Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (4/261) > >>

admin:
Cand merg in concedii la mare, caut locurile in care se mananca peste proaspat de mare. Acum doi ani am fost in Croatia la Umag si impreuna cu un prieten am inchiriat un vas mic pescaresc si un ghid care fusese campion mondial la pescuit marin. A fost un festin si ca pescar, dar si seara la masa. Am gatit dorada si inca niste specii necunoscute dar alese de Rino. Grozav. Tot in Croatia, dar cu multi ani in urma am stat tot cu un amic care are un cult pt Croatia, merge de 3-4 ori pe an acolo, la un bucatar foarte bun, Ljubomir il chema lucra la Continentalul din Crvenica. Ne-a dat o lista si ne-a trimis in piata de peste. Am dat lista unui negustor si la inceput am crezut ca Ljubomir isi baatuse joc de noi: baiatul alegea cei mai urati si mai colorati pesti de pe tejghea, ii cantarea si ni punea in plasa. Am ajuns la vila, Ljubomir aprinsese deja focul in curte, si ce sa spun: o nebunieeee!

marcutza:
Doaammneee salivez cand citesc :)))))
Am auzit ca dorada e f buna la gust, n-am mancat niciodata.

Dorada cu legume la gratar

Preparare:

1.Curăţaţi de solzi şi intestine peştii. Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l. Extrageţi zeama din lămâie. Săraţi şi piperaţi peştii. Ungeţi-i cu puţin ulei şi presăraţi este ei oregano uscat.
2.Preparați un mujdei de usturoi. Amestecaţi usturoiul cu zeama de lămâie şi ulei, sare şi puţin piper.
3.Tăiaţi în fâşii groase de 1 centimetru, pe lungime, dovleceii. Aplatizaţi uşor, cu dosul palmei, ciupercile. Săraţi ciupercile şi dovleceii.
4.Încingeţi grătarul sau plita.
5.Frigeţi dovleceii şi ciupercile pe grătar, pe ambele părţi. Scoateţi ciupercile şi dovleceii de pe grătar şi stropiţi-le cu mujdeiul de usturoi.
6.Frigeţi peştii pe ambele părţi, câte 8-10 minute pe fiecare parte.
Serviţi peştii cu legumele făcute la grătar.

admin:
Dorada este un peste foarte gustos. Ce nu intelg insa de ce vine in tara asa de scump. El este un obisnuit al Mediteranei, chiar si la undita prinzi usor...

maria171:
pentru ca este postul pastelui m-am gandt sa prezentam cateva retete de post
Cartofi prajiti
pentru o portie e nevoie de min 8 cartofi mari
se curata de coaja, se taie fasii si se prajesc intr-un tuci de fonta, la foc mare, in 500 ml de ulei, aproximativ, adica atat cat sa ii acopere
cat timp se prajesc cartofii, in mai multe transe, se curata jumatate de funie de usturoi si se face un mujdei f concentrat
se ia o farfurie, gen platou, si se aranjeaza cartofii sub forma de gramada, nu inainte de a gusta 10-15, ca sa stiti daca sunt suficient de sarati
se toarna usturoiul peste ei si se manaca seara, cu ochii in tv, ca sa fiti siguri ca veti avea o noapte cu arsuri la stomac, colici biliare, etc, etc
starea de a doua zi de "zombi mic si dragut" trece tot cu o portie mare de iahie de fasole cu gogonele, mancata tot inainte de culcare
usturoiul e si f bun anticonceptional, nu mai doarme nevasta langa tine la cum mirosi, si daca e de firma rezista in piele si pe lucruri si 3 zile

va dorim pofta buna si boleala placuta
chiar merita

ok
asta a fost o gluma
acum va astept cu niste retete de retete

maria171:
gigi, ionut ce gateste "de post" ?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă