Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 339623 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #225 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 19:12 »
aaa, ce voiam sa va intreb
voi cum gatiti dovleceii, in afara de panee sau de chiftelute?

Offline capsuna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 724
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #226 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 19:17 »
la gratar, la abur, sote, la cuptor cu sos de rosii, mozzarella si busuic...

Offline EUGENIA110

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #227 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 20:14 »
cafea cu scortisoara nu am baut pana acum
o sa incerc, daca e recomandata pe jumate
 ;D
eugenia, si eu voi manca si maine din salata de cartofi
azi i-am pus peste marinat, maine pun oua fierte si branza rasa

   Eu beau cafeaua de dimineata numai cu zahar brun si scortisoara, aceasta din urma fiind un condiment care accelereaza arderile. Daca incerci s-ar putea sa-ti placa.
   Dovleceii imi plac in ciorba acra de dovlecei cu smintina, ou si bors sau la cuptor in tava impreuna cu alte legume si carne, acoperit cu folie de aluminiu la inceput si apoi descoperit ca sa se si rumeneasca putin.

silviu

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #228 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 20:42 »
eu beau cafeaua numai cu miere si laptic :P

Offline EUGENIA110

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #229 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 20:57 »
eu beau cafeaua numai cu miere si laptic :P
   Cu miere si laptic ( cumparat la doze ) imi beam si eu cafeaua in urma cu vreo 10 ani, cind n-aveam nevoie de accelerator pentru arderea grasimilor.  :D

silviu

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #230 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 22:24 »
efortul aerobic e cel mai indicat pentru arderea grasimilor :P

luciamanta

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #231 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 22:36 »
efortul aerobic e cel mai indicat pentru arderea grasimilor :P
Asa este, gimnastica, alergatul, sportul, in general, sunt cele mai indicate, daca nu exista vreun dereglaj hormonal.

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #232 : Duminică, 13 Iunie 2010, 10:06 »
Ingrediente pt bauturi din fructe la blender

Milk-shake cu fructe: 120 ml lapte
    * 1 banana
    * zeama de la 1/2 lamaie
    * 2 linguri suc de portocale
    * zahar vanilat
Smoothie cu ananas kiwi si mere: 1 cutie de compot de ananas
    * 2 kiwi
    * 2 mere
    * 1 cana de cuburi de gheata
Cocktail cu cognac si ciocolata: 1 cana de cafea preparata rece
    * 1 cana lapte
    * 2 patratele de ciocolata topite
    * 2 linguri de cognac

Mod de preparare:
Milk-shake cu fructe: cureti banana si o tai felioare. Adaugi toate ingredientele in blender si le amesteci pana obtii o crema groasa.

Smoothie cu ananas, kiwi si mere : amesteca in blender sucul din compotul de ananas si gheata pana se marunteste complet. Curata merele si kiwi si taie-le bucati. Adauga-le peste sucul de ananas si amesteca-le pana obtii o crema fina. Toarna bautura in pahare si decoreaza dupa gust.

Cocktail cu cognac si ciocolata: pune cafeaua preparata si indulcita in forme de cuburi de gheata la congelator. Cand a inghetat complet, amestec-o impreuna cu lapte, ciocolata si cognacul in blender pana se marunteste gheata.
Se serveste in pahare de cognac.

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #233 : Duminică, 13 Iunie 2010, 10:51 »
m-am conformat
am baut cafeaua de azi cu scortisoara
e bunutza, adica buna, chiar foarte buna, ce mai e excelenta!
 ;D

pe_jumate

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #234 : Duminică, 13 Iunie 2010, 11:12 »
@maria171; copil scump ce esti tu ..
asa sa-ti fie toata ziua! :-*


maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #235 : Duminică, 13 Iunie 2010, 11:28 »
carmenutza, mi-ai facut pofta de inghetata
am luat o casoleta ca am musafiri dupa amiaza, dar cred ca o sa o gust de pe acum
oricum trebuie sa vad ce dau musafirilor, nu?
 :D
poate o gust de ramane pe_jumate
 ;D
si tie o zi buna iti doresc

Offline Manfred

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 510
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #236 : Duminică, 13 Iunie 2010, 19:39 »
Nu chiar atit de simpla precum in fotografia de mai jos  :)
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

Offline Manfred

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 510
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #237 : Duminică, 13 Iunie 2010, 19:41 »
Am găsit si cafeaua despre care vorbeam, de admirat caimacul.
Poftiţi şi gustaţi! :)
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #238 : Luni, 14 Iunie 2010, 22:44 »
Am găsit si cafeaua despre care vorbeam, de admirat caimacul.
Poftiţi şi gustaţi! :)

manfredinho, mersi mult pentru ca ti-ai amintit sa postezi poza. Este intr-adevar foarte frumoasa.  Imi aminteste de cafeaua pe care am baut-o in micul gazebo, in fata la Hagia Sofia din Istambul: o ceasca mica, alba cu cea mai delicioasa cafea pe care am baut-o vreodata. Si caimac la fel, ca in ceasca ta.  Fara floare insa…

Si m-am gandit ca ar mege cu un dulce, asa ca mi-am pus sortul de "cratitareasa"  ;) si am pregatit un bavarois de ciocolata, de data aceasta.  Foarte simplu de preparat si foarte gustos.  O tableta de 250 g de ciocolata semi amaruie, o cutie de lapte evaporat si o cutie de lapte condensat.  Se bate laptele evaporat (tinut in frigider inainte) pana devine ca o frisca tare.  Se incorporeaza usor ciocolata topita la bain marie si laptele condesat.  Se pune in forma si se lasa la frigider cateva ore. Pentru a scoate bavarois-ul din forma foarte usor, se scufunda forma pentru cateva secunde intr-un recipient cu apa fierbinte.
V-ati gandit vreodata ce e cu laptele evaporat si cel condensat? Ambele s-au fabricat inainte de existenta frigiderului si pentru a avea lapte la dispozitie in orice moment. Lapte conservat, 0 euri sau alte substante prezervante. Celui evaporat i-au fost extrase ¾ din continutul de apa.  Cel condensat este deshidratat partial si adaugat in schimb zahar.  Laptele evaporat are o proprietate care-l face foarte folositor in cofetarie, tinut in frigider sau congelator, atunci cand il bati cu mixerul, creste volumul si devine ca o frisca.  Daca fierbem o cutie de lapte condensat in oala de presiune, timp de o ora, obtinem un delicios dulce de leche sau manjar de leche, sau caramel, ce poate fi folosit la randul lui in produse de cofetarie sau uns pe paine.  E pacat ca nu se fabrica si in Romania, din aceasta cauza, la unele magazine, ambele produse se vand ca si cand ar fi de lux.
sunt convinsa ca vei imparti bavarois-ul cu toata lumea!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #239 : Luni, 14 Iunie 2010, 22:46 »
Nu chiar atit de simpla precum in fotografia de mai jos  :)
impresionanta simplitate! thanks for sharing!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)