Aperolul este un bitter, care se poate consuma doar in varianta coctail. Exista doua moduri de a-l prepara. Cel mai cunoscut coctail este cel a carui reteta v-o prezint mai jos:
- Aperol = 20 ml
- vin frizzante (un gen de vin spumos, italienesc) = 40 ml. Daca nu gasiti frizzante, puteti sa folositi si un spumos romanesc, va recomand "Zarea"
- apa minerala carbogazoasa = 100 - 120 ml
- o felie de portocala
Se serveste foarte rece, in pahar cu picior, cu paiul. Poate fi folosit ca bautura de intrare la receptii, ca si coctail de vara pentru petreceri outdoor sau ca si bautura de terasa.
Exista inca o reteta, recomandata de producatorul de Aperol, dar pe care sincer eu nu am prea apreciat-o, este ceva in genul Campari Orange, la 30 ml de Aperol se adauga cca 170 ml de suc de portocale gen Santal sau Phanner.
O sticla de Aperol costa in jur de 10 EUR, eu ma aprovizionez de obicei de afara, am inteles insa ca a inceput sa se gaseasca si la noi, cam la acelasi pret. Se pastreaza in conditii foarte bune, chiar si inceputa fiind, in frigider.