Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
marcutza:
Kaiserschmaren
INGREDIENTE:
- 8 albusuri de ou
- 8 galbenusuri
- 5 ls zahar cristal
- 240g faina fina(nu grisata)
- 1/2l lapte
- 60g stafide
- 1pac zahar vaniliat
- 1ls rom
- 1/2lc. scortisoara
- 1 priza sare
- 100g unt pt. copt
- zahar pt.presarat
MOD PREPARARE:
Stafidele se pot pune cu citeva ore inainte sau chiar pete noapte in rom la inmuiat.
Laptele,galbenusurile de ou,zaharul vaniliat si faina se amesteca bine impreuna.
Albusurile de ou se bat spuma cu zaharul cristal si priza de sare,scortisoara si se amesteca cu compozitia de galbenusuri.
Intr-o tigaie care se pote introduce si in cuptor se incing cele 100g unt,se toarna compozitia,se presara stafidele si se lasa la prajit,se intoarce pe cealalta parte si se introduce in cuptor,care in prealabil a fost incalzit la o temp.de 200�C,pt.8-10 min.
Cu ajutorul a doua furculite aceasta placinta se rupe in bucatele se presara putin zahar cristal,se introduce in cuptor inca o data pina prinde o culoare maronie ca. 2-3 min. dupa care se serveste linga compot de prune de preferinta.
admin:
Iti place?
marcutza:
Arata belea dar mie nu-mi plac dulciurile, in general.
Caut celelalte retete dar nu sunt de gasit :))
Ionut ne va salva :)
admin:
Daca mananci seara kaisenschmaren, dimineata iti va fi destul de greu sa te ridici din pat, atat de greu este la stomac. Dar este grozav de bun si odata ce incepi sa mananci nu te mai saturi; gustul de migdale amestecat cu cel acrisor, aluatul dulce, combinatia este teribila. Noi o servim pt 6 persoane, pe o oglinda mare, flambata. Sa vezi cat de migalosi sunt toti, cum curata oglinda, nu mai trebuie nici spalata. Intr-o noapte am ramas cu 3 prieteni in restaurant, vroiam sa mergem dimineata la pescuit si ne intrebam de ce mai trebuie sa si dormim, asa ca ramasesem in local, nu inainte sa primim o oglinda plina cu desertul minune. Dimineata nu mai era nimic. Bine si vinul se terminase. La pescuit am fost singurul care am prins ceva pe lac. Si nu orice: 2 somotei de vreo 3 kg. A fost una dintre zilele pe care mi le-amintesc cu placere...
marcutza:
Moooaaaa, mi-a lasat gura apa :))
In schiiimmmbbb, ador pestele, nu conteaza cum, cand, peste sa fie !!! 8)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă