Arhiva > Arhiva
Spiritualitate
luciamanta:
Am intrat de cateva ori, anul trecut, intr-o biserica din Bucuresti transformată - dupa terminarea Sfintei Liturghii-, intr-un teatru pentru copii. La inceput mi-a plăcut ideea, dar apoi m-am gândit, nu cumva este o profanare? Teatrul este lumesc. Oricum, am avut un sentiment straniu. Aş fi preferat ca spaţiul acela să fi rămas biserică.
Nu puteam urmări piesa jucată de nişte copii, fiindcă nu mă puteam abţine să nu mă gândesc că acolo s-au rugat oameni, că acolo, în peretii bisericii, au rămas speranţele lor. Nu, bisericile trebuie să rămână biserici.
almi_gabi:
Luci, din cate spui inteleg ca biserica se transforma in teatru pentru copii doar pe perioada piesei ceea ce nu mi se pare rau! "lasati copii sa vina la mine " - stii tu mai bine cine a spus asta :)
luciamanta:
--- Citat din: almi_gabi din Sâmbătă, 26 Mai 2012, 09:38 ---Luci, din cate spui inteleg ca biserica se transforma in teatru pentru copii doar pe perioada piesei ceea ce nu mi se pare rau! "lasati copii sa vina la mine " - stii tu mai bine cine a spus asta :)
--- Terminare citat ---
Pana la urma, teatrul este o modalitate foarte inspirata de a cauta frumosul, de a innobila spiritul.
Caroline:
--- Citat din: luciamanta din Vineri, 25 Mai 2012, 22:03 ---Nu puteam urmări piesa jucată de nişte copii, fiindcă nu mă puteam abţine să nu mă gândesc că acolo s-au rugat oameni, că acolo, în peretii bisericii, au rămas speranţele lor. Nu, bisericile trebuie să rămână biserici.
--- Terminare citat ---
Eu as fi vrut sa fiu in locul tau, atunci si acolo. O piesa jucata de copii e cel mai veritabil adevar, pe langa "adevarul" jucat de oamenii mari, in biserici.
Emi 53:
Ma bucur ca biserica accepta si alta manifestare a spiritualitati.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă