Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 339158 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Manfred

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 510
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #90 : Joi, 01 Aprilie 2010, 01:38 »
Dupa cum am promis revin cu citeva poze. In prima e o demonstratie ca si citeva banale felii de piine prajita pot fi prezentabile, in a doua e  magazinul unde se vinde yufka, in a treia Ulvie s-a indurat si ne-a facut niste gozleme iar in a patra e rezultatul muncii (si care a disparut la scurt timp dupa ce am facut poza :) )
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #91 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 10:00 »
uite ce am gasit
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/eS1VfwED7LE?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
dar vezi ca e coapta
aici e mai mult uscata
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/dLzB-gxdS-0?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
cred ca e apa, faina si sare
oare o avea si drojdie?

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #92 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 10:04 »
tot uitandu-ma la filmutele astea imi aduc aminte ca si bunica din dobrogea facea tot asa
aceleasi gesturi

ioanaxxl

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #93 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 12:19 »
Pasca cu branza

Ingrediente:
Coca: 500 kg faina, 2,5 lingurite rase (8 g) drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata, 150 g zahar, coaja de la jumatate de lamaie, 2 galbenusuri, 2 albusuri, 200 ml lapte rece, 1/4 lingurita esenta de rom, 1/2-1 lingurita esenta de vanilie, 100-125 g, margarina
Umplutura: 500 g branza de vaci, 3-4 oua, 125 g zahar, 100 g stafide, 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie, coaja de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare:
Coca
Se urmeaza toate instructiunile de la cozonac. Se lasa la crescut. Din 2/3 din coca se intinde o
foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune foaia in forma bine unsa cu margarina sau ulei. Din treimea ramasa se impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care poate avea 20-23 cm diametru.
Umplutura
Se lasa la crescut fara umplutura spre deosebire de cozonac. Inainte de a fi data la cuptor se
pune umplutura. Nu faceti greseala s-o puneti la crescut cu branza la mijloc. Zaharul se va topi si veti avea o pasca cu sos si nefacuta. Se rade coaja de la jumatate de lamaie, daca aveti puteti sa puneti si putina coaja de portocala. Se amesteca toate ingredientele de la umplutura, se pun in forma, deasupra se pune colacul si se da la cuptor (preincalzit 175°C) aproximativ 45-55 minute. Se testeaza cu o scobitoare. Se lasa la racit in forma.

ioanaxxl

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #94 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 12:24 »
Drob de miel cu verdeata

Ingrediente:
maruntaie de miel si prapurele de miel, 3-4 cepe, 6-7 oua, verdeata, ceapa verde multa, sare, piper,
miez de franzela inmuiat in lapte

Mod de preparare:
Maruntaiele se spala, se taie bucatele, se prajesc sau se fierb in apa clocotita cu sare, iar apoi se toaca marunt sau se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca cu ceapa inabusita, verdeata toccata marunt, miezul de franzela inmuiat in lapte. Din cele 7 oua, 3 se fierb tare si se toaca, sau se dau prin masina, iar celelalte 4 oua se amesteca bine cu compozitia, se pune sare si piper. Se aranjeaza prapurele intr-o tava unsa cu unt, dupa ce a fost tinut mai intii in apa calduta ca sa se desfaca si sa-i iasa tot singele. Se pune compozitia la mijloc, se niveleaza si se acopera cu marginile prapurelui. Se unge cu grasime pe deasupra si se da la cuptor cu o jumatate de ora inainte de a servi masa, daca se serveste cald. Daca se serveste ca si aperitiv, se poate servi rece, stropindu-se cu zeama de lamaie.

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #95 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 18:50 »
Fondant cu ciocolata

Ingrediente:

125 grame ciocolata neagra (cu minim 50% cacao), 125 grame unt (cu 65 % grasime), 125 grame zahar, trei oua, trei linguri cu varf cu faina, mirodenii (coaja de portocala, vanilie), doua linguri cu lapte.

Preparare:

Pregateste o tava rotunda, putin inalta, unsa cu unt si tapetata cu faina. O tava cu peretii detasabili este ideala. Topeste ciocolata in lapte, la microunde sau intr-un vas, in bain-marie. Cand ciocolata s-a topit, adauga untul si amesteca energic. Pune zaharul, pe rand, lingura cu lingura, si amesteca pana se topeste. Adauga mirodeniile. Separa galbenusurile de albus, adauga in compozitie, pe rand galbenusurile si apoi faina, in ploaie. Amesteca bine. Adauga albusurile, foarte bine batute spuma. Rastoarna in tava si coace prajitura circa 20-30 de minute.

Sfat: Daca vrei sa imbunatatesti acesta minune, adauga stafide, fructe confiate, bucatele de coaja de portocala din dulceata si nuci pisate. Serveste cu frisca.


Offline Manfred

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 510
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #96 : Sâmbătă, 03 Aprilie 2010, 19:12 »
Multumim Ioanaxxl pentru contributie, intradevar niste retete adecvate momentului!  :)
Paste Fericit tuturor!
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #97 : Sâmbătă, 03 Aprilie 2010, 19:17 »
@Manfred te asteptam cu o poveste legata de o reteta culinara  :-*

Offline Manfred

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 510
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #98 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 22:58 »
Deci marcutza mai vrea o poveste...
OK, o sa ma gindesc, dar pe urma e rindul vostru :)
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

Offline capsuna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 724
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #99 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 23:00 »
Si eu vreau!
Si asteptam sa ne povestesti si pe unde te-ai plimbat...admy ne-a lasat in suspans!

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #100 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 23:01 »
 :D :D :D nu nu nu :D :D :D tot al tau  ;D pedeapsa pt...eh  ;D :D :D :-*
deci, ascultam  ;D

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #101 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 23:02 »
siiiii mie una imi place fff mult sa gatesc asa ca  ;D si nu mancaruri obisnuite, banale, ci...fantezii  alea alea::) astept povesti  ::) :-* @Manfred  ;D

Offline Manfred

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 510
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #102 : Luni, 05 Aprilie 2010, 03:10 »
Salată de fructe
Anna  era una dintre acele femei frumoase după care întorceau  capul  pe stradă deopotrivă bărbaţii şi femeile. Eram deja împreună de mai bine de un an dar ne cunoşteam de pe cînd eram copii.
Era o zi insorită de început de toamnă cînd verdele frunzelor se transformă încet în ruginiu. M-am uitat scurt la ceas, după-amiaza se scurgea leneşă, nu mai era mult si Anna urma să ajungă. Mi-o imaginam în autobuzul deşelat ce se hurduca pe drumul plin de hîrtoape în aerul fierbinte al zilei. Nu avea mult de mers, doar vreo 20 de kilometri, dar asfaltul prost şi autobuzele vechi făceau ca drumul sa dureze mai mult decit trebuia.
M-am uitat in jur să văd dacă nu mai lipsea ceva. “O salata de fructe ar fi foarte potrivita” mi-am zis şi am pornit spre cămară să iau o cutie de ananas.
Cînd am revenit Anna tocmai intra  şi s-a apropiat să mă îmbrăţişeze. Şi atunci, nu ştiu cum, dintr-o dată timpul mai întîi s-a lungit dureros  iar apoi s-a oprit. . Ceva se intîmpla cu Anna, cu noi, niciodată n-o mai văzusem aşa. Lumina caldă a amurgului îi  juca pe faţă, părul ei, altfel de un castaniu frumos, acum radia în roşu aprins, buzele ei erau ca nişte fragi, în ochi îi licăreau nişte luminiţe ciudate, tot corpul ei iradia un magnetism irezistibil , simţurile îmi erau asaltate de  mirosul a milioane de flori de cîmp ce mă izbeau nemiloase, sunetele atîrnau încremenite în aer,  mîna mi se înclestase dureros pe metalul cutiei, mă scurgeam cu repeziciune într-un alt spaţiu-timp, încercam cu disperare să înţeleg ce se intimplă şi atunci mi-am adus aminte de o discuţie cu Konrad în care el susţinea în stilul lui mucalit, că o femeie este perfectă doar o dată, pentru  scurt timp, că există  aşa o clipă magică, la fel ca în viaţa unui fruct care are un moment perfect în care nu e nici crud, dar nici prea copt, ci doar cum e mai bun pentru a fi cules. Gîndurile  mi se imbulzeau în cap cu viteză, unul după altul, nechemate,  şi dintr-o dată atunci am inţeles că probabil asta sîntem cu toţii, fructe, sipete efemere ale tainicei seminţe, călatoare a timpului nesfîrşit.
Anna mă privea calmă, surîzînd, pe deplin conştientă  de frumuseţea ei ce controla în acel moment fiecare atom, mă aştepta să revin.
Niciodată, dar niciodată, Anna nu a mai fost atît de frumoasă.

Expediată din Behram azi
05 Aprile 2010, data postei
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

Offline Catherinna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 631
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #103 : Luni, 05 Aprilie 2010, 11:53 »
[atunci mi-am adus aminte de o discuţie cu Konrad în care el susţinea în stilul lui mucalit, că o femeie este perfectă doar o dată, pentru  scurt timp, că există  aşa o clipă magică, la fel ca în viaţa unui fruct care are un moment perfect în care nu e nici crud, dar nici prea copt, ci doar cum e mai bun pentru a fi cules. Gîndurile  mi se imbulzeau în cap cu viteză, unul după altul, nechemate,  şi dintr-o dată atunci am inţeles că probabil asta sîntem cu toţii, fructe, sipete efemere ale tainicei seminţe, călatoare a timpului nesfîrşit.
Anna mă privea calmă, surîzînd, pe deplin conştientă  de frumuseţea ei ce controla în acel moment fiecare atom, mă aştepta să revin.
Niciodată, dar niciodată, Anna nu a mai fost atît de frumoasă.

Expediată din Behram azi
05 Aprile 2010, data postei


Offtopic.
Ce te faci daca intr-o zi constati ca acea zi magica a trecut neobservata, traiesti inca si nu poti da timpul inapoi.
Suna dureros si indeamna la tristete ; cred ca prietenul tau mucalit era doar mucalit si atat.
Ii lipsea intelepciunea sau experienta . :-\

Offline capsuna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 724
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #104 : Luni, 05 Aprilie 2010, 12:01 »
Delicioasa salata ta de fructe,colorata, aromata, parfumata....
Vom avea placerea sa te cunoastem la Sibiel? Sau ne vei trimite o baclava?