Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 339326 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline capsuna

• Hero Member
  • Mesaje postate: 724
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #210 : Vineri, 04 Iunie 2010, 11:02 »
Muschiul de vita nu e prea bun daca e bine facut, e mai bun daca e mediu. Cel putin dupa gustul meu.

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #211 : Marți, 08 Iunie 2010, 14:09 »
folosesc foarte frecvent sosul de rodie in bucatarie... da un gust si parfum deosebit mancarurilor.  aseara am pregatit piept de pui la cuptor: cativa catei de usturoi intregi, sare, piper, cimbru, ulei, un pic de vin alb sec (optional) si pe deasupra sos de rodie! o reteta usoara, gustoasa si care si arata foarte bine. pofta buna!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #212 : Marți, 08 Iunie 2010, 14:13 »
mmmmm, suna tare bine @ayouni, o sa incerc si eu. sosul de rodie il prepari tu ?

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #213 : Marți, 08 Iunie 2010, 14:46 »
@marcutza: il cumpar gata facut, atasez o poza ca sa vezi cum arata flaconul respectiv, se gaseste si la noi la mega image. in traducere ar fi "melasa de rodie". 

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #214 : Marți, 08 Iunie 2010, 14:49 »
multumesc mult @Ayouni, voi incerca si eu, si voi spune parerea  :-*

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #215 : Joi, 10 Iunie 2010, 22:28 »
Dupa masa, absolut delicioasa, am cerut o cafea iar pe farfurioara chelnerul mi-a pus o floricica culeasa dintr-un pom! N-am primit in viata mea pina atunci cafea cu floricica! Au niste gesturi de o naivitate induiosatoare si care pe la noi s-au pierdut demult, asta daca au existat vreodata.
Am sa revin cu niste poze.

foarte frumoasa povestea... asteptam inca. :) pozele!

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #216 : Joi, 10 Iunie 2010, 22:30 »
Dupa cum am promis revin cu citeva poze. In prima e o demonstratie ca si citeva banale felii de piine prajita pot fi prezentabile, in a doua e  magazinul unde se vinde yufka, in a treia Ulvie s-a indurat si ne-a facut niste gozleme iar in a patra e rezultatul muncii (si care a disparut la scurt timp dupa ce am facut poza :) )

hahahaha, ce repede ai revenit cu pozele, mersi ! arata foarte bine!

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #217 : Joi, 10 Iunie 2010, 22:49 »
si pentru ca am ajuns pe topicul cu povesti in jurul mancarurilor, mi-am adus aminte si eu de una; o poveste de cratitareasa incepatoare, vorba lui rasko, de la inceputurile mele de femeie casatorita, care cocheta cu bucataria.  sosise un coleg din brazilia la noi la serviciu si fiind in departamente afine, ne-am imprietenit cat de cat.  intr-atat incat sa-l invit la masa intr-o seara.  si fiindca nu avusesem timp de cumparaturi, nici sotul nici eu, am cumparat de la un delicatessen cateva cotlete de vita care aratau fenomenal.  habar nu aveam la vremea aceea (nu ca as fi facut mari progrese intre timp!) ce inseamna un cotlet si cum trebuie sa fie.  m-am uitat si eu pe cartea de bucate, le-am pus la tava cu ce scria acolo si le-am bagat la cuptor, timpul recomandat.  intre timp am pregatit un desert, sotul meu a pregatit bauturile... a sosit si musafirul.  am avut o salata mai intai, a fost bine. apoi mandra tare, am adus cotletele care aratau foarte bine. si orezul, pentru ca la noi era orez la fiecare masa. fericiti, hai sa mancam. am taiat, am gustat si... am crezut ca mi se deschide pamantul! cotletul acela cred ca era de pe vremea primilor conquistadores espanoles, tare... tare. comesenii s-au chinuit cat s-au chinuit si pana la urma ne-am dat batuti... a venit desertul, mai un pahar de vin, mai o conversatie.  la sfarsit, reactia brazilianului a fost extraordinara, am uitat si de suparare si tot: "multumesc mult, doamne, am mancat ca un episcop". si de atunci, am ramas cu expresia asta ori de cate ori trec si eu prin ceva asemanator si nu pot sa mananc mai nimic.

Offline Manfred

• Hero Member
  • Mesaje postate: 510
« Răspuns #218 : Vineri, 11 Iunie 2010, 00:12 »
Dupa masa, absolut delicioasa, am cerut o cafea iar pe farfurioara chelnerul mi-a pus o floricica culeasa dintr-un pom! N-am primit in viata mea pina atunci cafea cu floricica! Au niste gesturi de o naivitate induiosatoare si care pe la noi s-au pierdut demult, asta daca au existat vreodata.
Am sa revin cu niste poze.

foarte frumoasa povestea... asteptam inca. :) pozele!

Promit să caut poza pentru că a fost un gest neaşteptat, era o tavernă atît de modestă, cu oameni atît de simpli....
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

maria171

• Vizitator
« Răspuns #219 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 16:07 »
sunt si eu o figura
am luat muschi de vita si l-am tocat
am facut sarmalutze in foi de vitza
 ;D
asta saptamana trecuta
saptamana asta am facut salata de cartofi
ceapa, patrunjel, marar, cartofi fierti, masline, ulei , otet, piper
o pun intr-o cutie, in frigider si cand mananc ii mai pun rosii, castraveti, andiva, salata, depinde de ce e in frigider
mai pun cand am peste marinat sau piept de pui sau oua fierte sau branza rasa sau...
e f buna pe vremea asta

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #220 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 16:45 »
@maria171: miam, miam..

am si eu o salata de cartofi, cu sos de branza, condimente si smantana, dar .. desenata.. :-*

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #221 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 16:49 »
Si eu astazi am mincat asemanator Mariei, adica o salata improvizata din cartofi fierti, brinza de capra, piept de pui fiert, doua rosii, marar si patrunjel; si miine cred ca va fi la fel.

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #222 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 16:53 »
@eugenia110: am facut azi o descoperire: tnuva are doua produse care se cheama "espresso" si "frappe".. un fel de bautura de vara din lapte degresat cu ceva cafea solubila si un pic de zahar..

cu cateva cuburi de gheata, un pic de frisca sau smantana si ceva scortisoara.. e exact ce ii trebuie vremii de afara! ;)

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #223 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 17:00 »
 :-*

maria171

• Vizitator
« Răspuns #224 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 19:11 »
cafea cu scortisoara nu am baut pana acum
o sa incerc, daca e recomandata pe jumate