Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (220/261) > >>

Mari_a:
Eh, prea aratoasa nu e, dar data viitoare stiu ce am de facut sa-mi iasa mai frumoasa. Da-i aromata si gustoasa maxim!
Aoleu, le fac reclama gratuita la mirodenii, nu? O sa le scriu, sa le cer... cota-parte din vanzari!

Acum ca vine frigul, vin ploile, vine... vremea statului langa cuptor, deeeci vremea placintelor! Am niste idei cu niste dovleci, dar mai astept un pic, sa vina ziua nepotilor mei, ca altfel... cine le mananca?! Tot cu dulciuri, tot cu dulciuri... vara asta m-am facut destul de... dodoloata!

Matei:

--- Citat din: Mari_a din Duminică, 07 Octombrie 2012, 21:12 ---Eh, prea aratoasa nu e, dar data viitoare stiu ce am de facut sa-mi iasa mai frumoasa. Da-i aromata si gustoasa maxim!
Aoleu, le fac reclama gratuita la mirodenii, nu? O sa le scriu, sa le cer... cota-parte din vanzari!

Acum ca vine frigul, vin ploile, vine... vremea statului langa cuptor, deeeci vremea placintelor! Am niste idei cu niste dovleci, dar mai astept un pic, sa vina ziua nepotilor mei, ca altfel... cine le mananca?! Tot cu dulciuri, tot cu dulciuri... vara asta m-am facut destul de... dodoloata!

--- Terminare citat ---

las' ca arata bine, n-o face pe modesta ca nu-i cazul :) citind ce-ai scris aici nu am putut sa nu ma gandesc ca pe vremea asta minunata (pentru ca a fost o zi de ramas-bun-toamna), tu ai preferat sa stai in casa si sa faci dulceata de gogonele; cu imaginea dovlecilor ce vor veni in minte deja! dodoloato! :kissing:

Guesswho:

--- Citat din: Mari_a din Duminică, 07 Octombrie 2012, 19:19 ---Astazi tot centrul urbei a fost blocat de nush ce maraton si decat sa ies si sa ocolesc pe la Ploiesti, mai bine mi-am facut de lucru prin casa… Mi-am adus de ieri “materie prima” din gradina: prin varful vrejurilor de rosii am mai gasit niste amarate de gogonele care acum, la vremea asta, nu mai aveau nici o sansa sa se coaca… Asa ca le-am adunat si, inca cu gandul la cazanele de la Sibiel, le-am facut… dulceata! Le-am oparit cu apa cu un pic de otet si le-am pus la fiert in sirop de zahar… N-am avut multe, nu le-am cantarit, iar zaharul l-am pus din ochi, aproape aceeasi cantitate cu gogonelele. N-am avut prin casa baton de vanilie, dar am pus unul de scortisoara, n-am avut cuisoare simple, ci amestecate cu alte mirodenii in… condimentele pentru vin fiert! Ma apucasem sa le aleg de printre diverse coji, dar pana la urma de ce sa nu le pun cu totul?! Cuisoare, scortisoara, ghimbir, anason, coji de portocale si in tot plicul erau si vreo patru boabe verzi de cardamom…  Am pus numai doua, ca am citit ca are efecte afrodisiace… Pe undeva pe net scrie ca la dulceata asta, ca si la cea de nuci verzi ori de gutui, se pot pune si nuci ori migdale… Rascolesc camara: nuci n-am, migdale numai fulgi – un pliculet d-ala rosu luat de prin Kaufland… Dar nu pun, ca-s prea faramitate. Caut prin cutiute si borcanase si gasesc un plic cu… mieji de seminte de floarea soarelui nesarati. Ii pun si p-aia, ce poate sa strice? Sunt tot niste seminte uleioase ca si nucile…  Si dintr-o joaca si din experimentul “d-aia n-am, dar pun d-ailalta” stiti ce a iesit? O ne-bu-ni-e de arome! Saptamana viitoare ma duc in piata dupa gogonele si miez de nuca si mai fac!

--- Terminare citat ---
interesant. n-am facut dulceata de gogonele si nici n-am mancat vreodata, nu-mi pot inchipui ce gust are.
dar te cred pe cuvant ca-i buna, Maria, altfel n-ai face iar!  ;)
eu astept gutuile, tot pentru dulceata. imi place la nebunie  :)

steliana:
dulceata de gogonele ... un deliciu! :D
o alatur celei de nuci verzi si suratei ei - in preferinte - din petale de trandafiri  :)

ma lupt - cu fandul - cu niste frumuseti de conopida; nu mai stiu cum le facea mama ... dar taiam din tava si punram smantama; intentionam sa cer sfatul cuiva care a incercat  gustare asemanatoare  :)

silviu:
wow! dulceata de conopida? moartea mea!
o alatur celei de ghinde verzi si suratei ei din petale de muscata :coolsmiley:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă