Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340310 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #990 : Luni, 30 Iulie 2012, 09:44 »
arata apetisant !!  :food:

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #991 : Vineri, 10 August 2012, 14:20 »
am pregatit aseara niste fasole pastai cu smantana si pulpa de porc. poza nu pun ca nu mi se pare deloc aspectuos meniul, dar gustul e fantastic.
reteta mea: am calit ceapa in unt, am adaugat fasolea pastai si pulpa de porc putin calita in unt separat, am potrivit de sare si piper, le-am fiert pana s-a inmuiat carnea. la sfarsit am adaugat usturoi pisat, am mai dat un clocot, apoi smantana si cateva linguri de parmezan ras. A iesit un deliciu!
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #992 : Vineri, 10 August 2012, 14:36 »
am pregatit aseara niste fasole pastai cu smantana si pulpa de porc. poza nu pun ca nu mi se pare deloc aspectuos meniul, dar gustul e fantastic.
reteta mea: am calit ceapa in unt, am adaugat fasolea pastai si pulpa de porc putin calita in unt separat, am potrivit de sare si piper, le-am fiert pana s-a inmuiat carnea. la sfarsit am adaugat usturoi pisat, am mai dat un clocot, apoi smantana si cateva linguri de parmezan ras. A iesit un deliciu!

"tortionara" de serviciu s-a intors! :) draga mea, tu nu vrei sa stii din ce consta meniul meu in ultima vreme!  :)
"Stay hungry, stay foolish"

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #993 : Vineri, 10 August 2012, 20:42 »
Meniul meu in ultima vreme seamana in exclusivitate cu poza lui bitek...

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #994 : Vineri, 10 August 2012, 20:50 »
Meniul meu in ultima vreme seamana in exclusivitate cu poza lui bitek...

tradare pe toata linia! meniul tau este ca in poza lui bitek! deci si bitek are cam aceleasi apucaturi "sadice" ca si guesswho? :o abia acum am vazut, textul lui este demn de jamie oliver! auzi tu:
....
Frigaruile le-am asezonat cu un sos facut din iaurt cu usturoi pisat si castraveti din gradina tocati marunt-marunt, plus cateva fire de marar rupte cu mana si aruncate-n graba acolo iar pastravii i-am completat cu Feteasca alba de Samburesti bruuuumata!

"fire de marar rupte cu mana si aruncate-n graba acolo..." pai asta este poem nu altceva, in locul lui le-as pune marca inregistrata.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #995 : Vineri, 10 August 2012, 20:58 »
Pai, asa fac si eu. Gratie maica-mii, care tine gradina updated, toate cele de-ale gurii se rup si se-aduc de la gradina in ziua in care se si gatesc.  ::) Pana si iaurtul din sosul de usturoi e lapte prins din lapte crud, direct de la producatori. Daca tot am zis ca fac downshifting, ma indrept incet-ince spre row si vegan...

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #996 : Vineri, 10 August 2012, 21:01 »
Pai, asa fac si eu. Gratie maica-mii, care tine gradina updated, toate cele de-ale gurii se rup si se-aduc de la gradina in ziua in care se si gatesc.  ::) Pana si iaurtul din sosul de usturoi e lapte prins din lapte crud, direct de la producatori. Daca tot am zis ca fac downshifting, ma indrept incet-ince spre row si vegan...

bine faci daca poti!

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #997 : Vineri, 10 August 2012, 22:12 »
"tortionara" de serviciu s-a intors! :) draga mea, tu nu vrei sa stii din ce consta meniul meu in ultima vreme!  :)
am ajuns in stadiul in care nu ma mai poate mira nimic. incearca-ma!  :)
so, care-i meniul?  ::)

Caroline, te invidiez ca savurezi produse naturale, crescute in gradina.  :) stiu, nu-i un sentiment deloc inaltator  :-[ , dar, avand in vedere ce nebunii de fructe si legume ne servesc comerciantii, chiar esti o norocoasa. Mi-a adus cineva niste rosii de gradina de la tara, doamne! o nebunie! carnoase, gustoase cum mancam in copilarie la bunicii mei.

Frigaruile le-am asezonat cu un sos facut din iaurt cu usturoi pisat si castraveti din gradina tocati marunt-marunt, plus cateva fire de marar rupte cu mana si aruncate-n graba acolo iar pastravii i-am completat cu Feteasca alba de Samburesti bruuuumata!
asta cred ca-i sos tzatziki....merge fain cu carnea la gratar, dar si cu cartofii la cuptor  ;)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #998 : Vineri, 10 August 2012, 22:23 »
am ajuns in stadiul in care nu ma mai poate mira nimic. incearca-ma!  :)
so, care-i meniul?  ::)
seara, salata de rosii cu branza, uneori ardei gras, uneori castraveti. vorba lui bitek, mai iau si cate o mana de masline si le arunc acolo. marar n-am.  asezonez totul cu bere rece (profit si eu ca my little better half e plecata la bunici si-mi fac de cap in bucatarie!). si pepene rosu! in timpul zilei mi-am facut "abonament" pe la un restaurant sau altul, nimic pretentios.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #999 : Vineri, 10 August 2012, 22:32 »
pai e foarte bine, salata e minunata vara, cand avem varianta de legume eco la piata. genul asta de salata cu branza si masline consum si eu aproape zilnic. uneori mai adaug ou fiert sau piept de pui facut pe gratar si taiat cuburi.  :)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1000 : Vineri, 10 August 2012, 22:57 »
pai e foarte bine, salata e minunata vara, cand avem varianta de legume eco la piata. genul asta de salata cu branza si masline consum si eu aproape zilnic. uneori mai adaug ou fiert sau piept de pui facut pe gratar si taiat cuburi.  :)

ce bine ca nu m-ai compatimit :) cu sugestia ta, pot sa fac o salata intr-o formula imbunatatita.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1001 : Sâmbătă, 11 August 2012, 14:39 »
ce bine ca nu m-ai compatimit :) cu sugestia ta, pot sa fac o salata intr-o formula imbunatatita.

fii pe pace, important e sa fii tu multumit de meniu. ma bucur ca sugestia ti-ar putea fi de folos  :)
pentru variatie, uite aici alte cateva retete, doar........71  :D sa ai pofta!
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-pentru-incepatori/23096/Salate-71-de-retete/

Pentru week-end am pregatit ciorba de perisoare, reteta aici http://www.retetecool.ro/ciorba-de-perisoare.html

ciuperci umplute la cuptor, reteta aici  http://www.barbatlacratita.ro/2011/12/ciuperci-umplute-la-cuptor.html

parjoale, fara reteta, doar poza  ;D

am votat amandoi si pentru ceva dulce, asa ca merge bine un chec tiramisu, usor de facut si delicios, reteta aici http://savalaura.blogspot.ro/2012/05/chec-tiramisu.html

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1002 : Sâmbătă, 11 August 2012, 17:20 »
fii pe pace, important e sa fii tu multumit de meniu. ma bucur ca sugestia ti-ar putea fi de folos  :)
pentru variatie, uite aici alte cateva retete, doar........71  :D sa ai pofta!
am votat amandoi si pentru ceva dulce, asa ca merge bine un chec tiramisu, usor de facut si delicios, reteta aici

adica ai gatit toate astea pentru weekend? cand baiatul va creste mare, va avea niste standarde foarte ridicate si el chiar ii va putea spune sotiei ca "mancarea nu este ca la mama acasa" . ciorba de perisoare deja este de domeniul fantasticului... si checul acela la fel.  hai sa zicem ca la ciuperci m-as mai descurca.
pofta buna!

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #1003 : Sâmbătă, 11 August 2012, 17:49 »
mamica Guess ... da de post, nimic?
nihil sine deo

silviu

• Vizitator