Aici se discuta > Subiecte generale
Stiri, evenimente, informatii, barfe
micaela:
Asta imi aminteste de un test in cadrul unei materii din modulul de pedagogie.
intrebarea care se punea era daca in cazul in care cineva ar fi foarte bolnav (ar avea cancer, sa zicem) si ar exista un medicament care l-ar putea salva, dar pe care el nu si l-ar permite, tu (cel intrebat) ai incalca legea, spargand o farmacie ca sa iei acel medicament?
Colegii mei, in proportie de 90 la suta, au spus ca "nuuuuu, cum sa facem asa ceva? nu e legal", iar eu am spus ca da, ca n-as ezita, dat fiind ca e total imoral sa lasi un om sa moara, cand exista remediu, numai fiindca nu are posibilitati materiale. atunci legea e cea total stramba si imorala, pentru ca nu ar trebui sa puna "pret" pe viata.
raspunsul bun a fost al meu. :) Cei care fac pe "moralii", invocand oricand si oricum legea, chiar si in situatii in care ea se dovedeste absurda, imi dau o usoara stare de greata...
almi_gabi:
--- Citat din: micaela din Miercuri, 04 Aprilie 2012, 10:25 ---Jane Fonda despre batranete
jane fonda life's third act
--- Terminare citat ---
mi-a placut, chiar daca in Romania ultimile 3 decenii de viata sunt altele decat in America ( deh, ei au o speranta de viata mai mare :coolsmiley: recunoaste chiar ea ca este si chestie de noroc si genetica si calitatea vietii ); e un mod pozitiv de a vedea aceasta etapa a vietii - atunci cand schimbi perspectiva parca se vede altfel actul III ::) si daca tot ajungi acolo de ce sa nu abordezi problema cu optimism :)
luciamanta:
Surâd, citind titlul, unii pot gândi că zâna cea bună va avea grija de noi, zâmbete....însă nu este așa, e doar bagheta uitucilor....
Designerul Hyewon Lee, originar din cireea de sud și-a imaginat conceptul acestei "minunății " care va ajuta uitucii în viitorul apropiat (asemeni mie) să-și reîncălzească ceașca de ceai sau de cafea... această baghetă magică este de mărimea unui termometru electronic...se introduce în ceașca demult uitată și atât de mult dorită ...râd și apăsând pe buton vom reîncălzi licoarea binefăcătoare.
sursa informatiei http://www.tomsguide.fr/actualite/chauffage-boisson,2227.html
micaela:
mda, asta daca nu uiti unde ai pus "bagheta". ;D
luciamanta:
Mica, este posibil să nu mai găsesc "bagheta" şi să beau cafeaua tot rece, dar lasă, imi notez într-un carneţel sau renunţ în cele din urmă la băutul cafelei.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă