de-abia astept sa-l citesc, si mie imi plac basmele pentru clasa a V-a. B. 
Da' de unde stii ca prima mea ora de-a V-a era chiar a V-a B, cand l-am inventat?!

Deci... carbonul este o substanta din care este alcatuita toata materia vie de pe Pamant. El se gaseste (si se spune ca provine) din Univers, dar numai pe Pamant se cunoaste (pana acum) viata din carbon. Intreaga noastra planeta este o mare familie, care isi construieste permanent caramizile casei, hrana si viata din carbon. Cum? Bucataria casei Pamantului sunt plantele. Ele nu au nevoie decat de apa si saruri minerale din pamant pentru a coace la soare mancarea pentru intreaga familie. La masa plantelor se aduna toate vietuitoarele, inclusiv oamenii. Ele folosesc carbonul ca sa-si construiasca oasele, ochii, aripile, iar ce nu folosesc, dau mai departe. Ca orice casa care se respecta, exista si o camara, si aceasta este solul. Cand plantele si animalele mor si nu mai au nevoie de hrana, substantele organice pe baza de carbon, ajung in sol, unde bacteriile harnice le descompun si fac conserve pentru iarna. Astfel, in primavara urmatoare, cu apa din zapezile topite si soarele stralucitor, plantele incep din nou sa gateasca pentru toata familia Pamantului.