Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340195 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lori

• Full Member
  • Mesaje postate: 106
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #870 : Marți, 17 Aprilie 2012, 17:40 »
Pai cu astfel de retete va laudati ? Colebil, auzi!!! Mie imi pare rau ca nu am fotografiat placintele cu spanac pe care le-am facut, dar au fost devorate urgent de lacustele infometate. Data viitoare voi fi mai prompta, macar sa fie admirate  :giggle:
"Eu merg incet, dar niciodata inapoi" (A. Lincoln)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #871 : Marți, 17 Aprilie 2012, 17:43 »
pai ce sa fac daca zilele astea stomacu' meu a zis ca vrea din toate  :blush:
lori, cand mai faci placinte cu spanac/mere/branza sau orice fel de umplutura da'le aici ca mai facem noi loc si pentru ele  :thumbup:

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #872 : Miercuri, 18 Aprilie 2012, 20:11 »
azi am facut o salata bulgareasca, e foarte fresh si rapid de preparat: salata verde, rosii, ceapa rosie, castraveti, masline rondele, ardei gras rosu, piept de pui pe gratar taiat fasii si branza feta, putina sare, piper, ulei de masline.
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #873 : Miercuri, 18 Aprilie 2012, 22:00 »
Stiam eu ca romanii intotdeauna complica salatele. Salata bulgareasca, daca o comanzi la un restaurant in Bulgaria, contine doar rosii, castraveti, ceapa, masline si branza.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #874 : Miercuri, 18 Aprilie 2012, 22:15 »
Ba nu. A uitat Cornitze sa spuna, sunt sigur, aia-i salata bulgareasca de Iasi. ::)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #875 : Miercuri, 18 Aprilie 2012, 22:26 »
da, salata asta o mananc la restaurantul meu favorit din....Iasi  ::) da` o cheama bulgareasca, pe cuvant  :)
acu` nu cred ca conteaza foarte mult cum o cheama, mai important e ce contine, combinatia e super  :thumbup:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #876 : Miercuri, 18 Aprilie 2012, 23:34 »
Pai nu ziceam ca nu e buna, ci doar ca orice salata bulgareasca, greceasca, italieneasca devine romaneasca in Romania.  ;D

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #877 : Joi, 19 Aprilie 2012, 13:13 »
azi parca nici foame nu-mi e...dimineata am baut un pahar cu lapte si-am mancat un sandwich. mai tarziu am sa fac o supa de pasare cu galuste daca mi-o veni foamea si cheful. profit ca nu am copilul acasa si-mi permit sa nu gatesc daca nu vreau  :yeah:

Offline Monique

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 274
« Răspuns #878 : Luni, 30 Aprilie 2012, 07:40 »
Cateva sugestii pentru zilele calduroase care abia au inceput:

Salată cu nucă, măr şi portocală
O salata extrem de gustoasa, sanatoasa si savuroasa, datorita gustului dulce-acrisor. Este foarte usor de preparat - in 20 de minute, vei putea pregati sase portii delicioase pentru toti cei dragi. Ingrediente si cantitati:
2 linguri otet din vin rosu
2 1/2 linguri suc de portocale si 1 portocala, decojita
1/2 cana stafide
4 mere, preferabil din 2-3 soiuri diferite
2/3 cana cu nuca, prajita si taiata bucati mari
2 linguri ulei de masline extra-virgin
sare, dupa gust,  piper negru, proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
1.   Intr-un vas de dimensiuni mari, amesteca otetul, sucul de portocala si stafidele.
2.   Curata merele, indeparteaza cotorul, dupa care taie-le, impreuna cu portocala decojita, in bucati mici.
3.   Se combina fructele cu amestecul de sus si se adauga nuca si celelalte ingrediente.

Salată de varză albă cu susan
Iti propun o reteta exotica de salata, potrivita acestui anotimp si usor de preparat. Reteta apartine volumului “Salate”, aparut la editura House of Guides, in 2008.
Ingrediente si cantitati:
400 grame de varza alba tocata
100 grame de branza gen svaiter
1 mar acru
75 grame de stafide
50 grame de susan prajit
1/2 lamaie
1 lingura cu mustar
1 linguri cu otet
4 linguri cu ulei
sare, piper
Mod de preparare:
1. Amesteca intr-un castron un praf de sare, piper macinat, mustar si otet. Toarna uleiul si omogenizeaza totul cu furculita.
2. Pune varza si stafidele intr-o salatiera, stropeste cu otet si amesteca usor, dupa care pune totul deoparte.
3. Intre timp, taie branza cubulete. Spala si sterge marul. Fara sa-i cureti coaja, taie-l in felii foarte subtiri, pe care le stropesti cu sucul lamaii stoarse, pentru a preveni innegrirea lor.
4. Exact inainte de servire, adauga in salatiera cubuletele de branza si feliile de mar, amesteca bine, presara deasupra susan si serveste imediat.

Salată de cocos cu macrou afumat
Daca esti curajoasa si doresti sa incerci o salata exotica, te poftim sa pregatesti aceasta reteta, cu care iti poti rasfata si iubitul.
Ingrediente si cantitati:
1 conserva cu boabe de fasole alba, natur (500 g)
200 de grame de fasole verde
6 cepe albe mici
o coada de telina
250 de grame de file de macrou afumat
5 linguri cu ulei de masline
2 linguri cu otet din vin
100 de grame de fulgi de nuca de cocos
sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare:
1. Scurge fasolea boabe intr-o strecuratoare. Taie coditele si indeparteaza atele fasolei verzi, apoi fierbe-o timp de circa 12 minute intr-o oala mare cu apa clocotita, in care ai pus si un praf de sare. Scurge apoi fasolea, trece-o printr-un jet de apa rece si las-o din nou la scurs.
2. Curata cepele albe si taie-le subtire, pe lungime. Taie marunt coada de telina. Intr-o salatiera, pune la un loc fasolea verde, nuca de cocos, cepele albe taiate subtire si telina. Amesteca totul cu grija.
3. Prepara sosul: pune intr-un bol uleiul de masline, otetul din vin, un varf de sare si un praf de piper macinat. Omogenizeaza, toarna compozitia peste legume, in salatiera, si amesteca usor. Desfa fasii din fileul de macrou afumat, aseaza-le in centrul salatei si serveste.
Sfat Eva.ro: Poti inlocui fileul de macrou cu pui afumat, taiat subtire.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #879 : Vineri, 04 Mai 2012, 21:03 »
am descoperit anul trecut la Kaufland ceafa de porc marinata provence, cu ierburi si usturoi, e o nebunie. asa ca in seara asta am pregatit doua bucati pe gratar cu salata...yummy, foarte bun a fost!

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #880 : Vineri, 04 Mai 2012, 21:13 »
guess, se vede ca n-ai mai mai dat de mult nici o reteta! trecusem cu totii pe regim  :magic:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #881 : Vineri, 04 Mai 2012, 22:23 »
da, am vazut ca n-ati mai mancat cam de multisor (sau n-ati vrut sa impartim ca fratii aici cate-o idee  ;D). revin in forta cu ceva bunatati, cica tre` sa mai pun ceva carne pe mine... :D

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #882 : Sâmbătă, 05 Mai 2012, 07:22 »
am descoperit anul trecut la Kaufland ceafa de porc marinata provence, cu ierburi si usturoi, e o nebunie. asa ca in seara asta am pregatit doua bucati pe gratar cu salata...yummy, foarte bun a fost!
Guesswho, multumesc pentru informartie. O să o pun in practică. Sincer vorbind, nu stiu cand ai timp sa te ocupi de toate: facultate, copil, gătit, forum, cumpărături, etc. Esti supersonică! :) :-*

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #883 : Sâmbătă, 05 Mai 2012, 12:40 »
Guesswho, multumesc pentru informartie. O să o pun in practică. Sincer vorbind, nu stiu cand ai timp sa te ocupi de toate: facultate, copil, gătit, forum, cumpărături, etc. Esti supersonică! :) :-*

sper sa-ti placa, lucia, e vorba de gusturi  :). arata cam verde carnea cand o cumperi din cauza sosului in care sta la marinat, dar miroase f bine, iar gustul e fantastic. de fiecare data cand am luat am nimerit carnea f frageda.
facultate nu mai fac, imi ajung 21 de ani de scoala  ::)
iar de restul tre` sa ma ocup ca sunt toate "la pachet", nu am de ales si nici cu cine le imparti...deocamdata.  :angel:

pe la 3 suntem invitati la un gratar la curte, asa ca ma apuc de pregatit ceva special. am gasit cosuletele astea din parmezan care mi se par f faine, asa ca de salata si cosulete ma ocup io.
reteta aici http://www.bubulinagospodina.com/cosulete-salata-caesar/ (ale noastre vor fi umplute doar cu salata, carnea o papam separat  ;))

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #884 : Duminică, 06 Mai 2012, 18:04 »
azi mi-a placut sa-mi petrec ceva timp prin bucatarie si am gatit cateva bunatati: ciorba de perisoare, parjoale, orez dupa reteta proprie, e singurul care-mi place (ceapa, un ardei gras rosu, marar si orez, ulei, sare piper) si indata merg sa fac niste crispy din piept de pui cu salata de varza, ultimele-s pentru cina.  ^-^