Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 339811 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #405 : Marți, 24 Mai 2011, 07:58 »
jani , ma imbii sa trec la bucatarit  :D

Offline micaela

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 6590
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #406 : Marți, 24 Mai 2011, 08:16 »
pe mine duduia aceea ma "imbie" sa ma tot duuuuc, ca asa-i turuie guritza... :)

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #407 : Marți, 24 Mai 2011, 08:18 »
ii "turuie" de bine  :D

Offline micaela

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 6590
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #408 : Marți, 24 Mai 2011, 08:22 »
de bine, nu zic nu, da' piticu' meu a devenit agitat.  :D :D

optimus sum

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #409 : Marți, 24 Mai 2011, 08:23 »
ficatei cu ceapa ...
bagi o ceapa taiata rodele la prajit, impreuna cu ficatei de pui si 2 lingurite de unt ...
pui capac ca faci peretii maro, si lasi sa se prajeasca cam 4-5 minute...dai tigaia la o parte cand umbli sa vezi daca s-a rumenit ceapa , altfel iti sare pe mana ulei si e nashpa...
nu pui sare pe ei cand ii pui la prajit, pui dupa ce sunt gata ...
cand e rumena ceapa , torni o ceasca de suc de rosii, lasi pe foc inca 2-3 minute, si apoi pui buruieni , cum ar fi busuioc , maghiran si menta , scurgi din uleiul care e prea mult sa nu balteasca amesteci un pic sa se inglobeze arsura de ficatei cu sosul de rosii si papi bun cu mamaliguta...

Offline fortuna777

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 864
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #410 : Marți, 24 Mai 2011, 08:33 »
da...arsura aia e numai buna la bila mea :D

Offline micaela

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 6590
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #411 : Marți, 24 Mai 2011, 08:36 »
fix asta ma gandeam si eu dupa ce mi-a facut pofta, ca mai indicata ar fi o varianta la cuptor.  :D

Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #412 : Marți, 24 Mai 2011, 09:18 »
la bucatarit , fetelor , ca ne face opti de rusine : el s-a apucat deja

sa-i trimit macar un ajutor...


Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #413 : Marți, 24 Mai 2011, 09:25 »
si o reteta usor de preparat pentru azi :


Pastrav in crusta de pesmet

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 pastravi proaspeti
sare, piper
1/2 lamaie
pesmet
ulei pentru prajit
Mujdei
4 catei de usturoi
5 linguri ulei
zeama de lamaie
1 lingura apa minerala


Mod de preparare:
Pastravul curatat, spalat, se presara cu sare si zeama de lamaie, se lasa 10 minute. Stergi pestele cu prosop de hartie, il treci prin pesmet si il prajesti in tigaia cu ulei incins, pe ambele parti. Il scurgi pe servet de hartie, servesti fierbinte,cu mujdei de usturoi si mamaliguta.




Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #414 : Miercuri, 25 Mai 2011, 13:30 »
arata apetisant, jani!

pfff, chiar mi-era foame  :-*

Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #415 : Miercuri, 25 Mai 2011, 19:38 »
pofta buna , atunci ! este chiar gustos , sa stii .

iaca acu` si desertul :


Baigli cu mac si nuca

Ingrediente:

-1 kg faina
-100 gr. unt
-100 gr. margarina topita
-2 oua
-sare,
-20 gr. drojdie inmuiata in lapte caldut(eu am pus 50g si n-am lasat la dospit primele 3 rulade )
-un pic de zahar lapte cat cuprinde (cca 250 grame)


Preparare:

1) 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se adauga 200 grame nuca macinata , lapte , iar dupa racire searomatizeaza cu scortisoara , coaja de lamaie+cateva picaturi de lamaie.

2). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se aduga 200 grame mac macinat , 50 grame unt , un mar ras si stafide. Eu fac 6 cozonaci ...ca nu-mi plac chiar asa de subtiri , ii pun in tava intinsa de la cuptor , cu spatii intre ei , pe lateral ii ung cu putin ulei , iar deasupra cu ou batut.

Se coc pana sunt rumeni dasupra.

Se framanta , se lasa la dospit 1/2 ora

Timp Preparare: 2 h











unul dintre cele mai bune soiuri de cozonac . valabil pentru cei carora le este pe plac umplutura multa .



   

iulia17

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #416 : Joi, 26 Mai 2011, 19:28 »

am mincat mamaliguta cu brinza si iaurt.


iulia17

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #417 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 17:29 »
io ce mai maninc?
m-am saturat de toate, nu-mi place nimic, ma enerveaza sa gatesc, o sa mor de inanitie, ajutor!!!

optimus sum

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #418 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 21:47 »
ia o conserva de ton si 250 grame de masline fara samburi de la supermarket... ia si un borcan de hering marinat...
taie marunt heringul, dar nu prea marunt ...il amesteci cu maslinele , pui o jumate de ceapa taiata mai mare un pic... pui si tonul acolo si niste buruieni ... apoi faci o salata de salata si rosii si in mijlocul ei torni pestele si rupi niste painica din aia prajita , nu stiu cum ii zice , de se vinde la punga cu tot felul de arome...ca sa faci tu crutoane e mai multa bataie de cap ... sa vezi ce bun este ...
pofta mare

iulia17

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #419 : Joi, 02 Iunie 2011, 00:24 »

multam
eu cind nu stiu ce sa maninc, maninc peste
concluzia: maninc peste foarte des