Autor Subiect: Discutii prin imagini  (Citit de 893408 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Caroline

• Vizitator
Re: Discutii prin imagini
« Răspuns #2220 : Sâmbătă, 18 August 2012, 19:46 »
Ei, oricum sunt frumoase! Imi aduc in minte doua amintiri:

1. Cand eram studenta, faceam experiente in laboratorul de chimie si la un moment dat niste substante care ardeau foarte colorat au luat foc necontrolat. Toata lumea se distra sa stinga focul inainte sa devina incendiu, in timp ce singura mea reactie a fost: ce frumos arde!

2. Mai recent, veneam de la tara cu o masina si incepuse furtuna. Printre dealuri, "plutele" (plopii batrani) de pe marginea soselei cadeau una dupa alta (noroc ca pe camp si nu pe drum), iar cerul era un spectacol de tunete si fulgere... N-am simtit nicio teama, a fost frumos!

Crazy, isn't it?  ;D

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #2221 : Sâmbătă, 18 August 2012, 22:53 »
Din prima mea Delta, 2007, cu prima mea camera foto digitala:

prima ta delta vazuta prin prima ta camera foto digitala arata superb! preferatele mele sunt: fotografia cu cele doua frunze sub ploaie, cea cu focul, cea cu barca, soarele apunand printre stufaris. geaba aparatura sofisticata daca in spatele ei nu este un ochi priceput! si se pare ca tu dispui de-asa ceva (am mai vazut si alte poze de-ale tale pe-aici si pot sa spun in cunostinta de cauza ca transmit un mesaj dincolo de imagine, au un relief special).
"Stay hungry, stay foolish"

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2222 : Duminică, 19 August 2012, 00:42 »
Multumesc, Matei, da' exagerezi... mai am mult de lucru ca "mesajul" sa fie voit si clar din exterior, si sa nu fie vorba doar ceea ce-mi aduce mie aminte poza respectiva - mi-a zis-o un fotograf profesionist obiectiv:bow:

Da' apropos, hai sa ne jucam: pozele urmatoare sunt cam din aceeasi perioada. Chiar sunt curioasa, care sa fie mesajul...

Si-acu stop, ca am cu miile.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #2223 : Duminică, 19 August 2012, 11:54 »
frumoase fotografii, Caroline  :)

mi-ar placea sa petrec o seara intr-un asa decor...si-n compania potrivita, se intelege...  ::)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline valaura11

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 322
  • Socoteste fiecare zi o viata
« Răspuns #2224 : Duminică, 19 August 2012, 19:02 »

Din prima mea Delta, 2007, cu prima mea camera foto digitala
            Bune poze, Caroline.... :applause: ai ochi de artist...
  Raman la ideea ca un aparat profesionist sau macar semi e de mare trebuinta cand ai acest talent. Face diferenta... :o

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #2225 : Duminică, 19 August 2012, 22:46 »
Multumesc, Matei, da' exagerezi... mai am mult de lucru ca "mesajul" sa fie voit si clar din exterior, si sa nu fie vorba doar ceea ce-mi aduce mie aminte poza respectiva - mi-a zis-o un fotograf profesionist obiectiv:bow:

Da' apropos, hai sa ne jucam: pozele urmatoare sunt cam din aceeasi perioada. Chiar sunt curioasa, care sa fie mesajul...

Si-acu stop, ca am cu miile.

pai la prima poza, asa, mai de departe si mergand repede, as zice ca mesajul ar fi ca "exista speranta chiar si acolo unde totul pare uscat"; hai sa facem baie sub lumina de gura leului; venea o floare pe piscina; daca-mi furi cauciucurile de iarna te impusc; umbra lui... caro la mare; inima nu fi de piatra sau cel care este fara pacat sa arunce primul cu piatra... din inima; au innebunit maslinii; arsita macilor a ucis orice boare de vant; le telephone pleure (au moins il est a l'abri!); la nina, la pinta y la santa maria (numele celor trei corabii cu care columb a plecat in lume); cantecul pescarusilor; marina pentru inima albastra.

P.S. ghilimelele sunt implicite. :)

dar are si valaura dreptate si cand cineva are, are, nu ne vom incapatana sa i-o negam: atunci cand ochiul este maestru, un aparat bun ajuta, it makes a difference, exact cum spune ea!
"Stay hungry, stay foolish"

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2226 : Duminică, 19 August 2012, 23:52 »
la nina, la pinta y la santa maria (numele celor trei corabii cu care columb a plecat in lume)

;D Ai dreptate... 90%.  O0 De exemplu, cu exceptia vaporaselor: "Cand Destiny si Harmony o iau una hais, si alta cea..."  :P

Valaura, eu n-am decat un HP 945 5.3 MP 56 x zoom, adica prima si aceeasi camera cumparata la mana a doua acum 6 ani. E "mic copil" pe langa ce poate face acum chiar si un telefon mobil cu camera foto. In schimb, mai am Photoshop, un curs de Design si cateva carti de specialitate la activ... si ceva "experienta" la desenat din copilarie - deci nu prea multe.
Cel mai mult am invatat insa empiric, de la altii. Intr-o vreme, imi postam fotografiile pe site-uri de profil si le dezbateam cu cei profy. Asa am avut revelatia sa constat ca fotografii carora eu nu le dadusem nicio atentie erau cotate maxim, in timp ce altele nu erau cotate deloc, fiindca imi placeau doar mie... si mi s-a explicat de ce. (In paranteza fie spus, obisnuiam sa fac astfel si cu poeziile si scrisul.)
Lucrul cel mai greu este sa-ti "traduci" mesajul personal intr-un limbaj imagistic universal (valabil inclusiv in cazul tablourilor sau chiar al site-urilor web). Si asta e valabil in orice fel de arta... doar atunci arta se transforma din monolog in comunicare. Cu alte cuvinte, "Daca un om de Neanderthal a modelat candva o bucatica de lut si daca, peste mii de ani, cineva care a gasit acea bucatica de lut are acelasi sentiment, aceea este arta." - Antoine de Saint-Exypery.

In alta ordine de idei, "jocul" asta mi se pare interesant. Cine mai pune niste imagini si cine ghiceste?  :strambatura:

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #2227 : Luni, 20 August 2012, 09:44 »

....eu n-am decat un HP 945 5.3 MP 56 x zoom, adica prima si aceeasi camera cumparata la mana a doua acum 6 ani. ...

carol, intradevar frumoase pozele ; imi place ideea si cromatica celei cu telefonul si ultima - marina ;
la mesaj mai greu , eu inca fac fotografiile pentru mine;
cat despre aparat, am auzit ( sau citit !?) pe undeva ca cel mai  bun aparat este cel pe care il ai! adica conteaza mai putin caracteristicile lui tehnice si mai mult "ochiul" fotografului.  :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2228 : Luni, 20 August 2012, 10:43 »
la mesaj mai greu , eu inca fac fotografiile pentru mine;

Pai, Gabi, nici eu n-am trecut de faza asta... scriam doar ce-mi spuneau cei care si-au facut din asta o meserie. Acum ar mai trebui sa ma apuc si de studiat si aplicat, ca sa-mi si iasa... si altfel decat intamplator. :P

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2229 : Luni, 20 August 2012, 11:36 »
P.S. Cateva exemple, pentru Valaura si alti pasionati de imagine:

Urmatoarele doua fotografii au fost cotate drept foarte bune tehnic vorbind (desi mie nu-mi "vorbesc"):

Sunt facute cu un efect numit Av pe camera, care nu prea stiu ce este, da'mi place ce iese, ca accentueaza contrastele (cred ca mi se trage de la preferinta mea dintotdeauna pentru pictorii impresionisti).  ;)

... Pana cand pe ultima m-am "jucat" putin si am numit-o "La capatul lumii"

Cand am continuat sa ma "joc" asa, mi s-a spus ca as avea mai mult inclinatie la creatie digitala decat la fotografie propriu-zisa.  :strambatura:

O imagine de pe net, dar in care mana nu exista initial:

In fotografia originala, sub coroana copacului sunt case si un teren arabil. Apa am inventat-o eu, ca sa numesc imaginea "Plonjand in cer":

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #2230 : Luni, 20 August 2012, 12:49 »

Urmatoarele doua fotografii au fost cotate drept foarte bune tehnic vorbind (desi mie nu-mi "vorbesc"):

arata  bine intradevar (si la expunere si la claritate etc) , cat despre prima cu marea ,  daca o maresti si te concentrezi pe valul de la tarm pare ca si cum ai fi acolo langa apa ! ceea ce pentru mine inseamna o fotografie reusita.

cat despre partea cu "jucatul" ( eu ii  zic "mixat" ca la muzica  :giggle:) te pricepi bine!  O0  dar presupune  o gramada de timp .

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2231 : Luni, 20 August 2012, 16:22 »
...dar presupune  o gramada de timp .

Aceia sunt poate singurii timpi din viata mea cand uit sa mananc, sa dorm, sa fumez, sa ma uit la ceas etc.  ::)

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
« Răspuns #2232 : Duminică, 26 August 2012, 10:22 »
Cu dedicatie speciala pentru bitek, care si-a schimbat avataru' dorind sa vina iarna......ia de aci, draga bit....
Everest, august 2010
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #2233 : Duminică, 26 August 2012, 10:29 »

Daca e facuta cu manuta ta proprie si personala (nu ca m-as mira  ;D),  atunci  :bow: , acolo ma mut! Nu pe creste, mai pe la poale, asa... (si p-oma in Japonia, logic)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2234 : Duminică, 26 August 2012, 10:47 »
...pentru bitek, care si-a schimbat avataru'...

Vai, bit, ce urs ai devenit...  ;D