Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (17/261) > >>

carmentoma:
       Eu fac rulada de miel:
     Pulpa din spate o dezosez, o intind si subtiez pe un fund de lemn mai mare si  presar pe ambele parti condimente speciale pentru carne de miel, impanand-o si cu usuroi taiat feliute subtiri.
     Separat fac o omleta din cel putin 4-5 oua, tot cu condimente, intr-o tigaie cam de marimea bucatii de carne, cu foarte putin ulei, cat sa nu se lipeasca si sa nu fie  gretoasa!!
     Coc bine omleta sa fie putin rumenita pe ambele parti si incerc sa nu o rup!
     Apoi o asez peste carnea pregatita si incep sa o rulez! Leg rulada astfel obtinuta cu sfoara subtire si o asez intr-o tava, unsa cu ulei!
     Torn deasupra vin alb si o coc la cuptor cam 1.5 ore, intorcand-o si adaugand vin din cand in cand!   
     Se serveste calda, cu salata de verde, sau cu orice alta salata care va place!
                                              Pofta buna!

marcutza:
Pulpa de miel la tava

Ingrediente:
– o pulpa de miel
– o capatana de usturoi
– condimente - cimbru, nucsoara (cui ii place, nu toti o tolereaza), sare, piper
– un pahar de vin alb
– o legatura de usturoi verde

Mod de preparare:
 - spalam bine pulpa de miel apoi cu un cutit ascutit facem incizii adanci in carne, in care vom introduce usturoiul si condimentele pe ambele parti ale pulpei.
 - asezam pulpa de miel in tava si turnam vinul alb peste carne. vinul e necesar pt fragezirea ei (a carnii). adaugam si apa astfel incat carnea sa fie pe jumatate in lichid, pe parcus daca e nevoie mai adaugam apa.
 - se da la foc potrivit si o incercam din cand in cand cu o furculita, sa vedem daca este gata (furculita intra usor in carne iar sosul a scazut).

- intre timp pregatim mujdeiul din usturoiul verde, apa calduta si sare.

- cand este gata friptura se scoate din tava, se aseaza pe platou si deasupra se garniseste cu mujdeiul de usturoi verde.

- garniturile pt carnea de miel vor fi in functie de gusturi.

adria:
multumesc mult, sincer cred ca o sa incerc rulada de miel, friptura la tava am mai facut
nici macar nu am mai auzit de omleta bagata in carne de miel
pp ca nu are ce sa fie rau 
oricum, daca mai primesc si alte idei, sunt binevenite

marcutza:
Tutorial friptura de miel Coroana

vezi daca-ti indeplineste dorinta de "altfel" :) succes :)

carmentoma:
    Nu am citit reteta nicaieri! E inventata de mine, dar o fac de ani buni! E foarte buna si rece, de la frigider!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă