salam de biscuiti
ingrediente:
lapte(900 ml),biscuiti(1 kg,cei mai buni sunt cei cu multa vanilie),margarina(250 gr,atentie,sa fie nesarata),zahar(8-9 linguri),cacao(5 linguri),cafea(2-3 linguri,dar sa fie foarte fin macinata),esenta rom(3 fiole),rahat(600 gr),cocos(200 gr),scortisoara(jumatate de lingurita rasa), un paharel de coniac sau visinata(afinata) -50 ml
Se pune laptele la fiert,impreuna cu margarina si zaharul,pe foc mic.In timpul cat fierb toate acestea,separat se faramiteaza biscuitii,se taie rahatul cubulete cat mai micute.
Cand s-au topit margarina si zaharul(se amesteca din cand in cand cu o lingura),se ia de pe foc si se adauga cafeaua si cacaua,se pun toate din nou la fiert,pana cand lichidul da in cateva clocote.Dupa ce s-a luat de pe foc,se adauga in cratita esenta de rom si se amesteca cat mai bine pt omogenizare.
Intr-un lighean sau castron suficient de mare si adanc se pun biscuitii faramitati,rahatul,iar peste ele se toarna,dupa ce a fost racit in prealabil,acea combinatie care a fiert.
Se amesteca bine,bine cu o spatula sau paleta,iar cand s-au omogenizat se adauga cocosul,scortisoara,si,dupa gust,stafide si coniacul, se omogenizeaza.
Se iau foi de celofan se intind bine si se pune din compozitia obtinuta,se ruleaza si se bag la rece.
Pofta buna!