Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 343608 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #195 : Luni, 24 Mai 2010, 22:45 »
câtă glicemie şi colesterol s-a consumat la cheia....
am dres cu... fasole bătută... :D
nihil sine deo

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #196 : Luni, 24 Mai 2010, 22:49 »
Citat din: eugenia110
Ayouni, imi plac dulciurile, si sa le fac si sa le maninc, dar ce ma fac cu nenea doctorul care zice ca glicemia.... colesterolul.....
sunt peste limita? :-\
Nu, sint la limita, dar trebuie tinute in friu sa nu sara peste....

silviu

• Vizitator
« Răspuns #197 : Luni, 24 Mai 2010, 22:51 »
daca faci ceva miscare, poti manca si prajiturele ;D

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #198 : Luni, 24 Mai 2010, 23:14 »
Am o bicicleta medicinala, folosita pe post de cuier pentru umerasele de bluze.  ;D
dar merg pe scari (stau la etajul 10) , din pacate ies cam rar din casa.  ;D

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #199 : Marți, 25 Mai 2010, 09:44 »
Ayouni, imi plac dulciurile, si sa le fac si sa le maninc, dar ce ma fac cu nenea doctorul care zice ca glicemia.... colesterolul.....si alte chestii nascocite de oameni ca sa se pedepseasca singuri.... :(

neata! nenea doctorul zice si sunt convinsa ca si glicemia si colesterolul au raspuns la apelul de tirami su in loc de tirami giu!  ;D cum au mai spus si altii pe aici, totul se poate controla, si nu neaparat prin medicamente, ci exercitiu fizic... spui ca stai la etajul 10 dar nu prea iesi des din casa; in tine sta schimbarea, iesi cat mai des, sunt atatea parcuri in orasul asta; ia-le la picior, incet incet, apoi mai iute si apoi vei putea sa mananci toate bunatatile care-ti plac, fie ele mai mult sau mai putin calorice.  energia neconsumata se depune si in cazul nostru se depune sub forma de tesut adipos tocmai acolo unde nu avem nevoie.  pune bluzele in sifonier si foloseste bicicleta pe post de bicicleta. sunt sigura ca nu spun aici nici un secret, toate si toti stim aceste lucruri, dar sunt factori in viata noastra care ne influenteaza spre o anumita atitudine, la un moment dat... inteleg foarte bine acest lucru.  si de multe ori este mult mai usor sa dai sfaturi sau sa comentezi decat sa le pui in practica si spun acest lucru gandindu-ma la mine in primul rand.  haide, tirati su, ragazzina, nu este totul pierdut!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #200 : Miercuri, 26 Mai 2010, 10:37 »
Inghetata de alune cu ciocolata 1

Ingrediente:

- zahar tos 150g
- trei oua
- jumatate de litru de lapte
- alune 100g
- doua batoane de ciocolata rasa

Mod de preparare:

Se bat timp de trei minute, ouale intregi, zaharul si laptele, puse intr-un vas, dupa care se pune vasul la baia marina amestecand pana cand incepe sa se ingroase crema. Se ia de pe foc, se adauga alunele, ciocolata rasa si se amesteca; se toarna in caseta si se baga in frigider.

Inghetata de alune cu ciocolata 2

Ingrediente

- 400 g frisca
- 100 g zahar
- esenta de rom
- 100 g ciocolata
- biscuiti
- arahide macinate

Mod de preparare

Zaharul se dizolva cu doua linguri de apa fierbinte. Se amesteca apoi cu ciocolata si se lasa la racit. Se adauga frisca, putina esenta de rom si arahide taiate marunt. Se pastreaza la congelator si se serveste cu biscuti rasi deasupra. Cantitatile ingredientelor sunt orientative. In functie de cantitatea finala dorita, acestea se pot modifica.

maria171

• Vizitator
« Răspuns #201 : Miercuri, 26 Mai 2010, 10:56 »
marcutza, le-ai facut tu?
prima inghetata cea cu lapte nu face ace, in congelator?

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #202 : Miercuri, 26 Mai 2010, 11:23 »
pe prima doar, nu se fac ace daca mesteci cu grija sa nu se "taie" si mai ales ca laptele sa fie gras, cu un procent de grasime mai mare.

maria171

• Vizitator
« Răspuns #203 : Miercuri, 26 Mai 2010, 11:26 »
 ;D
deci asa. ca o smantana mai labartzata

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #204 : Duminică, 30 Mai 2010, 01:59 »
1. cea mai buna ciorbita de fasole din univers: (intrebati la ayouni)
2. cele mai sofisticate si gustoase lasagnete cu somon: (intrebati tot la ayouni)
3. friptura de vacuta inabusita cu ciupercute la cuptor: ..

.. de ce va uitati la mine? evident, intrebati la cine stie ce e aia.. adica ayouni, tot evident! :-*

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #205 : Duminică, 30 Mai 2010, 11:14 »
1. cea mai buna ciorbita de fasole din univers: (intrebati la ayouni)
2. cele mai sofisticate si gustoase lasagnete cu somon: (intrebati tot la ayouni)
3. friptura de vacuta inabusita cu ciupercute la cuptor: ..

.. de ce va uitati la mine? evident, intrebati la cine stie ce e aia.. adica ayouni, tot evident! :-*

multumesc mult pe_jumate, meritul este numai si numai al chef-ului de la "chez ayouni"! 
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline ypohs

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
« Răspuns #206 : Joi, 03 Iunie 2010, 01:09 »
Peste pescaresc

Ingrediente:
1 kg peste, o ceapa, 2-3 ardei grasi, 1/2 kg rosii, 3 catei de usturoi, o foaie de dafin, 100 ml ulei, piper, faina, sare.

Mod de preparare:
Pestele curatat se taie in jumatati si apoi in bucati de 4-5 cm, care se trec usor prin faina. Uleiul se pune intr-o cratita si cind s-a infierbintat, putin se aseaza bucatile de peste. Se prajesc pe jumatate 2 min pe fiecare parte si se scot pe farfurie. In acelasi ulei se pun imediat ceapa taiata marunt, presarata cu o lingurita de sare, lasind sa se prajeasca la foc mic pina scade apa si devine lucioasa, se adauga ardei taiati in felii subtiri cu care se amesteca 2 min, apoi rosiile taiate in felii mai groase, bucatile de peste, foaia de dafin, un virf de cutit de piper si cca 100 ml apa. Se fierb acoperite timp de 20 min, ca sa se formeze sosul; acesta se va sara dupa gust.

maria171

• Vizitator
« Răspuns #207 : Joi, 03 Iunie 2010, 11:10 »
mmmm
 ce bun trebuie sa fie
ar merge si niste vin alb
demisec

mai dragilor
eu nu stiu sa aleg carnea de vita pt friptura si nici sa fac friptura/gratar din carne de vita
aveti oarece retete ?
dar sa nu fie din alea de pe net cu copy-paste
eu friptura nu stiu sa fac, copy-paste stiu

Offline ypohs

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
« Răspuns #208 : Vineri, 04 Iunie 2010, 05:45 »
este la fel de simplu

cauta muschiulet de vita (vrabioara) , daca este si proaspat atinci cel mai bine , poti sa faci un biftec tartar o minunatie , dar asta este alt basm , asa acum trecem la ale noastre pamantesti .
pentru muschiulet : taie-l cam la 1-1,5cm sa nu-l bati ca se supra , nu-i pune sare pentru ca elimina toata apa si pierzi gust , ai timp pentru sare nai tarziu , piper si cimbru , perpelestel pe gratar cam 2-3 min pe fiecate parte apoi pune pe el unt amestecat cu marar si patrunzel (nu i-mi merge zzzz-ul) .
fa si un mixt de legume si putin orez .
un deliciu . pofta mare !

maria171

• Vizitator
« Răspuns #209 : Vineri, 04 Iunie 2010, 09:45 »
2-3 min?
pai nu e cam crud?