Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (5/261) > >>

marcutza:
Mancare de telina cu masline (de post)

Ingrediente:
o telina
un morcov
3 linguri ulei
frunze de praz maruntite
200 g masline dietetice
0 lingura zeama de lamaie
o lingura zeama de portocale
50 ml vin
sare, piper

Mod de preparare:
Telina si morcovul date pe robot, se calesc 5 minute in uleiul incins. Adaugam o cescuta de apa, condimentam, lasam sa fiarba pana se patrunde telina. Adaugam maslinele si vinul,zeama de lamaie si de portocala,acoperim vasul si mai lasam pe flacara pentru 5 minute. Servim cat e calda

Vinete si dovlecei la gratar

Ingrediente:
2 vinete
2 dovlecei
Se pot servi ca atare,stropite cu zeama de lamaie,cu sos vinegreta sau cu sos alb.
Pentru sosul vinegreta : zeama de lamaie,zeama de grapefruit,otet de mere sau otet balsamic,ulei de masline,sare,piper,cimbru,busuioc,menta.
Pentru sosul alb :iaurt,smantana,marar tocat,putin usturoi pisat,putina zeama de lamaie,sare,cimbru,piper.

Mod de preparare:
Vinetele se spala , se taie la capete , se decojesc pe verticala fasii , se taie rondele de cca 5-7 mm(sa nu depaseasca 1 cm),se stropesc cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea ,se aseaza pe gratarul incins si se rumenesc frumos pe ambele parti.
Dovleceii se spala,se taie la capete ,se taie rondele de cca 5-7 mm (sa nu depaseasca 1 cm),se stropesc cu zeama de lamaie pentru aroma ,se aseaza pe gratarul incins si se rumenesc pe ambele parti.
Se pot servi simple,cu zeama de lamaie, cu sos vinegreta, cu sos alb sau garnitura la preparate din carne,peste sau mancaruri din legume.

maria171:
si cu frunzele de praz maruntite ce fac, cand le pun, unde le pun?

marcutza:
eu le adaug cand vad ca telina e aproape gata sau se pot cali si ele cu telina si morcovul, depinde de gustul fiecaruia. calit sau nu, prazul fierbe repede si nu trebuie lasat mult pt ca se imprastie.

admin:
Ionut este la Bucuresti, iti raspund eu din amintire, Maria:
Legume sotate in sos de soia cu curry - este si mancarea mea vegetariana, preferata
Creme de broccoli, de legume, de ciuperci, de mazare
Ardei umpluti cu orez si legume
Tocanita ardeleneasca de rosii
Pilaf cu ciuperci
Ciuperci tailandeze
Dovlecel scazut, sunt tare multe si mi-e teama sa nu-mi fac pofta de mancare...

marcutza:
Ardei umpluti cu ciuperci

Ingrediente:
10 ardei grasi, 2 cutii ciuperci, 100 gr orez, o ceapa, ulei, sare, piper, cimbru, un kg rosii (sau 3 linguri pasta de tomate), patrunjel si marar verde.

Mod de preparare:
Ceapa tocata se pune impreuna cu orezul spalat la calit in ulei incins. Cand ceapa este calita, se stinge cu o cana de apa si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie orezul.
Se spala ciupercile, se toaca si se adauga impreuna cu verdeata tocata, putin cimbru uscat, sare si piper peste orez. Cu acest amestec se umplu ardeii, se pun capacele de rosii si se aseaza intr-o cratita, in picioare.
Se pune apa amestecata cu rosiile tocate ramase, sau cu pasta de tomate, cat sa acopere ardeii. Cratita se da la cuptor pentru 45 minute.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă