Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
Guesswho:
"Am invatat ca poti continua inca mult timp
Dupa ce ai spus ca nu mai poti"
Mda...eu si Paller am invatat asta. :giggle:
Eram franta pe la vreo 2, ma incercau o multime de stari: bucurie, entuziasm, usurare, epuizare. Mi-am propus sa dorm putin, dar n-a fost chip. Pe langa toate astea, aveam si-o excitatie psihica fantastica. Asa ca m-am apucat sa ma relaxez facand o portie de zacusca . Era in program pe maine, dar daca tot nu am avut stare am facut-o azi. Zacusca cu gogosari si opintici (sau ghebe). Noroc cu ajutoarele mele in bucatarie:Maria, care mi-a pregatit toate ingredientele si robotul de bucatarie. Acum zacusca e pe foc si-n bucatarie miroase demential.
Si ca sa nu ne plictisim am pregatit si niste sarmale cu ciuperci, carne si miez de nuca.
Maria ma intreaba la un moment dat :"Doamna, da` mai puteti?" :D
S-ar parea ca eu mai puteam, dar ea, nu prea. I-am dat liber pe la vreo 5....
Matei:
--- Citat din: Guesswho din Joi, 20 Septembrie 2012, 19:49 ---"Am invatat ca poti continua inca mult timp
Dupa ce ai spus ca nu mai poti"
Mda...eu si Paller am invatat asta. :giggle:
Eram franta pe la vreo 2, ma incercau o multime de stari: bucurie, entuziasm, usurare, epuizare. Mi-am propus sa dorm putin, dar n-a fost chip. Pe langa toate astea, aveam si-o excitatie psihica fantastica. Asa ca m-am apucat sa ma relaxez facand o portie de zacusca . Era in program pe maine, dar daca tot nu am avut stare am facut-o azi. Zacusca cu gogosari si opintici (sau ghebe). Noroc cu ajutoarele mele in bucatarie:Maria, care mi-a pregatit toate ingredientele si robotul de bucatarie. Acum zacusca e pe foc si-n bucatarie miroase demential.
Si ca sa nu ne plictisim am pregatit si niste sarmale cu ciuperci, carne si miez de nuca.
Maria ma intreaba la un moment dat :"Doamna, da` mai puteti?" :D
S-ar parea ca eu mai puteam, dar ea, nu prea. I-am dat liber pe la vreo 5....
--- Terminare citat ---
poza este a ta? adica a produsului finit pregatit de tine si maria? ma inclin si-ti pun si eu aceeasi intrebare "doamna, da' mai puteti?" :o imi place poza, imi place povestea si felul cum ai inceput-o si cum ai sfarsit-o, foarte inteligent. mda, nu e numai despre mancare, e mult mai profund de data asta. mirosul acela "demential" se simte pana dincolo de barcanesti! desi mie mi se pare ca e miros e sarmale si zacusca! ;)
Guesswho:
Multumesc Matei :)
azi pare ca nu prea mai pot, sau ma rog, asta e starea de dimineata, mai vad io pe parcursul zilei daca se schimba ceva.
Reteta zilei pare a fi azi relaxare intr-o zi mohorata de toamna O0
Guesswho:
Azi va propun o reteta de gogosari in sos, mie imi place foarte mult ca garnitura la friptura.
Ce va trebuie pentru preparare:
2,5 kg gogosari
1/4 l otet
1/4 l ulei
1/4 l suc de rosii sau 2 linguri de bulion concentrat si diluat in 250 ml apa
4 linguri zahar
1 lingura miere
1 lingura mustar
1 lingura sare
oregano, piper boabe, foi de dafin, boabe de ienibahar.
Spalati gogosarii, curatati-i de seminte si taiati-i felii nu prea subtiri, cam 2 cm. Intr-un vas pus pe foc amestecati toate celelalte ingrediente. Cand amestecul e fierbinte adaugati si gogosarii si opariti-i vreo 15 minute (timp in care ii amestecati constant), pana isi schimba culoarea si devin elastici o sa simtiti asta la lingura. Gogosarii nu trebuie sa fie prea fierti pentru ca devin prea moi, pielita se desprinde de pulpa si aspectul conservei are de suferit. Oricum, otetul isi mai face treaba si pe parcursul depozitarii.
Se pune compozitia fierbinte in borcane fierbinti si puneti borcanele la racit in paturi. Daca vreti puteti sa sterilizati borcanele in cuptor la 80° C, timp de 20 de minute (asta pentru siguranta). Eu nu le sterilizez in cuptor si mi-au tinut impecabil in fiecare an. Din ingredientele de mai sus ies 8 borcane de 400 ml.
Caroline:
Ale mele sunt la pivnita deja... ;)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă