Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (19/261) > >>

Manfred:
Dupa cum am promis revin cu citeva poze. In prima e o demonstratie ca si citeva banale felii de piine prajita pot fi prezentabile, in a doua e  magazinul unde se vinde yufka, in a treia Ulvie s-a indurat si ne-a facut niste gozleme iar in a patra e rezultatul muncii (si care a disparut la scurt timp dupa ce am facut poza :) )

maria171:
uite ce am gasit

dar vezi ca e coapta
aici e mai mult uscata

cred ca e apa, faina si sare
oare o avea si drojdie?

maria171:
tot uitandu-ma la filmutele astea imi aduc aminte ca si bunica din dobrogea facea tot asa
aceleasi gesturi

ioanaxxl:
Pasca cu branza

Ingrediente:
Coca: 500 kg faina, 2,5 lingurite rase (8 g) drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata, 150 g zahar, coaja de la jumatate de lamaie, 2 galbenusuri, 2 albusuri, 200 ml lapte rece, 1/4 lingurita esenta de rom, 1/2-1 lingurita esenta de vanilie, 100-125 g, margarina
Umplutura: 500 g branza de vaci, 3-4 oua, 125 g zahar, 100 g stafide, 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie, coaja de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare:
Coca
Se urmeaza toate instructiunile de la cozonac. Se lasa la crescut. Din 2/3 din coca se intinde o
foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune foaia in forma bine unsa cu margarina sau ulei. Din treimea ramasa se impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care poate avea 20-23 cm diametru.
Umplutura
Se lasa la crescut fara umplutura spre deosebire de cozonac. Inainte de a fi data la cuptor se
pune umplutura. Nu faceti greseala s-o puneti la crescut cu branza la mijloc. Zaharul se va topi si veti avea o pasca cu sos si nefacuta. Se rade coaja de la jumatate de lamaie, daca aveti puteti sa puneti si putina coaja de portocala. Se amesteca toate ingredientele de la umplutura, se pun in forma, deasupra se pune colacul si se da la cuptor (preincalzit 175°C) aproximativ 45-55 minute. Se testeaza cu o scobitoare. Se lasa la racit in forma.

ioanaxxl:
Drob de miel cu verdeata

Ingrediente:
maruntaie de miel si prapurele de miel, 3-4 cepe, 6-7 oua, verdeata, ceapa verde multa, sare, piper,
miez de franzela inmuiat in lapte

Mod de preparare:
Maruntaiele se spala, se taie bucatele, se prajesc sau se fierb in apa clocotita cu sare, iar apoi se toaca marunt sau se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca cu ceapa inabusita, verdeata toccata marunt, miezul de franzela inmuiat in lapte. Din cele 7 oua, 3 se fierb tare si se toaca, sau se dau prin masina, iar celelalte 4 oua se amesteca bine cu compozitia, se pune sare si piper. Se aranjeaza prapurele intr-o tava unsa cu unt, dupa ce a fost tinut mai intii in apa calduta ca sa se desfaca si sa-i iasa tot singele. Se pune compozitia la mijloc, se niveleaza si se acopera cu marginile prapurelui. Se unge cu grasime pe deasupra si se da la cuptor cu o jumatate de ora inainte de a servi masa, daca se serveste cald. Daca se serveste ca si aperitiv, se poate servi rece, stropindu-se cu zeama de lamaie.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă