PĂSTRĂV UMPLUT
6 păstrăvi, 2 linguri de oţet, sare, piper, 2 căţei de usturoi, 2 fire de usturoi
verde, 2 fire de ceapă verde, 1 ou, 2 linguri de orez fiert, 4 linguri de ulei, 2 fire
de pătrunjel, 2 fire de ţelină, 50 g unt şi 200 g hribi.
Peştele se curăţă, se spală şi se stropeşte cu sare şi oţet, apoi se lasă să stea timp de o
jumătate de oră, se clăteşte la jet de apă şi se usucă cu un prosop. Ciupercile se călesc
în unt, după care se amestecă cu verdeaţa tocată, usturoiul zdrobit, oul, orezul, sarea,
piperul şi ceapa tocată fin. Cu acest amestec se umplu păstrăvii pe care îi prindem cu
scobitori. Într-o tigaie de teflon punem ulei la încins şi prăjim peştele pe ambele părţi
timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Se servesc pe platou decorat cu usturoi verde
tocat şi frunze de ţelină. Ca garnitură se pot servi cartofi natur, mămăliguţă,
maioneză din usturoi şi smântână.