Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 343180 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline FIF

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 83
  • cine urca mai sus?
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #45 : Duminică, 21 Martie 2010, 09:59 »
ciorba de peste se face din 5-6-7 feluri de peste! se pun la fiert legumele - ceapa, morcovi, cartofi, telina , patrunjel, si cand sunt aproape gata (mai trebuie fiert 8-10 minute) se baga pestele, intai cel mai mic (caras, babusca, bibanel, rosioara...) si deasupra bucatile mari (crap, somn, salau....) . cand a inceput din nou sa fiarba mai trebuie lasat 6-7 minute, pana incepe pestele sa se scufunde. GATA! pestele mic se da la pisici (e numai pentru gust). se serveste cu mujdei si otet. nu ma intrebati de valori nutritive ca imi aduc aminte de regim!!!!!! hihihi

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #46 : Duminică, 21 Martie 2010, 10:01 »
@FIF moaaaa, mi-a lasat apa in gura :)))

o saramura ceva? :D

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #47 : Duminică, 21 Martie 2010, 10:04 »
ciorba de peste cu mujdei?
eu doar ciorba de burta o manac cu usturoi
otet, da si eu pun
pestele are e defecte
1. are solzi, care zboara prin toata bucatarie cand ii cureti si peste care dai si la 2 saptamani dupa
2. are oase si atunci cand iti e foame nu prea ai rabdare sa le alegi

in rest, e super ok


Offline FIF

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 83
  • cine urca mai sus?
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #48 : Duminică, 21 Martie 2010, 10:07 »
invitatia la jurilovca e deschisa! in curte nu se vad solzii  ;D (despre oase, te rog sa nu ma provoci ca imi aduc aminte cate indura doamnele pentru doua ore de "frumusete" cand de fapt sunt deja frumoase)

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #49 : Duminică, 21 Martie 2010, 10:09 »
@maria171

se gasesc pesti curatati, eviscerati ...chestii de genul asta iar pt oase, exista file :)

@FIF s-ar putea sa se umple curtea la Jurilovca, poate organizam ceva in acest sens cand dau caldurile :)

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #50 : Duminică, 21 Martie 2010, 10:11 »
ei, da
in curte, cu cateva pisici prin preajma, e ok
la jurilovca, ar fi numai bine pt un weekend prelungit
ideea e ca mie imi e frica de rame si nu as putea da la peste decat cu mamaliga
sau daca mi-ar pune cineva rama in acul unditei
 ;D

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #51 : Duminică, 21 Martie 2010, 10:13 »
stiu de pestii curatati si fara oase
dar par ca legumele lui gigi
de plastic
mai cumpar totusi din piata

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #52 : Duminică, 21 Martie 2010, 10:14 »
@maria171 se rezolva cu atarnatul ramei pe ac :))

interesanta o intalnire pescareasca :)

nu, sunt pastravi gata curatati, eviscerati, proaspeti :)

deja suntem offtopic :))

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13835
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #53 : Duminică, 21 Martie 2010, 10:16 »
FIF, ai spus ceva de Jurilovca? Cate amintiri placute ma leaga de locurile acelea. De cate ori am stat acolo! Pe vremuri era tot un sibian de-al nostru, din Carta parca, era seful de la complexul hotelier vechi cel din centru. ASm auzit insa ca din pacate, Razelmul este concesionat acum parca de Nastase si nu mai este permis pescuitul. Am putea sa organizam ceva acolo. Sunt foarte multi inscrisi care au ca hobby pescuitul. Crezi ca am putea face ceva acolo, am avea unde sa mai prindem ceva?

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #54 : Duminică, 21 Martie 2010, 10:19 »
nu cred ca o sa se supere administratorul pe noi daca suntem off
il rugam pe gigi sa ne puna o vorba buna
 ;D
si apoi si el e pescar
intrebari
cat e de la bucuresti la jurilovca?
cum se poate ajunge?
sunt tzantzari obraznici?
 :)

Offline FIF

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 83
  • cine urca mai sus?
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #55 : Duminică, 21 Martie 2010, 10:31 »
se prinde si inca bine, dar mai degraba e raiul mancaciosilor de peste! da e concesionat si e prohibitie acu ! eu nu sunt pescar .... la sibiel am stabilit doua recorduri imbatabile : cel mai mult stat cu bata in balta fara sa prinzi nimik! si cel mai mic peste prins (si nu era mormoloc)  ;D

Offline FIF

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 83
  • cine urca mai sus?
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #56 : Duminică, 21 Martie 2010, 10:52 »
ca sa revenim la retete: Salata
ingrediente:
varza alba
varza rosie
o gulie
un morcov mare
telina - radacina si tulpini
ceapa alba (cui ii place)
verdeata (busuioc, patrunjel, oregano, rozmarin, leurda....)

preparare:
se taie fideluta varza, atat cea alba cat si cea rosie, tulpinile de telina si ceapa
se razuie gulia, telina si morcovul
se taie marunt mararul si verdeata
se pun toate intrun bol (castron, galeata ... ce are fiecare)
se amesteca cu grija ingredientele
Atentie:
se asezoneaza cu sare , piper si seminte de mustar pisate
se adauga otet
(ardelenii pun si putin zahar - neindicat diabeticilor)
se amesteca bine si abia apoi se pune ulei (nu mai mult de trei lingurite pentru cine tine regim)

Dureaza mai putin decat mi-a luat mie sa sciu reteta!

pofta buna

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #57 : Duminică, 21 Martie 2010, 10:57 »
apetisant si sunt fan leurda, o minunatie.

multumim @FIF :)

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #58 : Marți, 23 Martie 2010, 09:28 »
tot o salata super grozava de varza
ingrediente
varza alba
mar
chimen
marar
otet
ulei
sa mai spun cum se face?
nu cred ca e cazul

fif
daca amestec varza alba cu cea rosie nu capata si prima culoarea rosie?

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #59 : Marți, 23 Martie 2010, 10:24 »
salam de biscuiti

ingrediente:

lapte(900 ml),biscuiti(1 kg,cei mai buni sunt cei cu multa vanilie),margarina(250 gr,atentie,sa fie nesarata),zahar(8-9 linguri),cacao(5 linguri),cafea(2-3 linguri,dar sa fie foarte fin macinata),esenta rom(3 fiole),rahat(600 gr),cocos(200 gr),scortisoara(jumatate de lingurita rasa), un paharel de coniac sau visinata(afinata) -50 ml

Se pune laptele la fiert,impreuna cu margarina si zaharul,pe foc mic.In timpul cat fierb toate acestea,separat se faramiteaza biscuitii,se taie rahatul cubulete cat mai micute.
Cand s-au topit margarina si zaharul(se amesteca din cand in cand cu o lingura),se ia de pe foc si se adauga cafeaua si cacaua,se pun toate din nou la fiert,pana cand lichidul da in cateva clocote.Dupa ce s-a luat de pe foc,se adauga in cratita esenta de rom si se amesteca cat mai bine pt omogenizare.
Intr-un lighean sau castron suficient de mare si adanc se pun biscuitii faramitati,rahatul,iar peste ele se toarna,dupa ce a fost racit in prealabil,acea combinatie care a fiert.
Se amesteca bine,bine cu o spatula sau paleta,iar cand s-au omogenizat se adauga cocosul,scortisoara,si,dupa gust,stafide si coniacul, se omogenizeaza.
Se iau foi de celofan se intind bine si se pune din compozitia obtinuta,se ruleaza si se bag la rece.

Pofta buna!