Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
katie:
??? Suntem oameni care intram pe acest site pentru socializare ! , nu sa ne dam MARI cat suntem de cultivati in diferite domeni sau cata cultura generala avem !!! Deja multa aroganta ! Atentie admin !
Catalina_M:
Raskolnikov, daca tot ai amintit de mai marii literaturii noastre ca fiind mari degustatori de alcoolice, cred ca am putea sa il trecem in revista pe d-l Marcel Proust, francezul, cu descrierea senzatiilor create de celebrele madlene. Astfel, observam ca papilele gustative pot fi si ele o sursa de arta, nu doar aburii de alcool. Intradevar, mariile genii au creat sub influenta diferitelor substante, mai mult sau mai putin halucinogene, dar sa nu-i blamam pe aceia care scriu cu mintea trezita de o mancare buna(nu trebuie sa iti umpli burta la refuz sa poti aprecia o mancare daca e buna sau nu, asa cum nici vinului nu-i mai stii gustul dupa ce te imbeti).
Cu respect.
Manfred:
Katie nu fi suparata, Raskolnikov stie cu siguranta ca trufia e un pacat iar smerenia o virtute. Dupa cum vezi nu m-am inselat si acest topic e si pe placul sau, exact din motivele la care ma asteptam. Imi pare rau doar ca a inteles ca as exclude bautura din kestiunea culinara, nici vorba de asa ceva, dimpotriva! Sint convins ca stie ca potrivirea bauturilor cu feluritele feluri de mincare e o arta. I-as mai spune ca nici nu e vorba de simpla umplere a burtii pentru ca fenomenul asta apare exact atunci cind NU te preocupa ...umplerea burtii.
Despre "asa zisul" antisemitism al lui Eminescu trebuie sa-i spun ca nu se limita doar la circiumari, e o poveste mult mai lunga si poate merita un topic separat daca lumea doreste.
Am pornit acest topic nu ca sa fie o simpla carte de bucate (se gasesc atitea pe net!) ci ca o impartasire de experiente individuale mai deosebite, in care nu reteta conteaza cel mai mult ci povestea.
Elizabeth era o profesoara pensionara care locuia impreuna cu sotul, Kurt, intr-un mic orasel din Germania la nord de Frankfurt. In ciudata lor casa urma sa locuiesc citeva saptamini de neuitat. Totul era diferit fata de ce stiam, inclusiv mincarea, iar Elizabeth gatea zilnic alt fel si insista sa fim punktuali la masa. Portiile ei erau generoase si cam exotice pentru gustul meu. De exemplu varza calita cu carne si...ananas! Elizabeth inova mereu si uneori era luat prin surprindere pina si Kurt. Acuma sa nu se inteleaga ca eram torturati!
Dar intr-o seara la cina, Elizabeth ne aduce la masa un castron mare acoperit. Dau capacul la o parte si surpriza totala: un imens ciolan afumat cu sorici cu tot plutea intr-o mare de iahnie de fasole cu niste boabe mari si umflate. Doamne, zic in gind, iti multumesc ca ai iluminat-o pe Elizabeth si ca putem minca in sfirsit o mincare omeneasca. Cum imi era mai foame ca de obicei imi tai o portie zdravana de ciolan si imi pun vreo doua polonice de boabe. Incep sa maninc si soc total: sosul "iahniei" era ingrozitor de dulce iar fasolea nu era fasole ci ... stafide care la fiert se umflasera ! Ciolan de porc afumat cu stafide, asta am mincat!
maria171:
:D :D
vad ca ai supravietuit
asta imi aduce aminte de un film in care un bogatas angajase un bucatar diplomat
ajunsese sa nu mai suporte exotismele
l-a intrebat intr-o zi daca stie sa faca sarmale
si bucatarul a zis ca stie sa faca sarmale cu stafide si creveti si a mai zis el alte umpluturi ciudate
pana la urma a renuntat la el si a adus o femeie "normala"
cand a intrat in casa si a simtit miros de ardei umpluti a cazut pe spate
chiar
ma uit la tv si vad in ditamai farfuria o bucatica de ceva, cu niste aranjamente gen ikebana
mereu ca intreb daca chestia aia se manaca inainte sau dupa masa
;D
cum te poti satura dintr-o lingura de mancare?
sau mai fac unii bucatari aranjamente gen turnul eiffel
oare cum le duc ospatarii la masa fara sa le darame?
maria171:
recunosc
si mie imi plac retetele personalizate
cele luate cu copy paste de pe net nu au valoare
e o placere sa gatesti in 2
discutia si apropierea care se creeaza intrece valoarea preparatelor
daca mai ai si un pahar de vin pe masa, ca aperitiv, din care sa iei din cand in cand o gura, e super
dar ca sa venim cu picioarele pe pamant
daca cei 2 bucatari sunt un el si o ea se stie cine spala vasele, nu?
cazurile ideale sunt putine
fostul meu mi-a zis odata ca vrea sa gateasca el , sa imi arate ce gust trebuie sa aiba mancarea
eu sa stau pe canapea
numai ca a trebuit sa ii curat si sa ii tai legumele si carnea
cat a fiert mancarea tot venea sa gust, sa vad daca mai trebuie ceva
concluzia a fost: eu de ce nu gatesc asa bine ca el?
nu va spun cate ustensile a trebuit sa spal si cat am frecat la aragaz, faianta si chiuveta
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă