Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
marcutza:
Il asteptam pe Ionut si pe forum ;)
admin:
Este de o timiditate iesita din comun. Il tot amenint ca il prezint in salon cate unei persoane si nu este prea dispus sa treaca asemenea experimente, chiar si in gluma. In schimb relationeaza bine cu clientii, pt ca noi acolo ne bazam mult si pe gatitul in fata lor, dand posibilitatea unui dialog intre bucatari si turisti. Am avut chiar o nunta, la care totul s-a pregatit afara, si invitatii au fost superincantati.
Nu stiu insa daca este tura lui atunci sau a celuilalt bucatar sef de schimb. Inca nu stiu ce echipa este atunci, dara am sa incerc sa-l programez pe el.
marcutza:
Il provocam la o intrecere gastronomica, sa vina cu ceva inedit, daca tot este laudat ;)
Pilaf cu praz si masline
Ingrediente:
2-3 bucati praz, o ceapa mare, 2 morcovi, o cana orez, o cana apa, vegeta, 200 g masline
Mod de preparare:
Se spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si morcovul la calit in putin ulei, se adauga orezul spalat si se amesteca. Se toarna o cana de apa si se lasa sa se umfle putin orezul. Se pune vegeta si maslinele. Cratita se pune la cuptor pina se moaie legumele si orezul este fiert. Daca este nevoie se mai toarna putina apa. Inaite de servire se potriveste de sare, piper si se presara verdeata tocata deasupra.
admin:
Henclesch-ul este specialitatea lui de patiserie si-l face dupa reteta veche saseasca. Ciorba de cartofi cu tarhon, puiul Wachauer, desert Kaiserschmaren...
Sa stii ca ar fi o idee ca sambata sa se gateasca saseste cand veniti la Sibiel. Ar fi o experienta inedita si pt voi!
almi_gabi:
--- Citat din: admin din Joi, 18 Martie 2010, 13:40 ---Henclesch-upuiul Wachauerl este specialitatea lui de patiserie si-l face dupa reteta veche saseasca. Ciorba de cartofi cu tarhon, puiul Wachauer, desert Kaiserschmaren...
Sa stii ca ar fi o idee ca sambata sa se gateasca saseste cand veniti la Sibiel. Ar fi o experienta inedita si pt voi!
--- Terminare citat ---
Henclesch-ul, puiul Wachauer, desert Kaiserschmaren- nu sunt o gurmandă dar cred că aş încerca - sună bine.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă