Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
Manfred:
Am scormonit putin prin forum si am descoperit o sumedenie de topicuri despre tot felul de framintari existentiale, ceea ce este foarte bine, dar n-am gasit nici unul culinar. Se pare ca luati de val am uitat de bucuriile simple ale vietii. Am vrut sa intervin in citeva discutii interesante, nu m-am razgindit, dar m-am hotarit sa mai amin putin.
Deci, daca ai mincat ceva gustos sau deosebit, simplu sau sofisticat si ai vrea sa impartasesti si altora din senzatiile care ti-au cutremurat papilele gustative aici ar fi locul si momentul s-o faci !.
P.S.Sint convins ca acest topic va fi chiar si pe placul lui Raskolnikov, mai ales ca vad ca in ultimul timp a descoperit si virtutile laptelui de capra! :)
carmentoma:
E un topic "retete culinare" , deschis de marcutza in "Povesti de seara"! Vezi, vechimea mea pe forum si timpul de peste 6-8 ore pe zi petrecut aici isi spun cuvantul! Aproape l-am invatat pe dinafara!
raskolnikov:
Nu stiu ce te-a facut sa crezi ca pe mine, dupa ce am abordat subiecte de istorie, literatura, turism etc. m-ar preocupa problemele burtii si ale umplerii ei. Cu bautura e altceva, e un excelent prilej de socializare, de sueta, cunoastere a aproapelui ori de legare de noi prietenii, as putea spune ca e chiar un act de cultura si chiar ti-as putea dovedi asta. Sa zicem ca n-o fac doar pt ca e prea tarziu.
Insa nu-ti fie teama, sunt convins ca generoasa tema propusa de tine se va bucura de mare succes in randul cratitareselor, iar acest lucru imi va produce o imensa satisfactie sufleteasca, intrucat astfel nu va mai trebui sa lecturez bancuri infantile, la care am ras pana am cazut din patut prima oara cand le-am auzit. Asadar, multumesc mult si pofta buna!
PS Um mare prozator roman se ciondanea la o masa cu un critic scortos si inept, de care nimeni nu-si va aduce aminte. Scriitorul nostru s-a uitat in paharul ridicolului sau adversar si i-a replicat: "Apa?!? Asta-i explicatia, apa bei, apa scrii!" Iar adevarul acestor vorbe il poate descoperi oricine numai prin referirea la marii clasici, Eminescu, Caragiale sau Creanga. Apropo, se stie ca pe ultimul nu bautura l-a rapus in acea noapte de Revelion 1889/1890, ci mancarea, adica cei vreo sase pui, tarii si, "asasinele" placinte poale-in-brau. Asa ca mai moale cu mancarea, precum si cu ifosele alcoolofobe. Hai noroc!
raskolnikov:
Observ ca lipsa diacriticelor poate isca mari confuzii. In amintitul meniu de REvelion al lui Creanga era vorba, desigur, de "tzari", nu de "tarii", asa cum poate gresit s-ar intelege si ar fi pacat, intrucat se stie ca marele haplea din Humulesti o ardea numai pe vin, ca orice moldovean, iar taria ii repugna si lui Eminescu. Adevarul e ca la ce tarii se faceau acolo pe la ei mai bine ca nu s-au apucat sa la galgaie. Apropo, asa-zisul antisemitism al lui Eminsescu se lega tocmai de breasla carciumarilor evrei, caruia poetul le reprosa ca distrug deliberat vana, vlaga poporului roman prin comercializarea de bauturi spirtoase contrafacute
kerra:
curcan cca 6-8 kg, umplut, la cuptor (din pacate am asistat doar la festin ;D, si nu stiu reteta - dar sigur se gaseste ceva-ceva si pe net ) - mi se pare o idee buna pt cei / cele care tin la silueta cand e vorba de "masa de sarbator";
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă