca nu vibreaza in frecvente armonioase nu produc niciun sunet citeam chiar zilele trecute in R.Steiner. E adevarat ca o astfel de muzica te duce spre sfere inalte, fiindca se presupune ca de-acolo provine, fiind un principiu cosmo-valabil (daca regasesc fragmentul, o sa revin cu detalii). Vocea din videoclip este umana totusi, nu?  :coolsmiley:

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1199 : Duminică, 15 Aprilie 2012, 23:50 »
Ba este atins, de vibratiile aerului, produs de maini. Pe acelasi principiu functioneaza asemenator si coardele noastre vocale. Ceea ce este mai interesant insa este altceva. Despre teoria a doua osciloscoape care daca nu vibreaza in frecvente armonioase nu produc niciun sunet citeam chiar zilele trecute in R.Steiner. E adevarat ca o astfel de muzica te duce spre sfere inalte, fiindca se presupune ca de-acolo provine, fiind un principiu cosmo-valabil (daca regasesc fragmentul, o sa revin cu detalii). Vocea din videoclip este umana totusi, nu?  :coolsmiley:
ca sa vezi...si doi oameni care nu vibreaza in frecvente armonioase in general fac mult zgomot.  ;D