Aici se discuta > Subiecte generale
Comunicare
Caroline:
Multumim. La noi la scoala a fost deja organizat un eveniment anul trecut de Ziua Pompierilor, cuprinzand un curs de o zi, o simulare de incendiu si aceste brosuri. O0
micaela:
--- Citat din: Caroline din Luni, 20 August 2012, 16:29 ---Multumim. La noi la scoala a fost deja organizat un eveniment anul trecut de Ziua Pompierilor, cuprinzand un curs de o zi, o simulare de incendiu si aceste brosuri. O0
--- Terminare citat ---
Foarte bine. Este important. :)
La noi nu s-a facut nicio prezentare de acest gen. Se considera, probabil, in mod gresit, ca "ai nostri" sunt deja adulti...
Matei:
--- Citat din: Caroline din Luni, 20 August 2012, 16:00 --- ;D ... care exploateaza nevoia oamenilor de a rade. De a nu se plictisi... in a square where nothing happens.
Orice vine in intampinarea unei nevoi a celuilalt, este comunicare. Ca e utilizata in scopuri de marketing, campanie politica sau punerea pirostriilor, asta e cu totul altceva!
P.S. Am si eu "biblia" lui Philip Kotler - Managementul marketingului...
--- Terminare citat ---
exact, Caroline, ai receptionat corect mesajul meu! :) (= feedback)
foarte schematic, procesul comunicarii se prezinta astfel:
SENDER encoding MESSAGE decoding RECEIVER
In ceea ce priveste MESAJUL, las la latitudinea voastra sa descoperiti multiplele lui forme, unele dintre ele mentionate de Caroline mai sus.
Un rol foarte important il joaca aici FEEDBACK-ul, care ne ajuta sa ne dam seama daca mesajul nostru a fost receptionat corect sau nu.
Kotler mi-a fost si-mi este inca mentor! :)
Matei:
--- Citat din: Caroline din Luni, 20 August 2012, 16:00 --- ;D ... care exploateaza nevoia oamenilor de a rade. De a nu se plictisi... in a square where nothing happens.
--- Terminare citat ---
as zice ca mai curand erau impietriti si speriati in momentul in care a inceput toata tevatura in piata unde nu se intampla nimic, intr-un orasel neinsemntat... se exploateza, da, contrastul foarte puternic, impactul pe care-l are o desfasurare de forte "ca-n filme" vs piata aceea dintr-un mic orasel. impresia creata este foarte puternica si va fi o platforma si mai puternica de remembering in mintea celor care vizioneaza sau vor viziona clipul respectiv. numele televiziunii le va ramane asociativ in minte.
I hate advertising! :)
Caroline:
--- Citat din: Matei din Luni, 20 August 2012, 17:10 ---SENDER encoding MESSAGE decoding RECEIVER
--- Terminare citat ---
Sau stimul - receptor - cod genetic / succesiune de proteine (neurohomon) - efector. Arcul reflex care sta la baza reflexelor din lumea vie a fost "modelul" care a stat la baza inventarii marketingului si calculatorului... adica a notiunii de comunicare. O explicatie exhaustiva, pertinenta si bogat exemplificata se gaseste in cartea lui Daniel Goleman - "Inteligenta emotionala".
P.S. Eu doar am observat ca martorii din clip zambeau la final. :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă