Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (13/261) > >>

laura1:
maria171 daca amesteci usor cu degetelele cele 2 tipuri de varza,nu se amesteca culorile-testat! ;D

maria171:
uite nu m-am gandit
e normal
rosu de pune pe degete
 :D

marcutza:
RULADĂ CU ŞUNCĂ ŞI PARMEZAN

100 g unt, 80 g făină, 500 ml de lapte, 5 ouă, şuncă, 2 linguri smântână,
parmezan

Se pun la topit într-o cratiţă 50 g unt cu făina, amestecând să nu se facă cocoloaşe. Se
adaugă laptele fierbinte şi se face ca o mămăligă pripită, apoi se dă la răcit. După ce
s-a răcit, adăugăm pe rând gălbenuşurile, batem bine compoziţia, după care adăugăm
albuşurile bătute spumă şi sare după gust. Se coace în tavă tapetată timp de douăzeci
de minute, iar după ce s-a copt, se răstoarnă pe un prosop ud. Se presară cu şunca
tocată, smântână, parmezan sau telemea şi se stropeşte cu unt fierbinte. Se rulează şi
se aşează pe un platou, se presară şuncă şi unt mai mult, iar parmezan şi se dă la
cuptor, timp de trei până la cinci minute. Se rulează repede, se înveleşte în folie, apoi
în prosop şi se lasă să se pătrundă. Se serveşte caldă sau se poate încălzi.

marcutza:
MACROU PE PAT DIN LEGUME

1,2 kg macrou, un morcov, o ţelină, un pătrunjel, o ceapă, 3 căţei de usturoi, 1
ardei gras, 2 cartofi, 3 roşii, 100 ml ulei şi 150 ml vin alb.

Peştele se curăţă, se spală, se stropeşte cu oţet şi se sărează, apoi lăsăm să stea o
jumătate de oră. În tavă punem ulei, peste care punem legumele curăţate, spălate şi
tăiate julien. Clătim peştele de sare şi oţet şi îl punem peste zarzavat. Tăiem roşiile
rondele, le punem deasupra, turnăm vinul şi dăm la cuptor timp de o oră. Se
decorează cu ţelină tocată fin.

marcutza:
PĂSTRĂV UMPLUT

6 păstrăvi, 2 linguri de oţet, sare, piper, 2 căţei de usturoi, 2 fire de usturoi
verde, 2 fire de ceapă verde, 1 ou, 2 linguri de orez fiert, 4 linguri de ulei, 2 fire
de pătrunjel, 2 fire de ţelină, 50 g unt şi 200 g hribi.

Peştele se curăţă, se spală şi se stropeşte cu sare şi oţet, apoi se lasă să stea timp de o
jumătate de oră, se clăteşte la jet de apă şi se usucă cu un prosop. Ciupercile se călesc
în unt, după care se amestecă cu verdeaţa tocată, usturoiul zdrobit, oul, orezul, sarea,
piperul şi ceapa tocată fin. Cu acest amestec se umplu păstrăvii pe care îi prindem cu
scobitori. Într-o tigaie de teflon punem ulei la încins şi prăjim peştele pe ambele părţi
timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Se servesc pe platou decorat cu usturoi verde
tocat şi frunze de ţelină. Ca garnitură se pot servi cartofi natur, mămăliguţă,
maioneză din usturoi şi smântână.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă