Autor Subiect: Spiritualitate  (Citit de 92814 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Re: Spiritualitate
« Răspuns #90 : Duminică, 27 Mai 2012, 20:52 »
Ma bucur ca biserica accepta si alta manifestare a spiritualitati.
Biserica accepta multe lucruri, nu mai este rigidă ca pe vremuri si mai mult decat atat, vine si in ajutorul celor bătuţi de soartă, se implică realmente în viaţa oamenilor. Este vorba de Biserica "Olari" cu Hramul Sf. Nicolae din Bucureşti (zona Calea Moşilor).

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #91 : Duminică, 27 Mai 2012, 21:28 »
   Nu puteam urmări piesa jucată de nişte copii, fiindcă nu mă puteam abţine să nu mă gândesc că acolo s-au rugat oameni, că acolo, în peretii bisericii, au rămas speranţele lor. Nu, bisericile trebuie să rămână biserici.
Hmmm..........

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #92 : Luni, 28 Mai 2012, 22:58 »
Biserica accepta multe lucruri, nu mai este rigidă ca pe vremuri si mai mult decat atat, vine si in ajutorul celor bătuţi de soartă, se implică realmente în viaţa oamenilor. Este vorba de Biserica "Olari" cu Hramul Sf. Nicolae din Bucureşti (zona Calea Moşilor).

Cred ca o stiu, dar... cum de am ratat o astfel de Biserica, care se implica realmente in viata oamenilor?! :o Pe vremuri, bisericile gazduiau scoli si azile sau ofereau o supa pe zi saracilor, cu bani din cutia milei. Acum, toate bisericile pe care le stiu eu, doar iau, nu mai si dau.  :faint:

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #93 : Duminică, 17 Iunie 2012, 14:31 »
Daca aveti timp si rabdare, ascultati emisiunea de mai jos. intr-un mod simplu, sunt enumerate cateva lucruri importante: despre ras, copilul interior, bucurie, fiinta interioara etc...

http://antena2.ro/video/codul-lui-oreste_7a3mxxebdgl

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #94 : Miercuri, 27 Iunie 2012, 13:22 »
Am gasit o povestire care și-ar avea locul pe aici.

Cică un cetățean merge la frizerie.
Frizerul, ateu fiind, îl ispitește.
- Eu cred că nu există Dumnezeu, pentru că dacă ar exista nu ar fi atîtea boli, copii abandonați, săraci etc.
Cetățeanul nu vrea să intre în polemică și tace.
Frizerul termină treaba, cetățeanul plătește și iese din frizerie.
În stradă vede un bărbos cu plete.
Intră din nou în frizerie și zice:
- Nu există frizeri.
- Cum, zice frizerul, adineaori v-ați tuns.
- Dacă ar exista frizeri nu ar fi oamenii bărboși și pletoși.
- Dar ei nu caută frizeria, replică frizerul.
- Așa este și în cazul Lui Dumnezeu. Îl caută puțini.

Pana la urma spiritualitatea depinde de fiecare dintre noi si doar noi insine stim sa o gasim.  :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #95 : Miercuri, 27 Iunie 2012, 20:08 »
Subscriu! Intunericul nu e decat absenta luminii - spunea cineva - sau incapacitatea unui "orb" de a o vedea.  ;)

Offline cineva

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 81
  • aut cesar aut nihil
« Răspuns #96 : Luni, 03 Septembrie 2012, 22:07 »
Subscriu! Intunericul nu e decat absenta luminii - spunea cineva - sau incapacitatea unui "orb" de a o vedea.  ;)
si frigul nu este decat absenta caldurii... :pleasantry:
si raul nu este decat absenta binelui...
aut cesar aut nihil

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #97 : Marți, 04 Septembrie 2012, 09:02 »
si frigul nu este decat absenta caldurii... :pleasantry:
si raul nu este decat absenta binelui...

si daca nu ar exista dualitate? cum le-ai percepe? precum vazatorii "orbi" sau ... orbii "vazatori"?
nihil sine deo

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #98 : Marți, 04 Septembrie 2012, 22:48 »
Nu am percepe. Lumea noastra inseamna dualitate. Viata este sinusoida dintre cele doua extreme.

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #99 : Marți, 04 Septembrie 2012, 23:08 »
nici in beta nici in delta? ::)
nihil sine deo

Offline cineva

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 81
  • aut cesar aut nihil
« Răspuns #100 : Miercuri, 05 Septembrie 2012, 06:33 »
se poate pervepe viata de fiecare in felul lui...
unii o vad in bine si rau , in pozitiv si negativ, altii o percep in bine si lipsa binelui, in pozitiv si null...
eu prefer sa traiesc intre a avea ceva si a nu avea nimic, nu intre a avea ceva bun si a avea ceva rau ... :bow:
se poate spune : ma simt rau pentru ca nu am pe cineva in viata mea...
sau se poate spune: imi lipseste cineva din viata mea...
este o diferenta subtila intre cele doua stari de fapt  ::)
aut cesar aut nihil

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #101 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 14:08 »
CONVERSATII CU DUMNEZEU--UN FILM CARE A SCHIMBAT VIATA A MILIOANE DE OAMENI !

Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #102 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 14:28 »
multu' pentru link, Guess. am citit o parte din carte (care are vreo 3 sau 4 volume) dar n-am reusit s-o termin, confiscata fiind de treburi (aparent) mai urgente. Diseara ma regalez cu filmuletul asta. :)

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #103 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 18:00 »
multumiri, guess! aici prefer cartea decat invers in cazul secretului ...
nihil sine deo

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #104 : Luni, 10 Septembrie 2012, 09:50 »
cu placere, doamnelor  :)

primisem pe e-mail cartile de doua ori pana acum, dar din motiv de titlul le-am dat ignore. credeam ca e vorba de un altfel de d-zeu (din ala de la biserica la care fac alergie  ;D). ieri au ajuns iar cartile pe e-mailul meu. am gasit filmul care m-a convins ca e vorba de acea divinitate cu care rezonez, asa ca a treia oara a fost cu folos, se pare.  :) ca tot ma aflu intr-o perioada in care imi pun intrebari si caut raspunsuri... si s-ar parea ca cele mai importante informatii le gasesc cand ma incearca viata la modul dureros (perceput de mine).

si-am mai gasit un film care mie mi s-a parut interesant, e despre perioada urmatoare si transformarile spirituale ce vor veni:"Se estimează că sistemele actuale (economice/politice) vor intra într-un declin accelerat în decursul următorilor ani, de aceea aceste informații sunt difuzate în avans, împreună cu soluțiile și alternativele posibile la starea de lucruri actuală. Emisiunea în discuție (și cărțile lui Sal Rachele în general) oferă o imagine de ansamblu largă, precum și soluții practice. În acest moment, totuși, mulți oameni sunt conștienți că lumea nu este ceea ce am vrea să fim făcuți să credem că este, dar destul de puțini oameni s-au angajat la propriu în aplicarea de soluții alternative în viața lor, rămânând mai degrabă într-o dimensiune teoretică a metafizicii și spiritualității. Totuși, numărul celor care încep să pună în practică alternativele este în creștere de la o zi la alta. Sperăm ca prin acest gen de informații, din ce în ce mai mulți oameni să ajungă în propriul prezent și să și acționeze conform cu dorințele lor de mai bine. "
Sal Rachele despre perioada 2012-2030 (subtitrat în limba română)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!