Arhiva > Arhiva
Spiritualitate
luciamanta:
De de este îmbrăţişarea un instrument vindecător?
http://suntsanatos.ro/spiritualitate/de-ce-este-imbratisarea-un-instrument-vindecator-atat-de-eficient.html
iana:
Suferind de o maladie cancerigenă limfatică scriitorul Gabriel Garcia Marquez scrie lumii o impresionantă Scrisoare de adio:
Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, insa in mod categoric as gandi tot ceea ce zic. As da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreaza, ci pentru ceea ce semnifica. As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm. As asculta cand ceilalti vorbesc si cat m-as bucura de o inghetata cu ciocolata!
Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucatica de viata, m-as imbraca foarte modest, m-as intinde la soare, lasand la vederea tuturor nu numai corpul, ci si sufletul meu. As grava ura mea peste ghiata si as astepta pana soarele rasare. As picta cu un vis al lui Van Gogh despre stele un poem al lui Benedetti, si un cantec al lui Serrat. Aceasta ar fi serenada pe care i-as oferi-o lunii. As uda cu lacrimile mele trandafirii, pentru a simti durerea spinilor si sarutul incarnat al petalelor... Dumnezeul meu, daca as avea o bucatica de viata...
Oamenilor le-as demonstra cat se insala crezand ca trebuie să nu se indragostească atunci cand imbatranesc, nestiind ca imbatranesc tocmai cand nu se mai indragostesc! Unui copil i-as da aripi, dar l-as lasa sa invete sa zboare singur. Pe batrani i-as invata ca moartea nu vine cu batranetea, ci cu uitarea. Atatea lucruri am invatat de la voi, oamenii... Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful muntelui, fara sa bage de seama ca adevarata fericire rezida in felul cum escaladezi piscurile. Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice.
Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti... Intotdeauna exista ziua de maine si viata ne da de fiecare data alta oportunitate pentru a face lucrurile bine. Însă ziua de maine nu-i este asigurata nimanui, tanar sau batran... Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete. Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima.
almi_gabi:
iana, sunt frumoase randurile lui Marquez, de suflet.
de multe ori suntem mai aproape de spiritualitate decat ne imaginam dar ne dam seama de ea atunci cand dam de greu, noi sau cineva drag; ea este in permanenta in sufletul nostru dar rasare atunci cand avem mai multa nevoie de ea ! :)
Guesswho:
va invit sa vedeti un film documentar despre moartea clinica, eu l-am gasit interesant:
http://www.suntsanatos.ro/documentare/falsa-plecare-moartea-clinica.html
În acest film documentar, cardiologi, neurologi, anesteziști, medici și psihologi care au realizat studii sau chiar au trăit o astfel de experiență își prezintă mărturiile despre moartea clinică.
Caroline:
Intrat, vazut, placut! O0
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă