Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Portugalia – circuit + sejur 8.06 – 16.06.2013

<< < (10/20) > >>

admin:
I can't believe that, Doru!  :( Scuza ar fi cred, ca este noapte si nu ne cade bine la stomac sa mancam la ora aceea! Lasand gluma, majoritatea liniilor aeriene, in goana pt reducerea costurilor, generata ca necesitate de scaderea tarifelor, a renuntat la masa servita in avion. Nu mi s-a mai intamplat demult sa primesc ceva...

Continui cu programul:

9 iunie – a doua zi

- micul dejun ora 8.00 (il propun asa de devreme pentru ca pentru noi este...10.00, datorita fusului orar). Dupa, ne pregatim de plecarea in oras si la 9.15 putem fi la statia de metrou deja cunoscuta Sao Sebastiao.
- daca nu am trecut seara precedenta pe acolo, incepem cu Praca de Comercio sau Commerce Square, situata foarte aproape de statia de metrou la care o sa coboram din nou, Baixa Chado. Se mai numeste si  Terreiro do Paço, pentru ca acolo a existat Palatul Roial Ribeira, distrus la cutremur. In mijloc statuia ecvestra, din bronz a Regelui Jose I, cel care guverna tara in momentul cutremurului din 1755, iar arcul de triumf Arco da Rua Augusta se deschide din strada care-i da numele. Cladirile care inchid piata sunt folosite ca si birouri ministeriale si administrative, iar la parter sunt cateva restaurante.
- Din Praca de Comercio luam tramvaiul nr. 15 pana la statia Belem. Foarte apropiate, Turnul Belem si Manastirea Jeronimos, dar si Padrăo dos Descobrimentos (Monumentul Descoperitorilor)  si Museu dos Coches (Muzeul hainelor). Primele doua o sa le vizitam si pe interior. Zona este frumoasa, urmeaza sa mai ramanem pt vizitare.
- evident ca undeva la pranz o sa servim masa undeva, urmeaza sa vedem unde ne prinde...foamea si decidem sa ramanem
- dupaamiza ne putem intoarce in zona centrala, sau putem decide un program lejer. Sau ca sugestie, asa cum probabil stiti, acavariul (Oceanario) din Lisabona este cel mai mare din Europa. Ar fi o excelenta optiune pt dupaamiaza. Putem ajunge cu metroul, statia Oriente. Alte optiuni: Optiuni: sa urcam cu liftul in Santa Justa de unde avem o panorma extraordinara asupra orasului (este acolo o terasa de vizitare), sa vizitam Catedrala Santa Maria Major
- seara undeva pe malul Tejo-ului...

Ana Maria:

--- Citat din: admin din Marți, 04 Iunie 2013, 10:27 ---
- Din Praca de Comercio luam tramvaiul nr. 15 pana la statia Belem. Foarte apropiate, Turnul Belem si Manastirea Jeronimos, dar si Padrăo dos Descobrimentos (Monumentul Descoperitorilor)  si Museu dos Coches (Muzeul hainelor). Primele doua o sa le vizitam si pe interior. Zona este frumoasa, urmeaza sa mai ramanem pt vizitare.
- evident ca undeva la pranz o sa servim masa undeva, urmeaza sa vedem unde ne prinde...foamea si decidem sa ramanem

--- Terminare citat ---

Daca ajungeti la Belem sa nu cumva sa ratati celebra Pasteis de Belem - este o patiserie minunata, eu am plecat cu bratele pline de bunataturi de acolo! :)  ::)

Aveti mai jos cateva link-uri cu info utile:

http://lumeamare.ro/2013/05/31/in-culisele-pasteis-de-belem/
http://www.pasteisdebelem.pt/en.html
http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g189158-d939704-Reviews-Casa_Pasteis_De_Belem-Lisbon_Estremadura.html

Nu puteti rata locatia, mereu este coada acolo... ;)

;)

Acele pasteis sunt irezistibil de bune! Si daca veniti mai grasuti de acolo, sa nu dati vina pe mine!  :)

admin:
Da, da Ana Maria, multumim,  :worship: chiar imi notasem asta...gasisem mentiunea pe un site de impresii: "pasteias de Nata (pasteia de Belem) o tarta cu foitaj subtire, cu crema de vanilie, rumenita, cu scortisoara si alaturi de vinho verde - un vin tanar nematurizat, slab alcolizat de 9-10 grade, o varianta a Sangriei spaniole".

admin:
10 iunie ziua 3

- Micul dejun – ora 8.30.
- Ora 9.00 eu trebuie sa fiu la aeroport pentru preluarea microbuzului pe care o sa-l avem 4 zile cu noi.
- Check out ora 9.30, incarcam bagajele in microbuz si plecam spre primul obiectiv de traseu: Sintra. Este situat la 30 km de Lisabona si este practic un mic orasel - parc unde se gasesc: Palatul National Sintra, Palatul de Regaleira, Castelul Maur, Palatul National Pena si inca altele. Ne-ar lua o zi intreaga sa le vizitam pe toate, dar cum noi o sa fim doar in trecere o sa ne rezumam, la 3 ore de vizita, incheindu-ne practic turul palatelor in jur de ora 13.00.
- In drumul nostru spre Porto a doua oprire, la Fatima. Vizitam apoi in apropiere si Bathala, un alt "sacred place".
- Din Lisabona pana in Porto avem cca 312 km, cca 4 ore de mers cu masina, cu devierile de traseu, au sa fie in jur de 360 km, deci cca 5 ore de mers. Plecand la 9.30 din Lisabona, cu 3 ore de vizitare la Sintra, una si jumatate la Fatima, una la Bathala, una pentru pauza de masa, sunt in total 11,5 ore, o sa ajungem in cel mai fericit caz undeva pe la 21.00, la hotel. Oricum cu check in o sa se faca 22.00. Functie de oboseala fiecaruia, veti decide ceea ce doriti sa faceti in acea seara. Poate, o sa ne dea o mana de ajutor Nicolette, pt o scurta iesire in oras. Eu insa in acea seara ma voi retrage mai devreme...Urmeaza o zi plina de ...Porto! :yeah:

dadus:
 Ar fii super(chiar imi doream asta)ca dupa masa in Lisabona sa megem in zona oceanografului-de fapt este Parcul Natiunilor(Parque das Nacoes)-cu cladiri cu arhitecura moderna,un pic futuriste,acolo vom vedea si cel mai lung pod din Europa 16 km,Ponte Vasco da Gama.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă