Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
FIF:
se prinde si inca bine, dar mai degraba e raiul mancaciosilor de peste! da e concesionat si e prohibitie acu ! eu nu sunt pescar .... la sibiel am stabilit doua recorduri imbatabile : cel mai mult stat cu bata in balta fara sa prinzi nimik! si cel mai mic peste prins (si nu era mormoloc) ;D
FIF:
ca sa revenim la retete: Salata
ingrediente:
varza alba
varza rosie
o gulie
un morcov mare
telina - radacina si tulpini
ceapa alba (cui ii place)
verdeata (busuioc, patrunjel, oregano, rozmarin, leurda....)
preparare:
se taie fideluta varza, atat cea alba cat si cea rosie, tulpinile de telina si ceapa
se razuie gulia, telina si morcovul
se taie marunt mararul si verdeata
se pun toate intrun bol (castron, galeata ... ce are fiecare)
se amesteca cu grija ingredientele
Atentie:
se asezoneaza cu sare , piper si seminte de mustar pisate
se adauga otet
(ardelenii pun si putin zahar - neindicat diabeticilor)
se amesteca bine si abia apoi se pune ulei (nu mai mult de trei lingurite pentru cine tine regim)
Dureaza mai putin decat mi-a luat mie sa sciu reteta!
pofta buna
marcutza:
apetisant si sunt fan leurda, o minunatie.
multumim @FIF :)
maria171:
tot o salata super grozava de varza
ingrediente
varza alba
mar
chimen
marar
otet
ulei
sa mai spun cum se face?
nu cred ca e cazul
fif
daca amestec varza alba cu cea rosie nu capata si prima culoarea rosie?
almi_gabi:
salam de biscuiti
ingrediente:
lapte(900 ml),biscuiti(1 kg,cei mai buni sunt cei cu multa vanilie),margarina(250 gr,atentie,sa fie nesarata),zahar(8-9 linguri),cacao(5 linguri),cafea(2-3 linguri,dar sa fie foarte fin macinata),esenta rom(3 fiole),rahat(600 gr),cocos(200 gr),scortisoara(jumatate de lingurita rasa), un paharel de coniac sau visinata(afinata) -50 ml
Se pune laptele la fiert,impreuna cu margarina si zaharul,pe foc mic.In timpul cat fierb toate acestea,separat se faramiteaza biscuitii,se taie rahatul cubulete cat mai micute.
Cand s-au topit margarina si zaharul(se amesteca din cand in cand cu o lingura),se ia de pe foc si se adauga cafeaua si cacaua,se pun toate din nou la fiert,pana cand lichidul da in cateva clocote.Dupa ce s-a luat de pe foc,se adauga in cratita esenta de rom si se amesteca cat mai bine pt omogenizare.
Intr-un lighean sau castron suficient de mare si adanc se pun biscuitii faramitati,rahatul,iar peste ele se toarna,dupa ce a fost racit in prealabil,acea combinatie care a fiert.
Se amesteca bine,bine cu o spatula sau paleta,iar cand s-au omogenizat se adauga cocosul,scortisoara,si,dupa gust,stafide si coniacul, se omogenizeaza.
Se iau foi de celofan se intind bine si se pune din compozitia obtinuta,se ruleaza si se bag la rece.
Pofta buna!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă